Imam i ja jedno glupo pitanje ali nemam pojma dal se jos koristi baby puder za djecu? Znam da se nekad to po guzu stavljalo. Drugi tjedan idem u kupovinu kozmetike za malenog pa neznam dal ce mi to trebati?
Ja sam ga koristila tek kod drugog djeteta i to kada je dobila nekakve gljivice na preponama i guzi. Morala sam je mazati nekom kremom za gljivice ujutro i navecer, a ovako izmedu presvlacenja pelene samo puder. Tako mi je preporucila pedijatrica i stvarno je pomoglo. A ovako sam inace koristila samo pavlovicevu mast i sudokrem povremeno. Svaka beba je za sebe i svakoj vise odgovara neka druga krema, isto je i s pelenama.
👭 dvije Carice 2016g i 2018g
➕ 01.01.2021. 💙🤰
Plavabosanka i ostale cure koje zanima. Conversice sto sam uzela su EUR 17 broj. Pitanje je samo kada ce to moci nositi? Nekako sumnjam da su za tek rođene bebe. 😂
Klub secer, pronasla sam recept za fake pizzu koja je gotova za 15-20 min. Zamjena za tijesto su tikvice. I rade se male pizzete.
Na tikvice stvaite sve sto inace volite na pizzi. Evo fotka mojih pizzeta i link za recept:
https://ibb.co/jhHFR8k
https://www.recepti-vio.com/mini-pizze-od-tikvica/
Secer dva sata nakon mi je bio 4,9. 👌
Lady D isto mozes i s gljivama... samo umjesto tikvice stavis klobuk onog velikog sampinjona i nafilas ga.
Prijavljujem trudove od utorka navecer, tada nisam oka sklopila isli su na svako 5min po 20-30sekundi. Srijedu ujutro su se smirili a podne relativno proslo oke,.na svako sat vremena trud, tako i sinoc. Jutros sam bila na kontroli,.otvorena 3cm, kad opet krenu na 5min da dodem, sad su mi na svako 20 opet 😌 bas me boli.a znam da je to 0 kako ce tek biti na porodu. A sutra sam na kracem putu nadam se da se necu poroditi u autu 🤣 malo mi se ovo oduzilo za drugorotku. Mada da sam se javila u bolnicu kad sam imala bas učestalose vj bi me stavili na drip i porod bi nastupio. Tako da neka mene kuci
vidim da ste potale koliko je sada bebiica, po uzv nesto vise od 1200g, ali mjere trbuscica zaostaju 3 tj, mjere glavice i femura odg tjednima, ali su zbijeni organi u trbuscicu zato moraju pratiti i da ovo sam isla po drugo misljenje i ista stvar kao i prvo, od pocetka mjere trbuscica zaostaju ali nije bilo panike, prvo je bilo 5 dana pa nismo stvarali paniku, pa 2 tj, eto sada skoro 3 tj zostaje u razvoju, hvala vam na podrsci i nadam se da sve bude oke na kraju 😔❤
Moj je u 30 tt imao 1525g i to je veca beba tako da 1200g nije toliko veliki zaostatak
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Ani92 poozz i vama. Baš ste krasne🥰💖
Haru u kojem bi tjednu onda išla na carski? 39?
——
E da čula sam se danas s jednom ženskicom njoj su u DE prije 6 mjeseci radili vanjsko okretanje došli do boka i beba se nakon 20 sekundi vratila, na kraju joj se sama okrenula tek u 37 tjednu, i imala je prirodni porod, al isto kaže doktori odmah digli paniku. S tim da je njoj ovo treće dijete (jedan spontani u 23 tjednu ja mislim)
Da. Naručili bi me u bolnicu dan-dva prije 39.tjedna, obavili pretrage i onda sa 39 tjedana na carski. Naravno sve pod uvjetom da se gospodin ne okrene i nešto ne krene samo od sebe do tada.
