Ayla takva je i moja, samo ja svoju ne zovem.
Ima jedna anegdota na konto moje kume. Danas mi je 32 godine, a nju nisam vidjela valjda od svoje 6.
Dođe grofica prije jedno 2-3 godine do nas, nenajavljeno. Ja na ulazu ispred zgrade taman sa psom u šetnju i spazim ženu koja je ispred i upitam ju želi li ući, a ona meni veli sa smješkom, da, idem kod tebe. Ja automatski pozvonim mami i najavim joj “otvori vrata, dolazi ti jedna gospođa” (misleći da joj je neka bivša kolegica jer prijateljice joj sve poznajem 😂🙈
Žena me zbunjeno gleda i pita ne sjecas me se? Na se nasmijem i velim još sam mlada i Pamtim dobro, pogotovo lica al vi mi nikako niste poznati. Na to će ona, ja sam tvoja kuma, a ja si pomislim e nek si došla da te operem kako spada i kažem joj uz smješak ajde lijepo da konačno upoznajem gospođu sa krsnog lista jer bome tako dobro pamćenje nemam 😂😂😂
Ona otišla gore i veli mojoj mami kaj sam joj rekla i da imam pravo, i čeka ona da bi se ja kao vratila sa psom i izmijenila riječ a ja fino otišla na kavu i došla za dva sata i još mami poslala poruku da mi javi kad kod ode frendica pa ću doc da ih ne smetam 😂😂😂😂
Mama se isto smijala, zna ona da je rodila dijete koje ima jezičinu do poda i neka imam, barem su svi sa mnom na čisto 😂😂🙈🙈🙈

Frajlaznači li to da mogu i prek abd uzv vidjeti jel žena otvorena?
Usce vide svakako, zatvoreno je T, a ima jos U i V, to je oblik kod otvaranja, ne sjecam se koje je gore.
A meni su uvjek na kraju isli skroz nisko, do pubicne kosti da vide cerviks. Pretpostavljam da vide dovoljno da procjene je li ok za to vrijeme. Meni je bio dobar, pa sad neznam kako bi dalje da nije.
Govorim u mnozini jer sam isla u bolnicu, uzv su radili specijalizanti, samo jednu zensku sam zapamtila da je bila 2 puta. I jos je jedna jednom zvala "stariju" doktoricu da joj pomogne nesto ocitati. Poslje toga sam isla kod gin tamo (uvjek ista) i onda me jos 2 put gledala (uzv). Skidala se u 13 tjednu i iduci put za bris u 30 i nekom i onda me prvi put rucno gledala. Iduci put rucni pregled je bio kod zaprimanja u bolnicu u 39tom tjednu
Ajme pa zašto nas onda prpaju bzvz 😕 nisam znala za ovo,mene na svakom gleda rukom i sondom jer mi je skraćen cerviks..ne boli me nego neugodno još se i ukočim jer sve mislim nešto će bit kako je beba nisko
Vec sam govorila o tome prije koji mjesec, ali evo jos uvijek je situacija ista. Mi se moramo jos i vjencati i krstiti dijete, a ni jedan ni drugi ne znamo tko ce nam biti kumovi, a bome ni za dijete ne znamo. Jednostavno sam dosad imala previse prolaznih prijateljstava i ne zelim takve ljude za kumove, koji ce doci taj dan i vise se nece pojaviti. Osjecam se bas jadno jer trenutno nemam onu stvarno pravu prijateljicu i zato izbjegavam i misliti o tome. Mi cemo se sad fokusirati na bebicu i samo na njezin dolazak, a kad se rodi cemo sjesti i dobro promisliti o svemu, a ionako nikad ne bih pitala kuma/kumu za dijete prije nego sto se rodi, s tim se nekako ne slazem.
Joj bas sam se sad rastuzila 🙈 kad se sjetim kako je bilo lijepo dok smo se skolovali, hrpetina ljudi oko tebe, uvijek imas nekoga i uvijek se imas s kim podruziti, a sad... vise ih ni ne poznajem

Mona bolje ti pregrmi tih minutu pa da su oni sigurni, svako ima svoj način i svi su ispravni. Meni je drago da to rade jer onda imam osjećaj sigurnosti da su sve odradili, a ne da ja poslije razmišljam jel mi šta otvoreno ili nije jel ovo ili ono. Znaš i sama da smo sve u trudnoći paranoične.

Svaka ti cast za to,dobro si joj rekla, men to nije shvatljivo moja je dok sam bila mala 2,3 god zvala me k sebi za praznike poslje zatisje, a onda bi poslje samo zvala moju sestru i s njom se cula a mene ko jebe i onda isto nakon par godina pravi se fina ispred svog decka kao disi sunce moje ovo ono ja gledam sto joj se desi 😂😂
Ja se kontroliram privatno u Poliklinici Mazalin i stvarno sam zadovoljna, i dr. i sestra su predobre. Mislim da se tamo jednostavno moras osjecati opusteno. Vaginalni uzv mi ne radi jos otkako je krenula s abdominalnim, tako da me svaki put pregleda vaginalno rukom i obavi UZV. Stvarno je njezna i ne samo da mi nije neugodno nego ja uzivam u tom pregledu 😁

Mona bolje ti pregrmi tih minutu pa da su oni sigurni, svako ima svoj način i svi su ispravni. Meni je drago da to rade jer onda imam osjećaj sigurnosti da su sve odradili, a ne da ja poslije razmišljam jel mi šta otvoreno ili nije jel ovo ili ono. Znaš i sama da smo sve u trudnoći paranoične.
Da,to sigurno. Ma nije mi problem,nek rade šta misle da se mora. Nego eto ja se sva ukočim,malo mi je psihosomatski nakon prve trudnoće. Ali sve ćemo pretrpit 😉
Vec sam govorila o tome prije koji mjesec, ali evo jos uvijek je situacija ista. Mi se moramo jos i vjencati i krstiti dijete, a ni jedan ni drugi ne znamo tko ce nam biti kumovi, a bome ni za dijete ne znamo. Jednostavno sam dosad imala previse prolaznih prijateljstava i ne zelim takve ljude za kumove, koji ce doci taj dan i vise se nece pojaviti. Osjecam se bas jadno jer trenutno nemam onu stvarno pravu prijateljicu i zato izbjegavam i misliti o tome. Mi cemo se sad fokusirati na bebicu i samo na njezin dolazak, a kad se rodi cemo sjesti i dobro promisliti o svemu, a ionako nikad ne bih pitala kuma/kumu za dijete prije nego sto se rodi, s tim se nekako ne slazem.
Joj bas sam se sad rastuzila 🙈 kad se sjetim kako je bilo lijepo dok smo se skolovali, hrpetina ljudi oko tebe, uvijek imas nekoga i uvijek se imas s kim podruziti, a sad… vise ih ni ne poznajem
Bas to hrpa prijatelja tada, a sada hrpa laznih "prijatelja" i onda je stvarno problem sto i kako
Ja vec obavila sve jutros, isla dati urin, pokupila nalaz ogtt-a koji je dobar, odjavila auto i sad odmaram.
Anemone, bas sam procitala tekst o carskom, taj dr je mene poradjao i super je. Kako mi ne gine opet carski, kad krenem u TA, pitat cu moze li se traziti francuski carski.
Mala mi ke na zadak i kaze ginic jucer, jednom carski, uvijek carski. Takodjer mi je rekao da lezim na lijevom boku i ledjima da se nesto izjednaci ali sam zaboravila sto. Mislim da je vezano uz okretanje djeteta. Moj trudnicki mozak slabo pamti.
Angelina ja ti to ovako gledam, ljudi koji nam prolaze kroz život služe nečemu, učenju, potpori Itd.....oni koji se zadrže, tu su s razlogom. Oni koji su prošli isto tako. Dobit ćeš uskoro dijete, s njim će doći još mnogo novih ljudi i bit ćeš u mogućnosti ostvariti nova prijateljstva, neka i dugotrajna. Kroz vrtić i školu opet ćeš imati o čemu pričati i ne biti nekom dosadna jer pričati ćeš sa majkama koje isto prolaze, neke će ti sjesti i družiti ćete se češće, djeca također. Sto ja znam. Imam par prijateljica koje su dugogodišnje i njih jako volim i zaista držim do toj prijateljstva ali otvorena sam i za neka nova, ako dođu, a doći će jer život će nas tako navoditi. Ne brini mila, nije smak svijeta ne znati koga odabrati za kumu. Znam da je koma jer imate u planu vjenčanje i krštenje, ali imate i vremena razmisliti. Nekad to bas budu i oni koje ne poznaješ dugo ali na kraju očvrsnute prijateljstvo tim činom.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji