Joj meni se sprdaju bas oko googlanja i citanja.
Inace, moja beba je MPO beba, dakle uz pomoc medicine i lijecnika sam zatrudnila. Neki su me bas zafrkavali sto previse citam, a ja sam sigurna da sam bas zbog toga sto sam se educirala danas trudna. Odlucila sam promijeniti kliniku i istrazila koja je najbolja bas za taj nas problem i odmah iz prve u njoj ostala trudna. Moze netko reci sreca, ali ja znam da su oni promijenili cijeli nacin postupka i da je to presudilo.
Drugo, kako i ja volim biti pripremljena, a u bivsoj bolnici nisu imali anesteziju sam morala na punkciju jajnih stanica nazivo. Citala sam o tome i ima prica di zene padaju u nesvjest. Jesam se prepala, ali nisam dozvolila da strah prevlada i rekla sam si, mozda meni ne bude takav scenarij. 3 puta sam isla nazivo i jednom uz neku anesteziju koja te zapravo osamuti, al nije prava anestezija i meni to nije bilo strasno. Ne mislim da mi zato porod nece biti strasan nego sam svjesna da sta god ja procitala moze on biti i ovakav i onakav, al nikad nece biti identican kao necija prica.
Pa iskreno, ja sam uvijek za znanje… Netko kaze blazeno neznanje, ali meni je to neka vrsta neizvjesnosti i nemoci. Kad ne znas, onda nista ne mozes ni poduzeti i vjerujem da je bilo presudno to sto si se educirala. Jedino je vazno kriticki razmisljati kad skupis svo znanje. Ali eto kad mi netko isprica horor pricu o porodu, u tom trenu se uplasim..kasnije malo analiziram tko je kakva osoba i kako sto dozivljava i da nijedan porod nije isti jer smo svi razliciti. Ali mi ne trebaju takve price u podsvijesti jer vidim da nisam ista kao prije trudnoce, svjesna sam da neke stvari drugacije dozivljavam nego inace. I mislim da je sogorica to toliko traumaticno dozivjela upravo zato sto pojma nije imala ni o cemu. Ne kazem da ja znam, ali ajde imam neko teorijsko predznanje o dosta toga pa barem znam sto ocekivat
Aurora87 Super mi je tvoj stav i jedva cekam cuti tvoju pricu! :D
Ima nas takvih da nas nista ne zanima i i kak bi rekli "I go with the flow". Ima nas i takvih koje pretjerujemo pa "moramo" znati i svaku najmanju sitnicu. Pa sad ti mudro izvazi i postupi. Cesto se to oslikava i kasnije u majcinstvu.
Onda od ayle ocekujemo preporuke za serije 😂😂
Za turske sam ekpert 😂😂 samo recite
…a prvi porod joj je bio prestrasan…u smislu da je bas bilo traumaticno jer nismo znali kako ce sve zavrsiti…mala je imala gastroshizu, nije imala trbusnu opnu i svi organi su bili vani..prijetila sepsa sestri a bebin zivot bio upitan. Jedva ju nagovorili da ide na prijevremeni porod (pobacaj) u negdje 5.mjesecu trudnoce i onda se pojavio Podobnik koji je pratio to njeno stanje (radio covjek istrazivanja o ishodima takvih slucajeva) i rekao da odustane kad jendoalovno bila na stolu vec….ona naravno jedva docekala i odustala. Kasnije je to bila teska neizvjesnost kako ce zavrsiti…kad se isla porađati, nitko nije upozorio tim u kakvom je stanju beba…doktori popizdili kad su vidjeli o cemu se radi jer nisu bili spremni i umjesto uobicajenih materijala koje su koristili za takve operacije bebe, kod nje su koristili neku preskupu razgradivu foliju koja se koristi za operacije mozga….za bebu to bilo super je nije morala na vise operacija kasnije ali im je to bilo preskupo i to se inace ne koristi. Sve u svemu, mala je napunila 19g i dobro je, ali sestra je unatoc tom iskustvu bila pozitivna i tada, ali i na drugom porodu koji je bio prirodan.
Wooow hvala Bogu! Bas ti hvala da si ispricala ovo! i Bravo za Podobnika! A sestra junakinja :) <3
Zelim reci da stvarno ima nesto u tome da trebas biti siguran u sebe i svoje tijelo…drugi porod, 1.prirodni joj je trajao svega 2 sata a prakticki prvorotka…
Dinah, a vidjet cemo…puno ti ja toga u teoriji znam, samo nekad mi tesko prenijet u praksu🤣.
Uopce ne sumnjam da ce ti sve doci u sjecanje u pravo vrijeme! Sve je najteze prvi puta, na ovaj ili onaj nacin..
Hej curke 😘
Dok sam vas procitala...
Uglavnom, evo mene hvata panika od poroda a trece mi je 😂😂😂 nocas mi poznanica rodila 15 dana prije, osla voda i ode ona za radjaonu... I odkako mi je javila eto mene uhvatila panika... Prvi porod mi je bio tezak i dug, drugi predivan i relativno kratak... Sad sta ce bit sa ovom neznam, al da me strah bome je a stvarno neznam zasto si to radim 🙈🙈 nebi htjela a to jace od mene... I jedva cekam da sve to prodje i odemo doma...
