E sad kad je pikulica spomenula pucanje zuba, samo da prenesem savjet koji sam cula. Pri porodu, kad imate trud i tiskate, bilo bi dobro da zmirite kako ne bi popucale kapilare u ocima. Pa eto, tko se sjeti i uspije razmisljat jos i tom, moze probat 😁

E sad kad je pikulica spomenula pucanje zuba, samo da prenesem savjet koji sam cula. Pri porodu, kad imate trud i tiskate, bilo bi dobro da zmirite kako ne bi popucale kapilare u ocima. Pa eto, tko se sjeti i uspije razmisljat jos i tom, moze probat 😁
Sjetila se ja na porodu, provjereno pali 😁😁😂😂
Hvala vam puno, drage MonaL. i Aurora87!
Istina, neka nam to bude najgore.😊
Meni su otkrili trombofiliju, tako da se sad bockam fragminima svako jutro pa se nada lm da ce ovaj out sve zavrsiti kako treba.
Najgore mi je sto bebicu tek tu i tamo osjetim, nadam se da je to normalno. 🙈
Vazno je da su je otkrili pa mozes to drzati pod kontrolom, bit ce to sve ok😉.
A sto se tice bebice, meni se u pocetku nije javljao bas cesto…kako trudnoca napreduje, tako ga cesce i jace osjetim iako ima dana kad je mirniji pa mi se javi jednom, dva puta…evo danas je bas miran a jucer je bio u elementu. Danas se samo kratko i njezno javio.
Hvala na pozitivi!❤️
I ja samo slusam neka losa iskustva zena, same osjete potrebu to ispricati, a da i ne znaju koji mi se filmovi motaju po glavi nakon razgovora s njima.
Lakse mi je kad cujem da cu je vise osjetiti kako trudnoca bude napredovala. Najradije bih stalno bila prikopcana na ultrazvuk, samo da je vidim.😂
U kojem si ti tjednu?
Iva dobro dosla
točno, kod tiskanja se žmiri i glava na prsa, znala sam i prije, ali i babica mi je to govorila.
Ja sam čitala da treba tiskati naprijed, a ne ne guzu zbog hemeroida, ali to je nešto što nisam mogla kontrolirati iako sam se sjetila.
Što se torbi tiče, ja sam se jedva popakirala u dvije, svaka čast nekome tko se spakira u malu
Imala sam posebno za rađaonu odvojeno u manju (na kraju mi nije trebalo, ali stjecajem okolnosti) i veću (nije sad neka ogromna, onak sportska) torbu. Ono što je od veeeelike pomoći-na vrh torbe u vrećicu pripremiti mrežaste gaćice i uloške (vir idu bar 3, chicco/muller oni veliki idu 2) jer vam to babica oblači poslije poroda, pa da ne mora kopati po torbi.
Nosila sam japanke, spavaćice, veliki ručnik, uloške, OBAVEZNO čokoladice/kekse i za malog kremicu, vlažne maramice, par tetri i mali paket pelena. Ugl, oni veliki ulošci (npr chicco), pa to je ogromno, ko paket pelena skoro. Nosila sam pola paketa i opet mi je zauzelo dobar dio torbe.

Što se poroda tiče, moj je bio stvarno super, čak i kad bi nekome pričala detalje nema nešto gadno (osim ako klistir opisujem ). A valjda i ja to tako pozitivni ispričam da je moj muž nekidan nekom izjavio kako je sve skupa trajalo 2 sata
Nije bilo baš tako, oko 7 navečer su počeli prvi trudovi, a u 3 u noći sam rodila

Pozdrav cure, mislim da je Kengurica mi pisala da ima fetal doppler ili ako jos koja od vas ima. Meni je 13tt i pokusala sam uloviti otkucaje al samo nakratko mi registrira 134-138 broj na ekranu, nema onog zvuka kao sto ima kad sam stavila muzu na srce pa se cuju bas otkucaji. Jer to ok ili nesto krivo radim? Jel bi vec trebala uhvatiti na duze? Moj nema onaj gel bar u uputama ne pise da ga treba, a nisam ga ni dobila uz to cudo.

Pozdrav cure, mislim da je Kengurica mi pisala da ima fetal doppler ili ako jos koja od vas ima. Meni je 13tt i pokusala sam uloviti otkucaje al samo nakratko mi registrira 134-138 broj na ekranu, nema onog zvuka kao sto ima kad sam stavila muzu na srce pa se cuju bas otkucaji. Jer to ok ili nesto krivo radim? Jel bi vec trebala uhvatiti na duze? Moj nema onaj gel bar u uputama ne pise da ga treba, a nisam ga ni dobila uz to cudo.
Tebi je jos relativno rano, beba ti je nisko i pitanje hoces uvjek uspiti uhvatiti. Znam da je ova cura rekla da je njoj najbolje funkcioniralo ujutro na pun mjehur

Frajla, koliko nam treba mrezastih gaca? Koliko vir ulozaka (paketa ukupno) koliko za bolnicu koliko za doma? I koliko tih muller/chicco ulozaka? A jesam te sad izbombardirala pitanjima 😂

DijMarnajbolje da velis bebi da se strpi malo dok se ne predomislis :)
Salim se. Moj mali slatkis necak kaze, doktol je mamu lezao (rezao) da ja mogu izaći i onda sam ja izasao. On si brije kak se on odmah igrao i sve pa je kao hrio van i ovaj ga pustio. 😂😂😂😂 ima 2 godine.
Hahaha moji, zapravo od decka necak (12) i necakinja (8) su vec veci, ali isto briju da ce malac vec svasta moci kad izadje, tak da su mu spremili hrpu igracaka i dvd crtica 🤣
Frajla, koliko nam treba mrezastih gaca? Koliko vir ulozaka (paketa ukupno) koliko za bolnicu koliko za doma? I koliko tih muller/chicco ulozaka? A jesam te sad izbombardirala pitanjima 😂
Sve ovisi koliko ces krvariti... Ja stvarno nisam tako puno
Imala 2 paketa gacica (mislim da su po 5 kom), prvi dan sam mijenjala svaki put kad sam isla na wc, kasnije samo ako bi procurilo negdje. I na kraju su mi ostale jos 2 ili 3 za doma. Ako ces samo Vir onda ih treba hrpa (ponesi dio, a ostalo nek ti donose), jer njih se stavlja bar po 3 kom odjednom, pa paket ode za cas (ja sam nosila 3 paketa). Ove ogromne se prvi dan stavlja po 2, kasnije je meni bilo ok po 1, to sam jos drugi dan i onda sam presla na Vir. Nisma potrosila ni pol paketa (mislim da ih 30 bude).
Doma sam još par dana Vir stavljala i onda sam na obične prešla. e sad, ja sam mislila da ce to liti u potocima, pa sam se opremila nocnima, ali n akraju uopce nije bilo tako puno i samo su me smetali, pa sam muza poslala da mi obicne kupi

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji