Ja sam jednostavno odlucila, necu citati, necu gledati, pitat cu sto me zanima, a nikako necu planirati jer ce mi bit bas obrnuto kakve sam srece 😂
Mi cemo jedino kindu i komodicu uzeti od velikih stvari. Kolica, kadicu, robicu, sve cemo dobiti, naravno uzet cu I ja nešto robice, ali necu pretjerivati… Moji su rekli uzeti posteljinu za kindu i ogradicu, kuma vjenčana je rekla bodija i vreću za spavanje… Ako se netko ponudi da bi nesto vece kupio, to cu bez problema reci autosjedalicu i osobno pokazati kakvu zelim. One ljuljacke za bebu, to jednostavno ne zelim, jer zelim uživati u svom djetetu maksimalno makar mi ruke otpale…
Razmisli dvaput o ljuljacki ili baby gymu,negdje moraju bit osim u kindicu dok spavaju..
Pročitala sam knjigu za pripremu na porod evo ne mogu se sjetit kako se zove al najvise su mi pomogla neka iskustva zena sto sam procitala ili cula ovako od prijateljica, da se psihicki pripremim na porod ako je to uopce moguce
Ma ne, spavat ce ili u kindi ili na kaucu.. Zelim ga odmah uciti da i ako se desi da smo negdje, a da mora odspavat, da zna za kauc… Kolegica se zajebala i uzela ljuljacku i kad odu negdje mala joj ne zeli spavat, ni kolica, ni kauc, nista…
Dobro, samo savjetujem.. A cuj u necemu cemo se svi zeznut to je sigurno
Imam knjigu na meilu u pdfu ako netko zeli da posaljem neka ostavi mail.
Je to za ovu knjigu 9 mjeseci duhovne pripreme?
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Ja saljem Duhovni pristup rađanju, ima li netko ovu knjigu 9 mjeseci duhovne pripreme?
Cure koje ste u višim tjednima, jeste li osjećale pritisak oko mjehura i u donjem dijelu trbuha?
Ja danas kako god da se namjestim, pritišće me i nije baš ugodno😕Princess Mimi mi se pratimo pa se najvise s tobom poistovjecujem 😀 meni ti je isto tako, jak i neugodan pritisak na mjehur, cak bude i malo nelagodno kod mokrenja 😕 u poslijepodnevnim satima cijeli trbuh mi bude napet ko lopta i to mi cak zna malo otezavati disanje i iako pazim i ne jedem puno osjecaj je stalno ko da sam se prejela, cak mi bude i pritisak na zeludac tak da imam osjecaj ko da ga nesto pritiska kod disanja, cudan osjecaj uopce za opisati. I dolje kod mjehura s lijeve i desne strane me zna nesto probadati kao nozem i to se javi kojih 6-7 puta dnevno po par sekundi i dalje je opet oke. E sad dal je to sve skupa normalno ili ne, vidjeti cu na pregledu 😕
Da, slična stvar je i kod mene🙈 sve nešto pritišće, smeta😂 ali ima dana i momenata kad se super osjećam, bas zavisi od dana i trenutka.
Također znala mi se javiti kratkotrajna slabost ali to pripisujem niskom tlaku😅
Meni je kod poroda beskrajno značilo što je muž bio samnom i od svega, silne literature, youtube filmića, najviše mi je pomogla skripa od prijateljice koja drži vježbe disanja... ako je nađem.mogu vam je poslati na mail. Nije niti to od neke pomoći al se kroz najgore trenutke na to disanje fokusiraš... dobra distrakcija. Jedino što se meni od plakanja zaštopao nos, pa me onda još uhvatila i panika jer nisam mogla udahnuti... i tako. Uglavnom, moja mantra za slijedeći put je da epiduralna djeluje...hehhehe
02/2017..... spontani pobačaj
02/2018..... stigla naša curica :-)
04/2019..... spontani pobačaj
07/2019..... spontani pobačaj
02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik
Meni je kod poroda beskrajno značilo što je muž bio samnom i od svega, silne literature, youtube filmića, najviše mi je pomogla skripa od prijateljice koja drži vježbe disanja… ako je nađem.mogu vam je poslati na mail. Nije niti to od neke pomoći al se kroz najgore trenutke na to disanje fokusiraš… dobra distrakcija. Jedino što se meni od plakanja zaštopao nos, pa me onda još uhvatila i panika jer nisam mogla udahnuti… i tako. Uglavnom, moja mantra za slijedeći put je da epiduralna djeluje…hehhehe
I meni je ipak uz sve ono sto sam procitala i vidjela na youtube najvise znacila drogica hehe
dobila sam i Dolantin i epiduralnu
Bok cure, kod mene sve po starom.