Tako je i meni rečeno. Dan prije se dolazi u bolnici rade pretrage sljedeci dan carski i to u 39tt ako do tada izdrzi jer ima vec 2160g doci do 39tt do 5kg
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Prijavljujem uredne otkucaje srca danas. Mozda je to jos djelovanje concora od sinoc u 22h a vidit cemo sutra. Danas samo.lezim nista ne radim. U kuci je 27 stupnjeva tako da je ugodnije nego u nedilju kad je bila 32.5 🤪. Digla sam concor ali pise piti samo po potrebi. Ja bi pokusala bez jer u ponediljak idem po holter za srce pa bolje da se vidi kako srce radi bez tableta.
Missy bas mi je drago da si nam se javila, pitale smo se gdje ste i kako ste vas dvije. 🤗 samo polako, pronaci cete svoj ritam. Prvi tjedni su najtezi! 🙂
Mila terminuso, pocelo je! 😁😁😁 drzim fige da izdrzis taj put, a onda mozes roditi kad hoces, hehhehe.
Evo i ja danas prijavljujdm boluckanja, ujutro mi je ctg pa cemo vidjeti. 😆
Ane glavno da ti je bolje, a ti lipo odmaraj koliko god mozes. 😁😁
Mišić hvala terminušo 😊 bome je pocelo i to se razduzilo 🤣 znas sta, strah me jer beba je poprecno, nije uopce glavom dole. Dok sam prvu bas nisko nosila i od pocetka je bila glavom dole 😬 nadam se da necu morati na carski, jedino iz razloga sto ja vjerujem u bakterije koje beba pokupi prilikom vaginalnog poroda. Ali kako bude bude, bitno da zavrsi dobro!
Evo ja upravo dosla s pregleda privatno. Uglavnom, mali i dalje za tjedan dana veci, znaci nismo u 33. nego u 34. tjedna i dobio je 800g u 3,5 tjedna, znaci sad smo na 2350g😳😳😳. Jos ja gledam kaj me tak bole leđa odjednom, kad ono skemba za kilu skoro teza, zato🙃.
Uglavnom, sve je ok, protoci, plodna voda, mali i dalje okrenut tako da se nista ne vidi na uzv, tak da ce liceko biti iznenađenje kad se rodi. Iii...dr mi suptilno sugerirao da ako cu htjeti, da od 39.tj mogu na indukciju ako i dalje svi parametri budu ok.
Ne znam sto bi mislila o tome...htjela sam sto prirodnije ovaj puta, ali ne mogu reci da me ne privlaci ideja da bude malo 'orgniziranije' nego onak na halo ili opet kao 1.put 41.tj pa svejedno na indukciju jer se nije nis desilo do tada. A onda bi i muz stigao napraviti PCR za prisustvovanje porodu. Ne znam...opet, sve mi je to malo mutno, plesti se u prirodne procese..
Monalisa-ne brini se puno kao sto je jedna cura rekla nije to veliki zaostatak. I ja sam dobila 4 te inekcije danas bas zadnju.
Imam u obitelji doktora pa su mi po "seljacki" objasnili...
Imam tvrd stomak i grceve i ta plodna uz to. Ta inekcija deksametazon se daje radi tih stvari. Daju ju radi toga sto (kako on kaze) cule ste sve za izreku "bolje roditi u 7 mj nego u 8" ja kazem cula sam, ali nisam znala zasto to kazu. On kaze radi bebinih pluca. U 7 mj nisu razvijena uopce, dok su u 8 mj na pola. I ako se misli da bi se beba rodila ranije daje se ta inekcija. Bolje ju dati nego ne. A ja s obzirom na grceve, plodnu vodu, dijabetes, nosim ga nisko, tvrd stomak, veca bebica moze doci do toga da rodim ranije. I to kod njih u praksi je to dosta cesto. 🤷♀️
Sanjarka-da se ti ne brines rekao je i ovako da je sve od doktora do doktora, ali da najbolje ne zamarati se s tim jer na kraju nije u praksi dozivio i vidio neki problem oko viska plodne vode.
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Sortiraj odgovore
Najstariji