Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavabosanka
    19. Kolovoz 2021. 21:23

Lady.D

Plavabosanka i ostale cure koje zanima. Conversice sto sam uzela su EUR 17 broj. Pitanje je samo kada ce to moci nositi? Nekako sumnjam da su za tek rođene bebe. 😂
    Klub secer, pronasla sam recept za fake pizzu koja je gotova za 15-20 min. Zamjena za tijesto su tikvice. I rade se male pizzete.
    Na tikvice stvaite sve sto inace volite na pizzi. Evo fotka mojih pizzeta i link za recept:
    https://ibb.co/jhHFR8k
    https://www.recepti-vio.com/mini-pizze-od-tikvica/
    Secer dva sata nakon mi je bio 4,9. 👌

I moje su najmanje 16/17 veličine.

Ee to sam baš danas naletila na fejsu za taj recept, nebi to moj dragi jeo tak da ništ od isprobavanja 😂😂

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

plavabosanka
    19. Kolovoz 2021. 21:28

Mila12

Prijavljujem trudove od utorka navecer, tada nisam oka sklopila isli su na svako 5min po 20-30sekundi. Srijedu ujutro su se smirili a podne relativno proslo oke,.na svako sat vremena trud, tako i sinoc. Jutros sam bila na kontroli,.otvorena 3cm, kad opet krenu na 5min da dodem, sad su mi na svako 20 opet 😌 bas me boli.a znam da je to 0 kako ce tek biti na porodu. A sutra sam na kracem putu nadam se da se necu poroditi u autu 🤣 malo mi se ovo oduzilo za drugorotku. Mada da sam se javila u bolnicu kad sam imala bas učestalose vj bi me stavili na drip i porod bi nastupio. Tako da neka mene kuci

Uh, uhh. Izdržitee sutra taj put 💖 i držite se čim dulje u komadu. I želim ti čim bezbolniji porod🎈

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️

plavabosanka
    19. Kolovoz 2021. 21:38

E da zvali me danas iz ordinacije navodno mi fali željeza i da bi trebala doć po recept za tablete, reko već ih pijem i pitala jel imam dovoljno reko kako ne pa ima ih 100 komada, a ja moram samo jednu dnevno. Nisam stigla pitati kolika je sad vrijednost već mi poklopila slušalicu 😤 baš me ljute, isto tak mi ginekologica nije objasnila ništa u vezi tog vanjskog okretanja sam je rekla da to moraju raditi, ukoliko se beba ne okrene idući tjedan jer se u 35mora okrenut (s tim da sad čitam da se do 37/38tj može još uvijek skroz normalno okrenut). Nadam se da će u bolnici bit više pričljivi 😅 

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻

freya_444
    19. Kolovoz 2021. 21:39

Bok cure!
    Da se i ovdje javim. Na pregledu pregledana vaginalno i preko trbuha. Bebica bila aktivna i sve je ok. Meni je vanjsko ušće otvoreno za vršak prsta, malo laganiji tempo i to je to. Savjetovala utrogestan. Crp i dalje 26, jetreni enzimi se smanjili što je super. Savjetovala mi da prestanem piti Novalac jer da ti prenatalni vitamini mogu uzrokovati povišene vrijednosti. Ima li neka iskustva s tim,?
    To je to eto 😄😄😁

Lucija 16.12.2021.💗

freya_444
    19. Kolovoz 2021. 21:40

Sto pijete za željezo a da nisu Heferol tablete? 😃

Lucija 16.12.2021.💗

• monalisa
    19. Kolovoz 2021. 21:48

MARELA

Evo ja upravo dosla s pregleda privatno. Uglavnom, mali i dalje za tjedan dana veci, znaci nismo u 33. nego u 34. tjedna i dobio je 800g u 3,5 tjedna, znaci sad smo na 2350g😳😳😳. Jos ja gledam kaj me tak bole leđa odjednom, kad ono skemba za kilu skoro teza, zato🙃.
    Uglavnom, sve je ok, protoci, plodna voda, mali i dalje okrenut tako da se nista ne vidi na uzv, tak da ce liceko biti iznenađenje kad se rodi. Iii…dr mi suptilno sugerirao da ako cu htjeti, da od 39.tj mogu na indukciju ako i dalje svi parametri budu ok.
    Ne znam sto bi mislila o tome…htjela sam sto prirodnije ovaj puta, ali ne mogu reci da me ne privlaci ideja da bude malo 'orgniziranije' nego onak na halo ili opet kao 1.put 41.tj pa svejedno na indukciju jer se nije nis desilo do tada. A onda bi i muz stigao napraviti PCR za prisustvovanje porodu. Ne znam…opet, sve mi je to malo mutno, plesti se u prirodne procese..

Ja sam zadnju trudnocu isla na inducirani zbog velike bebe u 39+1 stim da sam bila otvorena vec 4cm kad sam dosla taj dan na hospitalizaciju, vjerovatno bi krenulo i spontano da smo cekali jos koji dan, ali nisu htjeli riskirati jer je bilo velik i pupcana je bila omotana oko vrata, na kraju na dripu rodila u roku 3 sata

Mila12
    19. Kolovoz 2021. 22:02

Plavabosanka hvala od ❤️! 
    Nadam ss da ce ti se beba okrenuti! 
    Moja evo jos nije, poprecno je, ali nije da se mora puno pomaknit da bude na glavi, ali ocito ne zeli 🥺 meni nitko nije spominjao nista u vezi toga vec kao da ne brinem da ce se okrenuti beba, samo ne znam kada. Da je ona okrenura na glavi s ovim trudovima koji me udaraju, ja bi vec u utorak rodila kontam. 

• lyraa
    19. Kolovoz 2021. 22:07

Kolko su vam bebe bile teske u 30 tjednu? Moja bebi je 1400 gr teska i kaze doktor zastoj u rastu inace sve ostalo je uredno osim te kilaze....spominjao je hospiitalizaciju zbog tog iduci put, dal je koja prosla to pa da mi kaze o cemu se radi ako te ostave u bolnici? 

Lady.D
    19. Kolovoz 2021. 22:12

Cure, ne sjecam se da je bila neka slicna tema za razbibrigu...zanima me koje benefite i dobre strane ste primjetili u trudnoci kada je rijec o nekim fizickim promjenama? 
    Ja sam odusevljena svojom kosom i tenom. Prije sam morala prati kosu svaka dva dana koliko se mastila, sada je dovoljno jednom tjedno, eventualno nekad dva puta. Koza na licu skoro mi nije bila tako cista, nema niti jednog pristica ili akne. Skuzila sam i da mi dlacice na nogama ne rastu tako brzo i kao da ih ima manje. E da i konacno imam cice. 🤭
    Sve me strah kad rodim na sto cu liciti, kad se sve vrati na staro. 😂😂😂
    Da cujem vas! 😉🧐

• Buba Bublica
    19. Kolovoz 2021. 22:12

freya_444

Sto pijete za željezo a da nisu Heferol tablete? 😃

GlobiFer forte ja uzimam od nedavno i super mi pašu za želudac ☺️

Rodila se ljubav 18.10.2021.
    Šimun Limun 🍋👼💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.