Dinah, nisam sigurna hocu imat plan poroda, procitala sam malo taj obrazac i vjerojatno cu ga ispuniti, ali ne znam hocu li im predati. (Na neka pitanja ne znam ni sto odgovoriti npr. Rezanje pupcane vrpce nakon sto otpulsira ili odmah - svejedno mi je, sto je bolje za dijete, valjda oni znaju pa nek odluce) Vjerujem da se jos losije odnose prema zenama koje dodju i traze odmah svoja prava 🙄 ali muz bi trebao ici samnom na porod, tako da me ima tko zastupati i vikati na njih 😂 samo znam da ne bih pristala ne drip ako nema potrebe, npr zele me porodit jer je kraj smjene 😒
Ja sam napisala plan za drugi porod, ali sam skratila. To sto mi nije bilo bitno sam jednostavno izbrisala. M
noge su dobrobiti odlaganja presjecanja pupcane vrpce, ali nazalost to kod nas jos nije zazivjelo do kraja. U pupcanoj su maticne stanice koje, znamo, lijece mnoge bolesti ukljucujuci i leukemiju. Mogu se darovati zakladi, mogu se sacuvati u slucaju da se dijete jednog dana razboli, a moze se odgoditi presjecanje tako da dobije svu krv i maticne stanice koje su vazne u izgradnji imuniteta. Svatko kako hoce i smatra najboljim <3
Ima stvarno puno clanaka o tome.
Prema meni su se gore ponasali kad nisam nista znala i kad sam im prepustila da odlucuju o mom porodu. Drugi porod mi je bio savrsen. Jest da smo se na pocetku morali izboriti, ali na to sam bila spremna. Sigurno da mnogo ovisi i od bolnice do bolnice i do babica i doktora
Joj meni se sprdaju bas oko googlanja i citanja.
Inace, moja beba je MPO beba, dakle uz pomoc medicine i lijecnika sam zatrudnila. Neki su me bas zafrkavali sto previse citam, a ja sam sigurna da sam bas zbog toga sto sam se educirala danas trudna. Odlucila sam promijeniti kliniku i istrazila koja je najbolja bas za taj nas problem i odmah iz prve u njoj ostala trudna. Moze netko reci sreca, ali ja znam da su oni promijenili cijeli nacin postupka i da je to presudilo.
Drugo, kako i ja volim biti pripremljena, a u bivsoj bolnici nisu imali anesteziju sam morala na punkciju jajnih stanica nazivo. Citala sam o tome i ima prica di zene padaju u nesvjest. Jesam se prepala, ali nisam dozvolila da strah prevlada i rekla sam si, mozda meni ne bude takav scenarij. 3 puta sam isla nazivo i jednom uz neku anesteziju koja te zapravo osamuti, al nije prava anestezija i meni to nije bilo strasno. Ne mislim da mi zato porod nece biti strasan nego sam svjesna da sta god ja procitala moze on biti i ovakav i onakav, al nikad nece biti identican kao necija prica.
A jel nekome od vas ljudi govore da previse citate na internetu o svemu i da su to hrpe gluposti, da se tako samo vise isfrasirate? I onda vam bubnu svoju horor pricu?😂 Kao na netu se samo drami i pisu gluposti sta vam sve treba za bebu jer iskusnim majkama pola toga nije trebalo (a nije ni bilo u to vrijeme)
Haha ne, vise sam ja tip kao: pa ne treba mi ovo, sta ce mi to. Prije 20 god to nije ni postojalo. Npr sterilizator za bocice. Pa neki svemirski aspirator i sl.
A iskreno, ja uopce ne fantaziram….meni govore da je glupost tipa nositi dvije torbe, jednu malu za rodiliste…a ne kuzim da je to pretjerivanje, samo zelim da mi bude prakticno. I one mrezaste gacice…pa ne vidim razlog zasto si ne bih olaksala zacjeljivanje rane…svejedno bih morala kupovati onda neke vece normalne gace da me ne stisce kad budem imala te ogromne uloske. Stvarno mislim da ne pretjerujem ali eto…jedino sto mislim da.mozda fantaziram je sa planiram kupiti baby deterđent i ne zelim stavljati omeksivac…mislim, kao da se ti prasci razlikuju nesto posebno od ovih obicnih s.kojima se.pere.nasa roba…ali ajd, nekako se tu lomim stalno pa sam ipak odlucila s tim baby
Ovo nije fantaziranje, bar po meni. I ja planiram uzet te mrezaste gace. A kupila sam vec i djecji omeksivac i detergent, tak da il obje fantaziramo ili je to normalno 😂
Aurora ja sam naucila, al se ne drzim toga 😂😂 da je najbolje ljudima ni ne ispricati sve. Reci ne znam jos koliko torbi nosim ili ako bas nekome zelis reci, a kaze ti da fantaziras, reci ok ponijet cu jednu. Samo ih skini jer svi su pametni. Ako ja zelim fantazirati i nositi mega kofer na porod to je moja stvar. Jebote ti koji se rugaju te kasnije traze i savjet. Pa kako to kad si se prije smijao/la kak sam streberica. Samo ti po svom, a kad rodis ces mozda neke stvari odbaciti, mozda ces nakon 5mj reci ma pere se bebina roba s mojom ko ju sljivi, al zasto ne i ti to sama zakljucila. Ljudi kao da ne kuze da moramo sami svoja iskustva dozivjeti, ne mozemo sve raditi na tudjem. Da bebe slusaju nasa iskustva od straha nikad ne bi prohodale.