I eto, moj dragi vikao da sam luda sta sam sve spremila itd, pa eto nikad se bome nezna 😳
Drage zene,
evo i ja sam 3 mjeseca nakon spontanog pobacaja ostala ponovno trudna. Ako dragi Bog da, bebica treba stici pocetkom studenoga, trenutno sam u 25. tjednu.🙏🏻
Koliko sam god presretna, strah je ogroman. Nadam se da ce ovaj put sve biti ok. To zelim i svima vama❤️
Joj meni se sprdaju bas oko googlanja i citanja.
Inace, moja beba je MPO beba, dakle uz pomoc medicine i lijecnika sam zatrudnila.
Kengurica i moja bebica je MPO i razumijem te u potpunosti sto pricas, ali neces naci razumjevanje od ljudi koji ne znaju tocno sto je to. Oni ne znaju da smo mi skoro "bol porodjaja" prosle a da nismo nit trudne bile i oporavljale smo se 1-2mj. se od poroda vecina oporavi kroz 2tjedna (cast iznimkama) i ne krivim nikoga samo im onda taj podatak niti ne govorim jer je necija patnja i neki problem veci od svega toga sto se nama desi i s cim se sve moramo nositi i samo izbjegavam takve ljude jer me deprimiraju svojom negativnoscu.
Iskreno Rodine grupe ne citam niti planiram, savjete od strucnjaka iz knjiga ne zelim, na fb sam u jednoj grupi trudnica gdje doslovno napadaju jedna drugu jer je jedna slikala i objavila musku osobu da sjedi u trudnickoj ambulanti i kako se nije ustao drugoj trudnici, a sve mu je bilo iza ledja bar je tako sjedio - nit to vise ne citam, svi nesto jaki samo kad se treba preko post-a prepucavat. Umara me to. Jedino sam aktivna na ovom forumu i to u vecini predvecer i rano ujutro jer se bas zelim sebi posvetit pa makar i u ljencarenju i spavanju ako vec me hoce san na oci🙈 i posvetit se sebi dragim ljudima. Ovdje mi je nekako ekipica odlicna, upoznala sam ovdje i divnu osobu Deja 😘.
Prestala sam traziti neko razumjevanje od ljudi koji su me okruzivali jer ga nemaju i samo gledaju svoju korist i svoje dupence.
Ima teskih trenutaka a tek jos tezi dolaze, ali cvrste smo mi. Ne budite u strahu od poroda, najbitnije da do bolnice dodjete i prepustite se, dok smo odabrali neku bolnicu znaci da vjerujemo tim ljudima, a tretman sam dozivila od dosta ginekologa tamo ugodan pa se nadam da ce biti i porod 🙏, je da ce biti pun boli i straha ali ohrabrivat ce vas i oni samo ako ih budete slusale i bile razumne,bez nepotrebnog vristanja, vikanja i kojecega drugog samo svoju snagu trosite. Opustite se sve nas to ceka, neku prije neku kasnije i meni nekako najbolje ispadne kad ne znam sto me ceka. Pripremite psihu na svakakvi scenarij budite realne(nama je to bilo bitno na pocetku MPO), ali imajte vjeru u optimizam jer to je ono sto nam treba i sto nas drzi na zivotu.
Btw ja si planiram ponijet gumu za zube 🤣🤣🤣🤣 bojim se da ce mi od tiskanja zubi popucat...
Pikulica prekrasno si to srocila. Ne trazim ja razumijevanje, to je moj put i bitno je da smo partner i ja u tome bili potpora jedno drugom. Imali smo potporu i od obitelji. Osvrnula sam se vise na to kako su mi se neki rugali da sam dr. google, ali ja sam sretna da postoji taj google (naravno ako si sposoban dozirati i kriticki razmisljati o svm tim informacijama). I bas kao i ti, ne pratim puno toga, tu sam i jos dodjem na temu potpomognuta jer pratim jos neke stare cure.
Dinah je super rekla da ipak doktore ne smijemo gledati kao sveznajuce i nesto ipak bolje da znamo i mi, educiranost dobro dodje. Recimo moj zadnji MpO doktor je jako prizemljen i do nekih stvari smo zajedno dosli. Da ja nista nisam znala, on ne bi od mene saznao sve sto njemu treba da dobro obavi posao.
Ma joj trebam
Pobjeze post.
Sad jos trebamo uzivati u ovom ‘blazenom’ stanju koliko god mozemo i zacas ce porod, a onda korak po korak i sve ti se slegne. Svi pocetci su teski. (Jel se pocetci tako pise?)
Uh, pretoplo mi je za detaljno citanje, ali sam skuzila o cem se radi 😁 Ko kad citas lektiru 🤣
Uglavnom, ja se sjecam kad mi je prije koju godinu kolegica na poslu bas onak detaljno pricala o svom porodu da sam tada odlucila kako mozda ipak ja ne bih rodila 😅😅😅
Sortiraj odgovore
Najstariji