Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pikulica19
    05. Srpanj 2019. 08:27

Deja ako se i dalje osjecas lose bolje se provjeri preventive radi, a mozda ti je i imunitet pao putovanje pa sunce pa ovdje sparine, pa si se iscrpila mozda i nesto te napalo ili si kao sto i DijMar kaze nesto mozda pojela. A ja ti migrene inace imam i popraceno povracanjem ako pregladnem i onda naglo nesto pojedem... 🤗😘
    DijMar istina, oko kumstva nekad znaju napraviti takvu pompu da se zapitam jel se vise cijeni duh kumstva u cijelom zivotu ili financijska moc poklona tog dana 😏 Ne podnosim ona kumstva, koji se sjete kumceta samo na necem kad ima proslavu 🙄
    Zbog toga sam davno i povela temu po cem je netko izabrao kumu/kuma jer znam da kad se uzivis u ulogu i duhom i tijelom da tesko ko me moze nadmasit u tome... 

Frajla
    05. Srpanj 2019. 08:32

Cerviks se vidi na abdominalnom uzv, pa nije istina da oni koji ne cackaju ne rade svoj posao.
    Za kumstvo kod nas neznam da ima neki obicaj koliko unaprijed treba pitati niti se sjecam kad smo pitali za maloga. Njega smo krstili s 2 mjeseca i nije plako uopce, super je bilo. Jos smo rucak radili u restoranu gdje ima i hotel i dobila sam dnevni boravak za dojenje. Svi su ga nosali i uopce nije kuzio sto se dogada. Obzirom da mi je sad termin sredina 11 mislim da cemk bebu krstiti na proljece kad malo zatopli...

• MonaL.
    05. Srpanj 2019. 08:34

Pikulica19

MonaL.

Pikulica19

Jutro 🦉

Kengurica

Pikulica19

Koja razlika kad sondom mjere cerviks i FS-a? Sta nebi to trebale biti iste mjere ili bar priblizne?
    Ili sam ja pobrkala nesto 🙄

Pa ja stvarno ne znam. Na jednom pregledu sam bila van HR jer sam imala neki ‘incident’ i oni samo preko trbuha rade i bas mjere cerviks na taj nacin. I ta koja me gledala je bas nekakva sestra specijalist za abdominalnu ultrazvuk.

A nemam pojma nit ja bome, ali bas me zanimalo jer mi je dr. na zadnjem mjerenju sondom 60mm, a sad 22mm kod druge … 🤷‍♀️

Baš ogromna razlika,skoro pa nemoguća. Ako je 22 mm, mirovanje obavezno

Znam da s prstom ne moze biti precizno mjerenje, bas idem 15.tog na Anomaly scan pa cu bas pitati za sve pa tako i to da sam zabrinuta. Znam da s prstom ne moze biti precizno mjerenje, ali opet nije mi jasno…
    Nisam dobila termin prije 15.tog a treba do 22tt ga obavit, a ja cu biti 22+6tt jel ikome to bio problem ako je kasnije radio?

Ja ga sutra idem privatno uraditi jer me ovaj u Splitu zavlačio pa nikako nije uspio a već sam 24tt. Privatnik mi je rekao da je kasno ali će uraditi. Mada ne znam za šta je kasno? Napravila sam mini anomaly scan u 12tt.

anemone
    05. Srpanj 2019. 08:45
    Ste vidjele ovo? 😊
    Ste vidjele ovo? 😊

PatyDi
    05. Srpanj 2019. 08:50

Frajla znači li to da mogu i prek abd uzv vidjeti jel žena otvorena? 

Julie
    05. Srpanj 2019. 09:06

Jutreko svima ☀️ Ne želim izgovoriti ali pogledajte na sat 😂🙈 danas nisam 🦉
    Bas mi je lijepo da smo tako aktivne i toliko različitih tema
    Sto se tiče krštenja, Ayla, ti ćeš zaista uskoro roditi, a tata je sao dobru sugestiju jer treba nekome reci par mjeseci unaprijed, reci 3-4 jer to je definitivno trošak. Sad svi kažu ne treba ništa ali to su običaji koji se dan danas poštuju. Mi smo postali krsni kumovi u ožujku ove godine, dali smo novce u kovertu, kupili puno robice, kupili smo haljinu za krštenje (curica je), svijeću i sve sto ide uz to. Kupili smo konjica na njihanje kojeg će tek sad moći koristiti pa na dalje jer je mama to htjela (pitali smo ju) cvijeće za mamu, bocu žestice koja se kod nas otvara na djetetov 18. Rođendan posto imaju i sina koji je školarac kupili smo i njemu nešto odjeće i slatkiše, još ide torta i plaća se svećenik u crkvi. Zlato nismo jer mama je moja prijateljica od kad smo bile djevojčice i sve si kažemo tako da je rekla nemoj trošiti novce na to, znaš da nitko od klinaca ne nositi zlatninu pogotovo ne bebe. Tako da kad će mala htjet probušiti uši ili nešto od nakita bit će prilike da joj kupimo. Mi ćemo krstiti dijete u prosincu, tako smo već odlučili. Čim rodim pitat ćemo kumove.

Julie
    05. Srpanj 2019. 09:09

DijMar meni moj doktor gleda abdomenalno i veli još ću vaginalno provjeriti, ali ugl vide oni to

Frajla
    05. Srpanj 2019. 09:13

DijMar

Frajlaznači li to da mogu i prek abd uzv vidjeti jel žena otvorena?

Usce vide svakako, zatvoreno je T, a ima jos U i V, to je oblik kod otvaranja, ne sjecam se koje je gore.
    A meni su uvjek na kraju isli skroz nisko, do pubicne kosti da vide cerviks. Pretpostavljam da vide dovoljno da procjene je li ok za to vrijeme. Meni je bio dobar, pa sad neznam kako bi dalje da nije.
    Govorim u mnozini jer sam isla u bolnicu, uzv su radili specijalizanti, samo jednu zensku sam zapamtila da je bila 2 puta. I jos je jedna jednom zvala "stariju" doktoricu da joj pomogne nesto ocitati. Poslje toga sam isla kod gin tamo (uvjek ista) i onda me jos 2 put gledala (uzv). Skidala se u 13 tjednu i iduci put za bris u 30 i nekom i onda me prvi put rucno gledala. Iduci put rucni pregled je bio kod zaprimanja u bolnicu u 39tom tjednu

05. Srpanj 2019. 09:36

Ja jos malo odspavala i jos bi nekako se i ne osjecam najbolje,glava me boli 🙄..
    Nismo ni mi birali kumu financijski nego nekog ko ce to dite doci viditi i imati obzira jer ja nisam takve srece bila, moja kuma mene uopce ne dozivljava a nesiti se niti mog rodendana sto je men jako glupo a ja se njenog sitim i uvijek pitam za nju.. 

luce35
    05. Srpanj 2019. 09:49

Ja od kumova ocekujem da budu tu za moje dijete, savjetom, primjerom, paznjom. Za poklon sitnicu za uspomenu, krizic ili sl. Nista vise od toga u financijskom smislu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI