Jutro cure,
Ja nocas opet manevre imala, budnanod 3 do pola 5, ne zaspati, gladna, mala u trbuhu me lupa, ova vani me gura po krevetu, veselje.
Nikako mi ne izlazi iz glave ona curica sto su je ostavili u autu i umrla je, kao ni onaj mali sto su ga doveli sa prijelomima i hematomima u klaicevu. Stvarno ne mogu pojmiti takve stvari, place mi se od muke kad to cujem i citam po portalima. Kako mozes dijete zbog jebenog posla ostaviti u autu, pa da je ne znam sto, ne ostavlja se samo nigdje. Moja je isla samnom i zubaru i ginekologu i doktoru, gdje god treba. Dijete je najvaznije a sve ostalo moze cekati.
Imam jednu dilemu, npr uvijek kad sam djecu vozila i morala na benzinsku kad sam isla unutra placat izvadila sam manje dijete iz auta i islo je samnom, osim ako nije iza s malo starijom sekom ili bracom.
Ja sad ne znam kako cu s svojim 🤷♀️, ali nekako kad pricam svi samo trknu platit i vrate se i nikome nije problem to. Ali u mojoj glavi je sta da se zapali nesto i ja gledam kako mi zahvaca auto 🤔 i zbog toga najmanje vadim jer znam da nece moci izac. Mozda jer su tudja djeca pa se pazi 400% vise, ja ne znam. Ali da bas cujem vase misljenje 😊
Jutro svima. Svi se očito slažemo u jednom, da ne treba pretjerivati oko sterilnih uvjeta jer zapravo dugoročno napravimo vise štete nego koristi.
Mene su isto uznemirila ta dva slučaja i jučer kad je propucan djelatnik socijalne službe također bilo je pitanje vremena jer ono sto no rade odnosno ne rade dovodi do propusta koji završavaju tragično po obitelj, a u jučerašnjem slučaju po njih. Mislim da bi ti ljudi zaista trebali sasukati rukave i početi raditi svoj posao a ne po nekim idiotnim sprancama u kojima toleriraju sve i svašta i gdje je po njima dovoljno da dijete ima higijenski minimum i jedan topli obrok, doslovno. Fuj kakva nam je država.
Dobro jutro curke, jutro je preljepo 🥰 jedva cekam jesen....
Nopobo busica 🥰 i slazem se, nakon stresnog, krvavog, pamtljivog pocetka bas uzivam u trudnoci sada i ti preljepi pokreti i brigica za svaki pregled ce se samo preselit na malo cudo u rukama sto nam bude ❤️
I mene proganjaju te dvije vijesti 😭
A ostavit dijete samo u autu i otici negdje mi je nazamislivo. Ja ne vozim, pa ne mogu reci kako bi na benzinskoj i sl. Ali trenutno nikad ne zatvaram vrata da mali ostane sam unutri. Npr muz vadi kolica iz gepeka, ja ako izadem drzim svoja vrata otvorena dok on ne otvori druga da ga uzme 🙈 isto tako ga ni doma ne ostavljam samog, tipa ekipa zna izaci baciti smece ili tako nesto. Max sto sam ga ostavila samog dok je bio manji stavila bi ga u hodnik da sjedi, a ja otisla spustiti kolica, ulazna vrata naravno sirom otvorena, u visokom prizemlju sam... panicar, sta reci 🤗
U stanu mi budu vrata otvorena i on odseta, nije da ga bas non stop imam na oku
A sto se higijene tice, ni ja nisam za pretjerivanje, ali naravno, svi imamo drugaciji prag sto je to pretjerivanje.🤪 Igracke nisam otkuhavala, ali je s 6 mj dobio enterovirozu, tjedan dana proljeva i povracanja i onda sam isla sve otkuhati da se ne zarazi opet od svoje sline, ali eto, nisu bas prezivile 😂 Rukice mu ne brisem dezinfekcijskim i sl. Kad dodemo doma operemo ruke, vani ako bas moram (tipa jeo je smoki po putu, a idemo kod doktora) samo prodem vlaznim maramicama...
Jutro! Ja sam uvijek govorila kako cu prije nego dijete dotakne nesto sve dezinficirati, pogotovo na javnim povrsinama, ali sam ipak malo dosla k sebi da i ak pojede smoki sto mu je pao na pod nece bit nista. Sve ovisi o djetetu, ak ima losiji imunitet, pokupit ce bolest bez obzira na sve 😷
A ovo sa ostavljanjem djeteta u autu, ne znam...mislis si kao idem samo brzinski platit gorivo, ali i u tih par min djete moze uhvatiti panika sto je ostalo "zarobljeno" u autu, pogotovo ak je mladje...eventualno bih ostavila dijete kojem mogu objasniti i parkala tako da ga cijelo vrijeme imam na oku i da on vidi mene🤔
Tako funkcioniram i ako sam sa tudjom djecom i kad sam radila - npr kad smo na igralistu pravilo je bilo da uvijek moraju vidjeti mene i ja vidjeti njih.
Cure koje osjetite one kontrakcije, koliko često u danu ih osjetite? Ja ne znam da li da se brinem, jer zadnjih dana me jako često hvatalo to. Ne boli me ništa, nema nikakvih drugih nuspojava, ali zgrči pa jedno sigurno 15-20 puta dnevno i po noći. Ne znam jel postoji neka brojka koja je kao normalna da se osjeti tijekom dana, ali meni se ovo moje čini sad već zaista puno. Nisam ni sama pametna.
Cure koje osjetite one kontrakcije, koliko često u danu ih osjetite? Ja ne znam da li da se brinem, jer zadnjih dana me jako često hvatalo to. Ne boli me ništa, nema nikakvih drugih nuspojava, ali zgrči pa jedno sigurno 15-20 puta dnevno i po noći. Ne znam jel postoji neka brojka koja je kao normalna da se osjeti tijekom dana, ali meni se ovo moje čini sad već zaista puno. Nisam ni sama pametna.
Čitam da ukoliko se jave više od 4 puta u sat vremena da bi se trebala javiti gin...
Čitam da ukoliko se jave više od 4 puta u sat vremena da bi se trebala javiti gin…
Baš ću pratiti danas, iako mi se čini da su danas posustali malo. Zadnja dva dana je bilo divlje Najviše me predvečer uhvate. Svakako ću se javiti gin onda. Hvala!
Mc meni je ok od kad pijem veću dozi magnezija i točno je to DijMar kaže. Kad je mene to mučilo isto sam pročitala da vise od 4 puta u sat nije ok i potrebno je obratiti se ginekologu.
Sortiraj odgovore
Najstariji