Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dinosaurus
    10. Travanj 2020. 18:21

Ja sam bila na dripu i dobila nesto protiv bolova od cega mi se grozno vrtilo i povracalo ali ne sicam se da je pomoglo kod bolova 😁 kod nas nema epidiuralne, mislim mozes trazit ali ima jedan anesteziolog na cilu bolnicu i on je u 99% slucajeva zauzet. Tako da ne racunam uopce na to ni ovaj put 😅

Maskota85
    10. Travanj 2020. 18:23

Dinosaurus

Ja sam bila na dripu i dobila nesto protiv bolova od cega mi se grozno vrtilo i povracalo ali ne sicam se da je pomoglo kod bolova 😁 kod nas nema epidiuralne, mislim mozes trazit ali ima jedan anesteziolog na cilu bolnicu i on je u 99% slucajeva zauzet. Tako da ne racunam uopce na to ni ovaj put 😅

Klasika tak je i u mojoj bolnici situacija , valjda zato i nikome ne nude🤣

Marta14
    10. Travanj 2020. 18:29

Maskota dobrodosla 😊
    Mare super ti je bebica ❤️ 
    Malisa kuzim te to za nejavljanje bebe, ali mislim da jos ima previse mjesta tj da su premale jos pa se uspiju neko namjestit i da ih ne osjetimo svaki dan. Trbuh ti je super 😊
    Da, roba je zuta ali mozda vama nece biti.. Moja ipak stoji 6 godina. Bilo je u plasticnoj kutiji sa poklopcem al eto.. Sad imam razlog za shopping 💪💪
    Ja planiram opet epiduralnu.

Ledolina
    10. Travanj 2020. 18:37

Ja sam isto bila na dripu, a na kraju završila na carskom. Nisam ni razmišljala o epiduralnoj ranije, a možda sam trebala, porod bio prije skoro 6g.
     Znam samo da muž ide samnom ovaj put, nadam se da će se ovo s koronom riješiti da možemo proći tečaj jer bez papira ne može biti prisutan,a ostalo kak bude... 

• malisa
    10. Travanj 2020. 18:37

Marta14

Maskota dobrodosla 😊
    Mare super ti je bebica ❤️
    Malisa kuzim te to za nejavljanje bebe, ali mislim da jos ima previse mjesta tj da su premale jos pa se uspiju neko namjestit i da ih ne osjetimo svaki dan. Trbuh ti je super 😊
    Da, roba je zuta ali mozda vama nece biti.. Moja ipak stoji 6 godina. Bilo je u plasticnoj kutiji sa poklopcem al eto.. Sad imam razlog za shopping 💪💪
    Ja planiram opet epiduralnu.

I ja se tjesim s tim da su jos premali da bi ih svaki dan osjetili...
    Moja je roba u onoj vakum vreci, vidjet cemo sta ce bit... Ali ne planiram je jos vadit😁
    Mare slike predobra ❤️
    Maskota dobro dosla 😊

• malisa
    10. Travanj 2020. 18:39

Ja sam prvu na carski, ali volila big sad prorodno ako bi mogla... Pretpostavljam kad pocnu bolovi da cu sve sto se nudi uzet😅

Dinosaurus
    10. Travanj 2020. 19:07

Ma sam porod mi cak nije bio toliko strasan koliko epiziotomija. Oporavak od nje mi je traja 2 miseca. Nisam mogla sist, svaki korak je bio ko da mi se sve doli raspalo... Kad bi bar ovaj put uspila proc bez.. Eto tome se nekako nadam, i naravno da prode sve dobro 😊

• celaena
    10. Travanj 2020. 20:17

Ja sam prosla epiduralnu, drip i nakon otvaranja 10 cm hitam carski. Dok sam imala epiduralnu, bilo mi je lijepo, poslije za umrijet. Na drugom porodu nema sanse da mi daju drip.

Za kupnju stvari za bebu, od srca preporucam Marketplace na fejsu, puno toga sam nabavila rabljeno, a full ocuvano po nizoj cijeni. Meni su ovako stvari za bebe jako skupe, pa sam gledala da radije kupim dvije stvari rabljene nego jednu novu. 

U prvoj trudnoci sam citala knjigu od Mayo klinike, imaju vodic po tjednima, mozete pratiti sto se s bebom detaljno dogadja, imaju hrpu dobrih savjeta, ideja, kao i dio knjige vezan za sam porod. 

Unaprijed sam se educirala o nosenju preko fejs grupa, kasnije o prehrani sa 6mj, i opcenito o svemu skupljala informacije. Kad sam prvi put zatrudnila, nisam nista znala :D 

Ovaj put ne planiramo ni tecaj (ne treba na Merkuru), ni patronaznu zvati. Vise sad citam kako prilagoditi starije dijete na bebu, a i stariji bi trebao u skoro isto vrijeme krenuti opet u vrtic nakon 8 mjeseci pauze, pa cu ga vjerojatno odgoditi za jos mjesec dana da mu ne bude sok. 

Mene zadnjih par tjedana uzasno boli trbuh ako legnem na ledja, pa izbjegavam. Najbolje je na lijevom boku :) 

Sljedeci pregled mi je tek 7.5. pa do tada ne idem nikamo. Nadam se da bi se situacija u HR poboljsala do sredine 5.mj. 

Na porodu najvazniji mi je bio muz da je uz mene, iako se on stvarno jadno osjecao jer mi ne moze nikako pomoci, ali ide i drugi put. 

Netko je napisao za posteljicu koja ide do usca, tako je i kod mene od pocetka, za sad se ne dize, vidjet cemo sto ce biti. Gin je strogo zabranio odnose, a krecem se koliko god mogu, sto je uz toddlera podosta. Jos mogu potrcati za njim na biciklu 😅 

Uzivajte sve u ovom produljenom vikendu, osuncajte makar lice s cvikama kroz prozor 😁 ako je netko sa Ferenscice/Volovcice u Zg, nek se javi, mogu posuditi neke bebi knjige za zabavu/edukaciju.

Bosco
    10. Travanj 2020. 20:39

Maskota. Dobrodošla 🎉

Još nisam sigurna za epiduralnu, mislim da svi krenu nadobudno da ce prirodno, pa drek haha 🤭

Ja danas nemrem nikako na wc, cim osjetim silu, odem na wc, ali nemrem jer nesmijem ni malo stisnut odma me jajnici bole 😞

Maskota85
    10. Travanj 2020. 21:19

Curke dajte mi recite za sindrome testovi, di ste isle to rijesavati? Kombinirani ili? Sad ipak imam i godine i jedva ostala trudna i bla bla....trebala bi to obaviti. Sa prvom curkom nisam isla. Ako koja nedavno isla bila bi zahvalna da cujem. Privatnik kojem idem ,rekao je da je za sada sve ok da bi on taj kombinirani. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.