Razlika izmedu dvije trudnoce (21 tt) 😱
Doduse, u drugu sam krenila s 10 kg vise 🤦🏼♀️
Ali ti je maternica vec bila rastegnuta, a i brzo si zatrudnila opet. I koliko cujem/vidim, da u svakoj iducoj trudnoci trbuh bude veci 🤔
Moj stomak je sada puno manji nego u prvoj trudnoci. Sada sam krenula s viskom od 10 kg tako da nema pravila
Frajla mi nemamo mikrovalnu jer je užasno štetna, hrana koju grije je drugačijeg okusa nego inače i sve sto je zdravo u namirnici doslovno ubije 😂🙈 kupili smo te mam dude čisto da ih ima (dvije u paketu) pa ćemo vidjeti hoće li ih ili neće ili hoće neke druge.
Ja isto često čistim doma i brišem površine i to čak malo i pretjerano, tipa, perem prozore svaki vikend, sad unazad mjesec dana sam malo trenirala samu sebe pa bude svaki drugi ali opet ne mogu gledati mrvice i prašinu Itd.......sa druge strane ne govorim kako ne želim biti rob kuće ali to ne prakticiram pa si na kraju ne znam ni pomoći 😂🙈
Kupila sam dva paketica pidzamica jer su mi bile neodoljive, jedan bodija i neku vesticuz sogica mi uzela isto neko odjelce, al to je kao bila prva kupnja za bebu. Dalje ne kupujem, rano mi, ovo smo nesto sebi uzimale pa se pomamile. Posudit cu od nje kolica, jaje, dobit cu rabljenu kadicu, rabljenu robicu. Mama mi ne bude nista kupovala, ne dozvoljavam, samo neku sitnicu smije, ima manja primanja od mene, takodjer od njegovih ne zelim nista specijalno. Mi smo oboje zaposleni, ne postujem apsolutno nikakve obicaje ni sama niti ih znam. Vjerojatno kad ce dolaziti vidjeti dijete ce ljudi nesto donijeti, zapravo sigurno ce, al ove ozbiljne stvari koje ne posudimo cemo sami. Al tako je bilo i mojim prijateljima. Valjda mi nemamo te obicaje, nemam pojma. Mislim nije mi to bed. Kao prvo nebitno mi je za puno toga da je novo jer znam kako brzo te stvari vise ne trebas. Npr moj necak se u onim tri u jedan kolicima nije vozio duze od 9mj, vec tad je presao u kisobran, a sa godinu i pol u biciklic na guranje. Kasnije sjedalicu zelim novu, al to cu tek trebati kad cu opet primati punu placu. Glupo je da ljudi obecaju ako ne mogu ili ne stignu.
Dijmar moja super prijateljica je jednom imala na taste 5.1 i cijelu trudnocu joj vodili kao gestacijski iako ogtt uvijek uredan 🤪. Hoće to valjda tako kod nekih ginekologa.
Meni krenula usrana zgaravica tek neki dan i vidim planira se duze zadrzati.
Bas gledam, evo ima dianatal gel na njuskalu, jedna trazi 500 kn za punu kutiju (6 ampula), druga isto za 5 ampula… rok trajanja do 2021 god. Pa tko planira bacite oko i tamo.
Frosch ima i baby detergent za sude, ja sam ga uzimala za malog do nedavno, na pocetku sam prala dudice (prije iskuhavanja) i one igracke za grickati (njih vecina ne prezivi kuhanje, isprobano 🙈), a kasnije i bocice. I za bebe svakako treba imati posebnu spuzvicu, nama obicno uzmem u dm-u zute, njihova marka (6 kom oko 8 kn), a njemu takve zelene, koje su inace kao za osjetljivije suđe.
Ja koristim te zelene spuzvice al necu prati posebno jer ja to redovito mjenjam, a planiram uzeti sterilizator pa cu na taj nacin rjesiti bakterije koliko se da, a one gricke za zubice cu mjenjati redovito ako ce ih uopce u htjeti…..ma misljenja sam da je nemoguce stvoriti sterilne uvjete niti ih zelim jer dijete u doticaju s bakterijama jaca imunoloski sustav….nece mu nista biti ako mu robu operem na 60 ili mu nesto padne pa stavi u usta…..super da si javila, bas cu pratiti onda i proci jeftinije s tim gelom….
