Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    23. Srpanj 2019. 13:32

Kengurica

Janaa da prijateljica uzme babywatcher. Ja sam preko njuskala MAS uzela za 200kn. Inace je skup.
    Sto se debljanja tice, cokolino je secer i prazne kalorije. Voce jako deblja i dize secer, njega treba jako malo na dan jestic upravo jucer slusala o tome kod doktora. Voce je fruktoza-secer.
    Mislim ja nista ne pazim, sinoc sam u palacinkarnicu isla, ali cisto da znate sta je sve varljivo i od cega sve se penju kile, a mislimo da nismo puno jeli.

Pa eto da je to kod svake zene isto onda bi ja imala vec 20 kila vise... Ja od prvog dana trudnoce na vocu zivim.. Kad su me mucnine mucile samo naranca je pomagala.. Banane izbjegavam jer imam zatvor od njih ali zato breskve jabuke dinje lubenice toga zbilja jedem svaki dan nesto od toga ili kombinacija i nemogu rec niti da imam problem sa secerom niti se debljam.. I otkad jedem vise voca imam redovitu stolicu i zatvor vise nemam sto mi je predobro jer sam se mucila par dana s tim i bilo mi je grozno. Vidjet cemo sutra na pregledu bas cu reci doktorici da ponovimo vadjenje krvi i sve sto treba kako bi bili sigurni da je sve okej sto se tice te strane. 

• Kengurica
    23. Srpanj 2019. 13:48

Nije isto nista kod nijedne zene, ja ti samo kazem da voce zna biti varljivo. Ovo sam opcenito napisala jer se neke zene iznenade kad cuju da vice dize secer i deblja. Evo tebi ne smeta i to je super. Vjerojatno ne unosis sveukupno puno vise kalorija nego prije trudnoce. Bitno je koliko smo inace kalorija unosili i dovoljno je jos samo 300 vise. Ne trebaju se npr ni udebljati isto zene koje su razlicite tezine. Npr one pothranjene trebaju dobiti najvise, one zene koje imaju visok BMI najmanje kg, ali na jraju krajeva, tko ce si brojati kalorije u trudnoci. Jedemo koliko nas tijelo trazi, pripazimo ako doktor kaze i to je to.
    Ima i neki zgodan kalkulator, meni kaze da mi je idealno dobiti do 11kg u cijeloj trudnoci.
    https://www.hipp.hr/index.php?id=1758

Frajla
    23. Srpanj 2019. 14:07

Kengurica

Nije isto nista kod nijedne zene, ja ti samo kazem da voce zna biti varljivo. Ovo sam opcenito napisala jer se neke zene iznenade kad cuju da vice dize secer i deblja. Evo tebi ne smeta i to je super. Vjerojatno ne unosis sveukupno puno vise kalorija nego prije trudnoce. Bitno je koliko smo inace kalorija unosili i dovoljno je jos samo 300 vise. Ne trebaju se npr ni udebljati isto zene koje su razlicite tezine. Npr one pothranjene trebaju dobiti najvise, one zene koje imaju visok BMI najmanje kg, ali na jraju krajeva, tko ce si brojati kalorije u trudnoci. Jedemo koliko nas tijelo trazi, pripazimo ako doktor kaze i to je to.
    Ima i neki zgodan kalkulator, meni kaze da mi je idealno dobiti do 11kg u cijeloj trudnoci.
    https://www.hipp.hr/index.php?id=1758

Malo je cudan taj kalkulator.... me izbaci 12-18 kg 🤔, a imam stvarno previse kila i koliko znam nebi trebala ici preko 12

• Kengurica
    23. Srpanj 2019. 14:12

Pa bas cudno. 168cm i 60kg i meni baci 7-11kg da trebam dobiti. I to mi nekako i realno zvuci. 

• Kengurica
    23. Srpanj 2019. 14:15

Frajla u pravu si. Sad sam unijela istu kilazu i da sam visoka 132cm i kaze da trebam dobiti 12-18kg 🤪🤪
    Ovo sam nasla:
    [ul]
    [li]za žene prosječne tjelesne težine prije trudnoće u kojih je BMI između 18.5-24.9, između 11 i 16 kg,[/li]
    [li]za žene niže tjelesne težine prije trudnoće u kojih je BMI ispod 18.5, između 12.5 i 19 kg, te[/li]
    [li]za žene prekomjerne tjelesne težine prije trudnoće u kojih je BMI iznad 30, između 5 i 10 kg.[/li]
    [/ul]

PatyDi
    23. Srpanj 2019. 14:16

Meni isto izbaci do 11 kg, a vec sad sam na tom 🙈
    Ova druga varijanta do 16 mi ss vise svidja 😅

• Kengurica
    23. Srpanj 2019. 14:22

😂😂😂 dijmar

Senci_i
    23. Srpanj 2019. 14:23

Hvala cure na odgovoru. Popit cu ju..doktorica zeli provjeriti kakvo je sada stanje uz terapiju. Iako sam par tjedana prije tog nalaza isla na sistrmatski pregled nevezano uz trudnocu i stitnjaca je bila u redu. Ali dr.kaze da oni ginekolozi puno stroze gledaju na stitnjacu.. A npr.secer mi je bio povisen na ogtt i tu mi je samo usput spomenula dijetu i to uopce nismo poslije kontrolirali, vise ju je "patila" stitnjaca. Svaki doktor ocito ima svoje misljenje kad vidim kako Luce zezaju zbog secera.

Senci_i
    23. Srpanj 2019. 14:24

I kako da popravim potpis..netko je jednom vec davao upute 🙈🙈

• irma123
    23. Srpanj 2019. 14:33

Meni je izbacilo od 7 do 11,5. A tek sam na +5😂 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.