Ketty koliko su ti ranije sinovi rodjeni i da li su imali zbog toga problema?
Prvi sin je rođen sa 36 tjedana al pošto je to bilo prije 18 godina liječnici nisu bili optimistični kao danas jer je neonatalogija napredovala... Bio je u inkubatoru 10 dana i prikopčan na aparatima jer je "zaboravljao" disati pa se često palio alarm. Naravno, ni žutica nas nije zaobišla. 16 ti dan smo izašli iz bolnice. Osim češćih kontrola i posebnih pregleda nismo imali problema ali je s polaskom u školu postao osjetljiv na bolesti pluća pa smo često imali bronhitis ( svakih dva tjedna se ponavljao) a u srednjoj školi je završio na granici astme. No, zadnjih godinu i pol dana nije imao nikakvih problema pa se nadam da će tako i ostati.
Mlađi se rodio sa 34 tjedna i nije disao nakon rođenja već su ga reanimirali. Pošto je bio veće kilaže brže je išao oporavak i 10 dan smo išli doma. Za njega smo sretni što mi je puknuo vodenjakni što sam dobila trudove jer bi inače umro u trbuhu pošto su mi utvrdili infark posteljice. Prve tri godine života isto problemi sa respiratornim organima, učestali laringitisi i bronhitisi, inhalacije ventolina i kortikosteroida al zadnjih 3 godine nismo imali potrebu odlaziti pedijatru osim redovitih stvari.
Što se tiče spontanog ja sam kod kuće bila na mirovanju al sam jedan dan osjetila nagli izljev krvi i fok sam otišla do wc-a plod je "ispao" van ali sam morala proći kroz dvije kiretaže jer sam nakon prve navečer dobila visoku temperaturu a drugi dan mi je "nadošlo" mlijeko pa sam bila na antibioticima i nakon smirivanja upale još jednom su morali počistiti maternicu gdje mi je dok rekla da su se u jednom trenutku pobojali da su je probili strugajući.
Ni ja prije toga nisam bila svjesna koliko često se spontani događa ženama. Plakala sam danima a i danas se sjetim na taj dan da sam izgubila svog anđela ali mislim da mi je ipak bilo lakše nego ženama koje to dožive s pravim djetetom a pogotovo koje prolaze isto više puta. Ja sam ipak već imala dvoje djece...
27 god, prva trudnoca
Zene, citate li neke knjige? Mislila sam se uclaniti u KGZ pa me zanima imate li neke preporuke, o trudnoci, majcinstvu, novorodenim bebacima.. ili neke ljubavne krimi romane, primam sve ideje
Ima jedna knjiga, Ocekujuci novorodence se zove. Ona mi je bila dobra ostale bezveze..
Cure koje ste izgubile bebe, zao mi je, biti ce sve u redu ovaj put🙏🙏
Evo da se i ja javim. 25god prva trudnoca, opet sam najmlada negdje.😂
Od petka sam na cuvanju trudnoce zbog komplikacija, u srijedu zavrsila na hitnij sv duh zbog krvarenja, napisali mi utrogestan 200mg navečer do 14.tjedna. Kad sam javila poslodavcu i donjela doznake rekao mi je da kad se vratim sa porodiljnog da ce me odjavit isti tjedan i da ne racunam vise na ovaj posao. Divan je, znam. Pokusavam se ne zivcirat, i sve ce se sredit kad za to dode vrijeme, beba i ja smo najbitniji. Imam punu podrsku decka za sve pa mi je odma lakse. On se nakraju vise naljutio na situaciju nego ja. ♥️ Ugl, zanima me, gin mi je napisai preporuceno bolovanje 60 dana, jel to znaci da ce mi automatski poslije tog produzit jer ce se tad vec vidit trbuh i necu moc radit konobarski posao ili ce me vratit radit? Hvala svima, cestitam novim ++
Tea cestitam 🍀😊Neka je uredna i skolska!
A sef ti je strasan, ja bi to prijavila negdje, ne znam kak to u Hr funkcionira..
Kada simptomi lagano nestaju?
baby girl 2020
Termin 8.8.2023
Panorama ✅️💙
Čitam koliko Vas je imalo spontane pobačaje , želim Vam svima punoooo pozitivne energije . Topline ,mira, opuštenosti samo lagano i smireno. Šaljem vam puno ❤️❤️❤️❤️ .
fenjer
ima super knjiga od Mayo klinike o trudnoci, dosta je ovako velika i opsirna, ali meni je bila najbolja i najzanimljivija od svih. Pisali su je doktori, ali skroz prilagodjeno nama ne-doktorima, unutra ima bas puno informacija za svaki tjedan trudnoce i oko samog poroda, toplo preporucam :)
kasnije sam nabavila od njih isto i knjigu za prvu godinu zivota djeteta, isto sam jako zadovoljna njome.
Tea2807
koji supak od sefa. nemoj se nista stresirati, naci ce se posla kad za to dodje vrijeme.
Sortiraj odgovore
Najstariji