Bas sam mislila pitat, vi sve planirate epiduralnu uzet? Prva beba mi je, pa nemam nikakvo mišljenje o tom, pa me zanimaju savjeti 🙃
https://ibb.co/T0gyKpg
Cao cure, nije me 3 dana bilo I bila sam preko 20str u zaostatku... Gore imate sliku mog trbuha jutros na 17+3...popodne bude veci... Puno toga imam za komentirat, vjerojatno cu pola zaboravit...
Tea saljem ti podrsku, I SVAKA TI CAST na dosadsnjoj hrabrosti I pozitivnosti
Od pocetak sam dobila 6kg,u odnosi na prvu trudnoci 2 kg vise...
Ninche meni se bas u srijedu dogodila ta slabost bila sam u edeci cekala red I mislila da cu se srusit... Mislim da mi je samo tlak opao.
Marta nemoj mi rec da je bijela robica pozutila, sigurno ce i moja bit, a ja sve neutralno kupovala vecinom bijelo, smedje s bijelim itd
Slazem se s curama za komentare da je druga trudnoca potpuno drugacija I prvu se razmazite ako mozete, ja isto nisam ali sad bi da mogu hhh...
Ja sam inace dobro ali osjetim u zadnjih par dana bas kao da se kosti zdjelice sire I cak je pomalo bolno, dole skroz kosti na ulazu...
Malo sam sad vec zabrinuta jer nisam 2 Dana osjetila beebu kao inace iako je to do sad bilo vrlo lagano i kad bi osjetila, vise mjehurici nego pokreti pravi, ali mi nije svejedno pogotovo kako sam procitala ovaj slucaj sa ljetnih... Vidjet cu jos dns kako ce bit, oko 22 sata nadam se da ce bit aktivno dijete ponovo. Ili je mozda samo promjenilo svoj ritam spavanja pa je aktivno kad I ja I onda ne osjetim da se mice... Ne znam...
Pozdrav mamice,buduce mamice....evo 9tjedni sam trudna,napokon, dijagnosticiran mi je karcinom maternice, naravno lakseg oblika i uspjeli smo bebicu napraviti prije nego ide sve van. Imam djevojcicu od 10godina. Nadam se da nas ima vise da se malo druzimo,tipkamo,pratimo jedna drugu...pozdrav
Bok cure, kod mene sve po starom.
Bas sam mislila pitat, vi sve planirate epiduralnu uzet? Prva beba mi je, pa nemam nikakvo mišljenje o tom, pa me zanimaju savjeti 🙃
Za prvo nisam trazila, ja volim kad me boli, sadista 🤣🤣🤣🤣al ak nude zasto ne,neznam kak je sada princip,nitko mi nista prije 10god nije ponudio 🤔
Curke jedno pitanje…od prvog dana sam na Novalacu i odlicne su mi…medutim citam da bi nakon prvog tromjesjecja trebala uzimati jos neke stvari.
Koja su vasa iskustva i sto pijete? 😀
Meni je dr rekao moze Novalac. I da uz to uzmem magnezij 300 direct svakako. I da dodam zeljeza malo.
Potpisujem, ja isto to uzimam
Sortiraj odgovore
Najstariji