Ja volim cut i te horor price s poroda. Isto tako i u trudnoci, kad su mi se zalile prijateljice na povracanje, probadanja, hormone, trudnicke zelje, nesanicu (pa me sve to zaobislo, sva sreca). Tako da volim znati i potencijalne rizike, da se psihicki pripremim ako nesto krene po zlu, pa budem morala i na drip i na epiziotomiju, sto bi volila izbjec kao i svi drugi. Al ako se mora, mora se. Bebica je najbitnija u svemu tome 😊
Ma ja isto volim cuti realno…ali razlikujem realno i teatralno…kad jos nakuka usput sve i svasta…Reci kako je, ali nemoj dodavati kako ne bi vise nikad rodila npr. Meni je kuma sve opisala detaljno i prvi i drugi porod (prvi joj se bas iskomplicorao i zavrsila na carskom, da ne pricam da se osjecala nadrogirano dok je pokusavala prirodno i da se pola toga ne sjeca i sretna je sto je tad njen muz bio s njom), isto tako i druga prijateljica pa nisam to bas tako dozivjela…
A volim i ja sto mi se tako otvori i s njom stvarno mogu popricati o svemu, zena bas zna i saslusati i biti potpora…ali nekako mi sad bila pretjerala🙃
Ma joj.. ono sto nam najmanje treba su horor price s poroda. Na rodinoj stranici ima puno divnih prica i iskustava. To nam treba, pozitiva, sigurnost da nasa tijela to mogu. Osluskivat, pratit i suradjivat. Ako idemo sa stavom "oni su doktori, pa oni valjda znaju, bla bla bla" veca je vjerovatnost da nece biti onako kako bi trebalo biti, da se samo malo vise informiramo, saznamo svoja prava i budemo sigurne u sebe. Ja sam dugo patila nakon prvog poroda, pa ti jos onda ljudi dijele tisucu savjeta kako s bebom. A ti samo zelis biti sama... Ne treba se opet ni iskljucit iz svega zato jer "sve nekako jesu pa cu i ja".. treba nam podrska (emocionalna i fizicka) i pred porod i za vrijeme i kod dojenja.. pa i poslije :D
Zato su meni doule super. Tko si moze priustiti. Ja nisam mogla.. Ali sam prosla njihov tecaj i bas mi je puno puno znacilo.
A oni koji siju strah, na fini nacin ih zamoliti da nije vrijeme za to i ako ne mogu reci nesto sto ce te ohrabriti, bolje da ne kazu nista. Uzivajmo jos malo u ovom " blazenom" stanju. Ceka nas avantura zivota :D Svaku od nas na svoj nacin
Joj meni se sprdaju bas oko googlanja i citanja.
Inace, moja beba je MPO beba, dakle uz pomoc medicine i lijecnika sam zatrudnila. Neki su me bas zafrkavali sto previse citam, a ja sam sigurna da sam bas zbog toga sto sam se educirala danas trudna. Odlucila sam promijeniti kliniku i istrazila koja je najbolja bas za taj nas problem i odmah iz prve u njoj ostala trudna. Moze netko reci sreca, ali ja znam da su oni promijenili cijeli nacin postupka i da je to presudilo.
Drugo, kako i ja volim biti pripremljena, a u bivsoj bolnici nisu imali anesteziju sam morala na punkciju jajnih stanica nazivo. Citala sam o tome i ima prica di zene padaju u nesvjest. Jesam se prepala, ali nisam dozvolila da strah prevlada i rekla sam si, mozda meni ne bude takav scenarij. 3 puta sam isla nazivo i jednom uz neku anesteziju koja te zapravo osamuti, al nije prava anestezija i meni to nije bilo strasno. Ne mislim da mi zato porod nece biti strasan nego sam svjesna da sta god ja procitala moze on biti i ovakav i onakav, al nikad nece biti identican kao necija prica.
A za broj torbi za rodiliste 🤔 ne znam, cekat cemo aylu da kaze koliko treba. Ak treba 3, nosim 3, pa nek kaze tko sta hoce 😁
Uh kengurice, nisam znala da si bila na mpo, super pa je uspjelo. Mogu mislit kak je grozno to prolazit em fizicki em psihicki ali ajde, jos malo i isplatilo ti se 😊
E da, koliko sam citala prije ogtta, kak je to grozno kak je to ovo ono, na kraju ja dosla popila to (necu lagat da je fino, nije, al nije ni smak svijeta). Popijes i cao, nist posebno. Nije toliko odvratno ko sto pricaju ljudi (bar meni nije bilo). Znam da si ti pitala aurora kako te gin nije slao na ogtt. Nema potrebe, ako si mladja od 35 i ako ti nitko u obitelji nije imao dijabetes, te ako se nisi previse udebljala u trudnoci (npr unazad zadnjih mjesec dana od zadnjeg pregleda - do 24 tt, da si dobila npr 5kg u mj dana), nema potrebe slat te na ogtt. Mene je moj gin poslao bezveze. Kaze previse si se udebljala u mjesec dana. Reko jesam, ali sve sam ja to pojela, nisam se od zraka udebljala, nemam dijabetes. Ali nije popustio, morala sam ic i sve ok bilo 😂
Ja vam nisam po tome pitanju torbe mjerodavna, moje rodiliste je malo i trebaju naj osnovnije stvari i moja torba je mala, unutra rucnik,spavacica,ogrtac, toaletna torbica, ulosci, jednokratne gace i papuce i to je to.. A sto se tice poroda jedan dan ramisljam o njemu i sva sam u k onda drugi dan razmisljam o dojenju i onda sam opet u k a treci dan o tome kako ja neznam nista o malim bebama i kako cu ja to sve i onda sam opet u k 😂😂😂 tako da mi najbolje o nicemu ne razmisljati i gledati samo serije i misliti o tome sta ce biti u iducoj sceni
Sortiraj odgovore
Najstariji