Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Napokon 2804
    09. Travanj 2020. 22:54

Ja sam jednostavno odlucila, necu citati, necu gledati, pitat cu sto me zanima, a nikako necu planirati jer ce mi bit bas obrnuto kakve sam srece 😂
    Mi cemo jedino kindu i komodicu uzeti od velikih stvari. Kolica, kadicu, robicu, sve cemo dobiti, naravno uzet cu I ja nešto robice, ali necu pretjerivati... Moji su rekli uzeti posteljinu za kindu i ogradicu, kuma vjenčana je rekla bodija i vreću za spavanje... Ako se netko ponudi da bi nesto vece kupio, to cu bez problema reci autosjedalicu i osobno pokazati kakvu zelim. One ljuljacke za bebu, to jednostavno ne zelim, jer zelim uživati u svom djetetu maksimalno makar mi ruke otpale... 

Bosco
    09. Travanj 2020. 23:11

Za krevetic - nase dijete bi bilo trece u njemu, za robicu - ak je decko, nase bi bilo četvrto koje nosi, ak je cura - drugo.. Itd, tako da se od mene očekuje da i ja čuvam, za svoju buduću djecu ili za buduće nećake/nećakinje. Tak da je nase na posudbi 🤭

Vidjet cemo, svaki dan kak prolazi vidim koliko sam sretna sta je sve u redu, pa su mi to sve slatke muke 😊

Princess Mimi
    09. Travanj 2020. 23:35

Cure koje ste u višim tjednima, jeste li osjećale pritisak oko mjehura i u donjem dijelu trbuha?
    Ja danas kako god da se namjestim, pritišće me i nije baš ugodno😕

Skakavac
    10. Travanj 2020. 01:05

Ucestalo nazalost 🙄 nekad uskoro da ce nam se dodatno povećat pritisak na mjehur, zeludac i pluća. Prateće simptome svakako ocekivat.. A fala Bogu sta je tu je. Proc ce, kazu stari ljudi da je trudnoća, zdrava bolest. 

Leia91
    10. Travanj 2020. 07:14

Ja već sad osjećam pritisak i to kako god se okrenem. Sve me stišće i žulja. Nikako se namjestiti.
    Što se tiče literature, planirala sam u knjižnici posuditi par knjiga pa čitati ali s obzirom da su zatvorene pokušat ću naći na internetu knjige. Možda ima barem na engleskom. Voljela bih znati okvirno što mogu očekivati jer mi je prva beba.

Marta14
    10. Travanj 2020. 08:54

Sto se poroda i cijelog tog procesa tice, meni je uvijek bolje da znam sta se desava u tom trenutku..
    U prosloj trudnlci (a i sad cu) sam procitala neke knjige, Ocekujuci novorodence mi je bila ok, malo cudna i sirova, ne bih ju preporucila svima.
    Citala clanke, isla na tecaj, planirala kako cu ja taj porod odradit, mos mislit.. Ali sa druge strane jako me strah bilo. 
    I kad sam dosla u bolnicu sam sa vrata vikala da ocu epiduralnu.. 
    Tako da, ovisi o osobi, ja se mogu pripremat koliko hocu al to padne u vodu u jednoj sekundi.. 

Ja sam pocela gubiti zivce, jos bebu ne osjecam a osjecala sam ju, pa si mislim jesam li umislila.. Ili jesam li nesto lose napravila.. Imam 10 dana do pregleda, od 9 tjedana!!! Ne ponovilo se😂
    I kukovi me uzasno bole.. Luda sam

Tejic
    10. Travanj 2020. 09:19

Princess Mimi

Cure koje ste u višim tjednima, jeste li osjećale pritisak oko mjehura i u donjem dijelu trbuha?
    Ja danas kako god da se namjestim, pritišće me i nije baš ugodno😕

Princess Mimi mi se pratimo pa se najvise s tobom poistovjecujem 😀 meni ti je isto tako, jak i neugodan pritisak na mjehur, cak bude i malo nelagodno kod mokrenja 😕 u poslijepodnevnim satima cijeli trbuh mi bude napet ko lopta i to mi cak zna malo otezavati disanje i iako pazim i ne jedem puno osjecaj je stalno ko da sam se prejela, cak mi bude i pritisak na zeludac tak da imam osjecaj ko da ga nesto pritiska kod disanja, cudan osjecaj uopce za opisati. I dolje kod mjehura s lijeve i desne strane me zna nesto probadati kao nozem i to se javi kojih 6-7 puta dnevno po par sekundi i dalje je opet oke. E sad dal je to sve skupa normalno ili ne, vidjeti cu na pregledu 😕

Ninche9
    10. Travanj 2020. 09:30

Napokon 2804

Ja sam jednostavno odlucila, necu citati, necu gledati, pitat cu sto me zanima, a nikako necu planirati jer ce mi bit bas obrnuto kakve sam srece 😂
    Mi cemo jedino kindu i komodicu uzeti od velikih stvari. Kolica, kadicu, robicu, sve cemo dobiti, naravno uzet cu I ja nešto robice, ali necu pretjerivati… Moji su rekli uzeti posteljinu za kindu i ogradicu, kuma vjenčana je rekla bodija i vreću za spavanje… Ako se netko ponudi da bi nesto vece kupio, to cu bez problema reci autosjedalicu i osobno pokazati kakvu zelim. One ljuljacke za bebu, to jednostavno ne zelim, jer zelim uživati u svom djetetu maksimalno makar mi ruke otpale…

Razmisli dvaput o ljuljacki ili baby gymu,negdje moraju bit osim u kindicu dok spavaju.. 
    Pročitala sam knjigu za pripremu na porod evo ne mogu se sjetit kako se zove al najvise su mi pomogla neka iskustva zena sto sam procitala ili cula ovako od prijateljica, da se psihicki pripremim na porod ako je to uopce moguce 

Demetria
    10. Travanj 2020. 10:11

Pa zato sam i pitala. Vjerujem da se ne možeš pripremiti na porod, i ja sam jedna od onih koja sve pročita i u datom trenutku zaboravi. Kako iza sebe imamo neuspjelih trudnoća i pokušavanja godinama, tako sam krajem prošle godine lijepo sjela i doslovno sam pročitala cijeli proces od stvaranja jajnih stanica do ovulacije oplodnje. Tako da bi i sada voljela bar u teoriji pročitati to da znam što me otprilike čeka.
    Jedina knjiga koju imam je Duhovna priprema za rođenje djeteta: 9 mjeseci s Bogom.
    To se čita po mjesecima. 
    Morat ću potražiti malo po netu literaturu

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Skakavac
    10. Travanj 2020. 10:37

Demetria

Pa zato sam i pitala. Vjerujem da se ne možeš pripremiti na porod, i ja sam jedna od onih koja sve pročita i u datom trenutku zaboravi. Kako iza sebe imamo neuspjelih trudnoća i pokušavanja godinama, tako sam krajem prošle godine lijepo sjela i doslovno sam pročitala cijeli proces od stvaranja jajnih stanica do ovulacije oplodnje. Tako da bi i sada voljela bar u teoriji pročitati to da znam što me otprilike čeka.
    Jedina knjiga koju imam je Duhovna priprema za rođenje djeteta: 9 mjeseci s Bogom.
    To se čita po mjesecima.
    Morat ću potražiti malo po netu literaturu

Zvuci predivno ta knjiga Duhovna priprema za rođenje djeteta. Potrazit cu na netu :))
    U ljetnim bebama je par zena spominjalo dokumentarni film Babies.. Kazu da je super poucan. Traje oko sat vrimena pa eto ako je nekom draze to nego citanje. Ja jos nisam, ali cu ga pogledat.
    Opet o probadanju.. Ja sam dan prije termina imala jake jake bolove kod desnog jajnika. Par min i popustilo koliko toliko. Bilo mi je tesko i hodati. Ginek me pregledala uzv i rekla da je sve ok. Nemojte se plasit. Mene cilu noc smeta. Nez ni ja tocno sta.. Tako da tek je krenilo 😅🤭

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.