Na ovu temu se uvijek sijetim sto mi je mama pricala. Moj brat je skoro umro s 2 g od neke infekcije jer gabje mama previse cuvala i stitila. Tada joj je doktor na zaraznoj rekao: gdjo, dok se dijete ne najede 2 kg dreka, ne bude zdravo. Nije mislio doslovce dreka ali da ga ne valja drzati u skroz steriliim uvijetima, ne valja. Naravno da ce stavljati svasta u usta, probati polizati svasta ali to je sastavni dio odrastanja.
Jutro cure,
Ja nocas opet manevre imala, budnanod 3 do pola 5, ne zaspati, gladna, mala u trbuhu me lupa, ova vani me gura po krevetu, veselje.
Nikako mi ne izlazi iz glave ona curica sto su je ostavili u autu i umrla je, kao ni onaj mali sto su ga doveli sa prijelomima i hematomima u klaicevu. Stvarno ne mogu pojmiti takve stvari, place mi se od muke kad to cujem i citam po portalima. Kako mozes dijete zbog jebenog posla ostaviti u autu, pa da je ne znam sto, ne ostavlja se samo nigdje. Moja je isla samnom i zubaru i ginekologu i doktoru, gdje god treba. Dijete je najvaznije a sve ostalo moze cekati.
Jutro cure evo da se i ja malo javim, danas 29+6. Mi smo svaki dan na moru, plivamo, čitamo puno knjiga i odmaramo, uživamo. Želim nam svima čim opuštenije i ugodnije ove zadnje tjedne trudnoće, meni će moja trudnoća faliti Pusa svima!
Jutro cure,
Ja nocas opet manevre imala, budnanod 3 do pola 5, ne zaspati, gladna, mala u trbuhu me lupa, ova vani me gura po krevetu, veselje.
Nikako mi ne izlazi iz glave ona curica sto su je ostavili u autu i umrla je, kao ni onaj mali sto su ga doveli sa prijelomima i hematomima u klaicevu. Stvarno ne mogu pojmiti takve stvari, place mi se od muke kad to cujem i citam po portalima. Kako mozes dijete zbog jebenog posla ostaviti u autu, pa da je ne znam sto, ne ostavlja se samo nigdje. Moja je isla samnom i zubaru i ginekologu i doktoru, gdje god treba. Dijete je najvaznije a sve ostalo moze cekati.
Pa ja sam da se djecu naucim higijenu prati ruke poslije wc-a, prije jela, kad dodju izvana, prati zubice itd da im higijena udje u dnevnu rutinu...
Ali da ce pojest kuci prasine i mrvice s poda, nesto zemlje u parkicu, primat se za sve i svasta, nakon pada stavljat ruke usta i jos u istu tu rukicu trazit stapic ili smoki sve je to nekako normalno... Trebaju stvarat imunitet, dapace grozim se kad vidim da se popnu uz stepenice negdje gdje se sve primaju ali zele biti samostalni i nek stvaraju imunitet ali ja imam uvijek one septolete maramice ili gel i samo im maramicama brisuckam rukice i prije neg se snadju sta radim... Moram malo ohladit s tim ...
Ali poanta je da je doktor rekao kratko i jasno sve s tim i u pravu je.. 🤭
Jutro cure, kod mene napokon malo zahladilo, lakse se dise 😀.
Ove tragicne vijesti se trudim ne citati jer izazivaju bijes u meni, po cijele dane muzika svira, a tv tj vijesti i dnevnike ne gledam.
Smisljam sto cemo danas dijete i ja raditi da skratimo vrijeme jer od plaze i setnje nista 🤔
Jutro cure,
Pa ja sam da se djecu naucim higijenu prati ruke poslije wc-a, prije jela, kad dodju izvana, prati zubice itd da im higijena udje u dnevnu rutinu…
Ali da ce pojest kuci prasine i mrvice s poda, nesto zemlje u parkicu, primat se za sve i svasta, nakon pada stavljat ruke usta i jos u istu tu rukicu trazit stapic ili smoki sve je to nekako normalno… Trebaju stvarat imunitet, dapace grozim se kad vidim da se popnu uz stepenice negdje gdje se sve primaju ali zele biti samostalni i nek stvaraju imunitet ali ja imam uvijek one septolete maramice ili gel i samo im maramicama brisuckam rukice i prije neg se snadju sta radim… Moram malo ohladit s tim …
Ali poanta je da je doktor rekao kratko i jasno sve s tim i u pravu je.. 🤭
Naravno da treba paziti ali ne pretjerivati, nece im nista biti od kucne prasine koja padne na igrackicu koju voli stavljati u usta. Svaki dan cu prebrisati podove ali ispirati igracke u prokuhanoj vodi i sl.mi ne pada na pamet. Sto bi se reklo nek se celici 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji