Dobro jutro. Zaspala u 1 vec u 6 budna. Kad budemo moci spavati nece nam beba dati i tako u krug
Ma ovo nas bebe vec treniraju bar moja od početka 😄
Jooj kad mi neko kaze naspavaj se sad neces poslije kosa mi se digne na glavi . Meni noge i ruke trne nocu pa docim otvorim oci moram prosetati da se cirkulacija vrati. Nocu ne spavam a danju me maltretira moj 5godisnjak al kad se promislim da je jos tri tjedna ostalo bolje sam volje
Dobro jutro. Zaspala u 1 vec u 6 budna. Kad budemo moci spavati nece nam beba dati i tako u krug
Ma ovo nas bebe vec treniraju bar moja od početka 😄
Jooj kad mi neko kaze naspavaj se sad neces poslije kosa mi se digne na glavi . Meni noge i ruke trne nocu pa docim otvorim oci moram prosetati da se cirkulacija vrati. Nocu ne spavam a danju me maltretira moj 5godisnjak al kad se promislim da je jos tri tjedna ostalo bolje sam volje
Ja popjem jos uvijek magnezij, ma moremo zaboraviti spavanje 😣 meni nije nista bolje od pomisli jer sad ovo iscekivanje kad ce me dotuci
Aurora, Manich —–> ja sam pretjerala sa svime sto sam nosila jer realno su me isplasili sa svime pa cu vam napisat koliko da ponesete koliko je realno da vam treba a ne koliko sam ja ponjela.
Prvo ovako iskustvo je odlicno svi su zbilja divni bili, nije bilo nikog u predradaoni pa su pustili mm da bude samnom tamo imate i loptu ako zelite bit na njoj j sam bila kratko jer sam se jako brzo otvarala pa sam brzo na klizmu i u radaonu . Primili me oko 15 , zavrsila na klizmi u 16:30 i oko 18 u radaonu i rodila oko 19 .
Stavite si odvojeno za predradaonu ili radaonu spavacicu to ce vas u TA vec da obucete i onda idete gore , trebaju vam za tamo neke papuce plasticne u kojima mozete i pod tus jer nakon klizme idete pod tus i onda ako vam je cista spavacica samo nju obucete i u radaonu. Nakon klizme vam daju spuzvicu kojom se operete i tetra pelenu da se obrisete obucete spavacicu i u radaonu. Kad rodite ostave vas tamo u hodniku jos nekih sat i nesto i onda dode sestra po vas i gore na odjel vas vozi i tamo budete nekih 2 sata i nakon toga vam sestra pomogne da se okupate , na vrh torbe si stavite jedan rucnik , jednokratne gacice, ulosci jedan vir da si potapkate ranu i jedan chico da ga stavite, spavacica i to je to mislim da ne treba vise nista za pocetak.
Popis za bolnicu:
-2 rucnika (ja sam nosila 3 nema potrebe )
-Rucnik za lice mozda i ne treba al ja sam nosila
-4 spavacice , jednu sam imala na porodu a ove 3 sam iskoristila u bolnici (mozete i dat da vam operu pa nemorate imat toliko al bolje ponesite jer uznojite se i zaprljate bolje da imate
-osobna higijena- pasta za zube, cetkica , gel za tusiranje, podpazusni to je jedino sto sam koristila a nosila sam i kremice za lice i slicno al nisam to koristila.
-chico ulosci meni najbolji , 69 kn su vam u dm-u
- 2 paketa vir za tapkanje i brisanje nakon tusiranja
-jednokrate gace 1 paket ( ja sam nosila 2 paketa tj 10 komada al mi nije trebalo toliko)
-grickalice, voda (ja sam rodila navecer u 19 pa nisam dobila nista do dorucka a bila gladna ko vuk pa sam jela kad su me u sobu dovezli kekse i kifle)
-ogrtac nisam nosila jer je bilo vruce vama ce mozda trebat s obzirom kad idete radat
-papuce sam imala birckenstock plasticne pa sam se u njima i kupala i hodala okolo
Za bebaca nisam ponjela nista u koferu jer sam natrpala svega nepotrebnog i nije mi stalo mm mi je donio sutradan paket pelena, vlazne maramice i pavlovicevu.
Dobijete za bebu mali paket violeta pelena 8 komada i male vlazne maramice .
Znaci ovako sestre za mame, sestre za bebe, babice, doktori ja imam samo pozitivna iskustva, svi su bili super jer sam ja taman 2 smjene imala jedna je do 19 a jedna poslije 19 pa krenula s jednima a rodila s drugima.
Sto se tice higijene, ja sam bila na 4 katu, sve je staro ali jako jako cisto, ima wc papira ima sapuna ima svega znaci ja sam sve to nosila jer su me isplasili da nema , ima svega i zbilja je sve cisto tete cistacice su 2 puta dnevno nam sobu brisale, 3 puta dnevno je praktikantica isla sa dezinfekcijskim sredstvom i.spricala sve rucke i sve sto diramo. Zbilja ko kaze da je prljavo laze nije novo ali je jako cisto.
Sto se tice posteljine ako smo ju zakrvarile bez pogovora smo dobile novu ili ako nije bilo zamolili su nas da pricekamo i dobijes ju cim oni dobiju . Cimerica je jedan dan 3 puta zakrvarila i sva 3 puta su joj novu donjeli. Ja sam ponjela one podloge za presvlacenje kao da stavljam ispod sebe al na kraju nije bilo potrebe da drzim ispod sebe jer oni vam stave neke svoje podloge pa sam malog na tom presvlacila. E sad ako.imate jos kakvih pitanja pisite ne znam vise sto bih vam napisala. ☺
I da ja nazalost ili na srecu nisam dobila epiduralnu jer sam se previse otvorila a i nisam ju trazila na prvom pregledu TA jer sam bila van sebe taj dan pa sam zaboravila i mislila da cu se raspitat za nju na drugom al njega nisam docekala 😅☺ ugl pitajte jos sta vas zanima ☺
Jutro cure, nekako sam se krivo namjestila u snu, ruka i rame su mi utrnuli skroz, jedva cekam odspavati na stomaku jednu noc.
Kisa se sprema, Boze daj da opali pljusak pa pomogne pogasiti ovaj ogromni pozar kod Sibenika.
Za danas nemamo planove nikakve, puse uzasno pa nemamo puno izbora, ili se s turistima naguravati to trg.centrima ili ostati doma
Manichmozda mama promijeni ploču kad bebonja dodje. Bas mi zao da te bar sad ne postedi.
Cure postoje li neke vjezbe da mi olaksaju bol u trtici?
Nazalost nece promjeniti plocu jer je ona stara dosta i vec je i sama rekla da je ona prestara za unucad a kamoli za ista drugo. Ona bi bila najsretnija da ja i bebac mozemo biti sami negdje dalje od nje a da ona ima svoj mir u kuci.. Ona je takva osoba jednostavno zeli svoj mir i u mirovini samo kopat po basti i mazit svoje macke… Jednom je rekla ne treba njoj da joj se dere deriste u sobi do nje.. To su njeni ispadi.. Nekad je divna i sva puna ljubavi ali kad se sjeti sta ce sve prolazit sada onda postane teski namcor a ja naravno nesmijem nista prigovoriti na njeno ponasanje jer mi ona na to samo kaze ti se odseli ovo je moja kuca ti si trebala otici.. Tako da vjerujte mi bila bih najsretnija da mogu otici na stan sama sa bebom pa makar ja ne imala nista samo da imam svoj mir i da mi nitko ne nabija griznju savjest svako malo..
Koliko ti majka ima godina kada tako prica, pa to je njeno unuce, ma ja vjerujem da ce ona smeksati se kada beba dode, nije ni moja svekrva odusevljena sta ce beba kmecati al boze moj nece cijeli zivot kmecati a i beba nezna drugacije nego plakati… Bit ce to sve dobro ti samo pazi na sebe i bebu
64 godine ima.
Manichmozda mama promijeni ploču kad bebonja dodje. Bas mi zao da te bar sad ne postedi.
Cure postoje li neke vjezbe da mi olaksaju bol u trtici?
Nazalost nece promjeniti plocu jer je ona stara dosta i vec je i sama rekla da je ona prestara za unucad a kamoli za ista drugo. Ona bi bila najsretnija da ja i bebac mozemo biti sami negdje dalje od nje a da ona ima svoj mir u kuci.. Ona je takva osoba jednostavno zeli svoj mir i u mirovini samo kopat po basti i mazit svoje macke… Jednom je rekla ne treba njoj da joj se dere deriste u sobi do nje.. To su njeni ispadi.. Nekad je divna i sva puna ljubavi ali kad se sjeti sta ce sve prolazit sada onda postane teski namcor a ja naravno nesmijem nista prigovoriti na njeno ponasanje jer mi ona na to samo kaze ti se odseli ovo je moja kuca ti si trebala otici.. Tako da vjerujte mi bila bih najsretnija da mogu otici na stan sama sa bebom pa makar ja ne imala nista samo da imam svoj mir i da mi nitko ne nabija griznju savjest svako malo..
Koliko ti majka ima godina kada tako prica, pa to je njeno unuce, ma ja vjerujem da ce ona smeksati se kada beba dode, nije ni moja svekrva odusevljena sta ce beba kmecati al boze moj nece cijeli zivot kmecati a i beba nezna drugacije nego plakati… Bit ce to sve dobro ti samo pazi na sebe i bebu
64 godine ima.
Ko moja svekrva
Bokic!!
Evo ja sam s drugog foruma,zimske bebe 2019/2020..zanima me dali se ovdje nalazi divna trudnica s jako velikim trbuhom iz Siska,koja je jucer navecer dosla u pizzeriju po narudzbu.Imala je divnu bijelu haljinu ,plavu kosu?
Ako si ovdje,veliki pozdrav iako me ne poznajes😇
Odma sam se zapitala dali je ovo trudnica sa Miss mame...
Nekako mi je zena bila bas simpa😀😇😝❤🙈
Kzeli ja imam pitanje vezano za te uloske sto si napisala jel to bas moraju biti ti ulosci?
Manich - Chico ulosci su veliki kao pelene😁 Zato ih je dobro imati u pocetku par dana kad se jako krvari. A kasnije vir, lola i ne znam tko jos od proizvođača ima takve slicne… Zato jer su oni najmeksi… Ovi always itd. su grozni, najlon zivi… A posto ce dole biti sve osjetljivo, rana od epiziotomije vjerojatno, ovo ce ti biti najugodnije….
Super hvala ti na objasnjenju sad sam i ja guglala da vidim zasto idu bas ti.. Sad mi je jasno hihi.. Budem ih uzela sljedeci odlazak u dm.. I one jednokratne gacice... Cula sam da si neke zene nose i ove obicne gacice samo vece i dublje pa sad neznam ni sama.. Kupit cu svakako te jednokratne..
Sortiraj odgovore
Najstariji