Jutreko svima ☀️ Ne želim izgovoriti ali pogledajte na sat 😂🙈 danas nisam 🦉
Bas mi je lijepo da smo tako aktivne i toliko različitih tema
Sto se tiče krštenja, Ayla, ti ćeš zaista uskoro roditi, a tata je sao dobru sugestiju jer treba nekome reci par mjeseci unaprijed, reci 3-4 jer to je definitivno trošak. Sad svi kažu ne treba ništa ali to su običaji koji se dan danas poštuju. Mi smo postali krsni kumovi u ožujku ove godine, dali smo novce u kovertu, kupili puno robice, kupili smo haljinu za krštenje (curica je), svijeću i sve sto ide uz to. Kupili smo konjica na njihanje kojeg će tek sad moći koristiti pa na dalje jer je mama to htjela (pitali smo ju) cvijeće za mamu, bocu žestice koja se kod nas otvara na djetetov 18. Rođendan posto imaju i sina koji je školarac kupili smo i njemu nešto odjeće i slatkiše, još ide torta i plaća se svećenik u crkvi. Zlato nismo jer mama je moja prijateljica od kad smo bile djevojčice i sve si kažemo tako da je rekla nemoj trošiti novce na to, znaš da nitko od klinaca ne nositi zlatninu pogotovo ne bebe. Tako da kad će mala htjet probušiti uši ili nešto od nakita bit će prilike da joj kupimo. Mi ćemo krstiti dijete u prosincu, tako smo već odlučili. Čim rodim pitat ćemo kumove.
DijMar meni moj doktor gleda abdomenalno i veli još ću vaginalno provjeriti, ali ugl vide oni to
Frajlaznači li to da mogu i prek abd uzv vidjeti jel žena otvorena?
Usce vide svakako, zatvoreno je T, a ima jos U i V, to je oblik kod otvaranja, ne sjecam se koje je gore.
A meni su uvjek na kraju isli skroz nisko, do pubicne kosti da vide cerviks. Pretpostavljam da vide dovoljno da procjene je li ok za to vrijeme. Meni je bio dobar, pa sad neznam kako bi dalje da nije.
Govorim u mnozini jer sam isla u bolnicu, uzv su radili specijalizanti, samo jednu zensku sam zapamtila da je bila 2 puta. I jos je jedna jednom zvala "stariju" doktoricu da joj pomogne nesto ocitati. Poslje toga sam isla kod gin tamo (uvjek ista) i onda me jos 2 put gledala (uzv). Skidala se u 13 tjednu i iduci put za bris u 30 i nekom i onda me prvi put rucno gledala. Iduci put rucni pregled je bio kod zaprimanja u bolnicu u 39tom tjednu
Ja jos malo odspavala i jos bi nekako se i ne osjecam najbolje,glava me boli 🙄..
Nismo ni mi birali kumu financijski nego nekog ko ce to dite doci viditi i imati obzira jer ja nisam takve srece bila, moja kuma mene uopce ne dozivljava a nesiti se niti mog rodendana sto je men jako glupo a ja se njenog sitim i uvijek pitam za nju..
Ja od kumova ocekujem da budu tu za moje dijete, savjetom, primjerom, paznjom. Za poklon sitnicu za uspomenu, krizic ili sl. Nista vise od toga u financijskom smislu.
Ayla takva je i moja, samo ja svoju ne zovem.
Ima jedna anegdota na konto moje kume. Danas mi je 32 godine, a nju nisam vidjela valjda od svoje 6.
Dođe grofica prije jedno 2-3 godine do nas, nenajavljeno. Ja na ulazu ispred zgrade taman sa psom u šetnju i spazim ženu koja je ispred i upitam ju želi li ući, a ona meni veli sa smješkom, da, idem kod tebe. Ja automatski pozvonim mami i najavim joj “otvori vrata, dolazi ti jedna gospođa” (misleći da joj je neka bivša kolegica jer prijateljice joj sve poznajem 😂🙈
Žena me zbunjeno gleda i pita ne sjecas me se? Na se nasmijem i velim još sam mlada i Pamtim dobro, pogotovo lica al vi mi nikako niste poznati. Na to će ona, ja sam tvoja kuma, a ja si pomislim e nek si došla da te operem kako spada i kažem joj uz smješak ajde lijepo da konačno upoznajem gospođu sa krsnog lista jer bome tako dobro pamćenje nemam 😂😂😂
Ona otišla gore i veli mojoj mami kaj sam joj rekla i da imam pravo, i čeka ona da bi se ja kao vratila sa psom i izmijenila riječ a ja fino otišla na kavu i došla za dva sata i još mami poslala poruku da mi javi kad kod ode frendica pa ću doc da ih ne smetam 😂😂😂😂
Mama se isto smijala, zna ona da je rodila dijete koje ima jezičinu do poda i neka imam, barem su svi sa mnom na čisto 😂😂🙈🙈🙈
Frajlaznači li to da mogu i prek abd uzv vidjeti jel žena otvorena?
Usce vide svakako, zatvoreno je T, a ima jos U i V, to je oblik kod otvaranja, ne sjecam se koje je gore.
A meni su uvjek na kraju isli skroz nisko, do pubicne kosti da vide cerviks. Pretpostavljam da vide dovoljno da procjene je li ok za to vrijeme. Meni je bio dobar, pa sad neznam kako bi dalje da nije.
Govorim u mnozini jer sam isla u bolnicu, uzv su radili specijalizanti, samo jednu zensku sam zapamtila da je bila 2 puta. I jos je jedna jednom zvala "stariju" doktoricu da joj pomogne nesto ocitati. Poslje toga sam isla kod gin tamo (uvjek ista) i onda me jos 2 put gledala (uzv). Skidala se u 13 tjednu i iduci put za bris u 30 i nekom i onda me prvi put rucno gledala. Iduci put rucni pregled je bio kod zaprimanja u bolnicu u 39tom tjednu
Ajme pa zašto nas onda prpaju bzvz 😕 nisam znala za ovo,mene na svakom gleda rukom i sondom jer mi je skraćen cerviks..ne boli me nego neugodno još se i ukočim jer sve mislim nešto će bit kako je beba nisko
Vec sam govorila o tome prije koji mjesec, ali evo jos uvijek je situacija ista. Mi se moramo jos i vjencati i krstiti dijete, a ni jedan ni drugi ne znamo tko ce nam biti kumovi, a bome ni za dijete ne znamo. Jednostavno sam dosad imala previse prolaznih prijateljstava i ne zelim takve ljude za kumove, koji ce doci taj dan i vise se nece pojaviti. Osjecam se bas jadno jer trenutno nemam onu stvarno pravu prijateljicu i zato izbjegavam i misliti o tome. Mi cemo se sad fokusirati na bebicu i samo na njezin dolazak, a kad se rodi cemo sjesti i dobro promisliti o svemu, a ionako nikad ne bih pitala kuma/kumu za dijete prije nego sto se rodi, s tim se nekako ne slazem.
Joj bas sam se sad rastuzila 🙈 kad se sjetim kako je bilo lijepo dok smo se skolovali, hrpetina ljudi oko tebe, uvijek imas nekoga i uvijek se imas s kim podruziti, a sad... vise ih ni ne poznajem
Mona bolje ti pregrmi tih minutu pa da su oni sigurni, svako ima svoj način i svi su ispravni. Meni je drago da to rade jer onda imam osjećaj sigurnosti da su sve odradili, a ne da ja poslije razmišljam jel mi šta otvoreno ili nije jel ovo ili ono. Znaš i sama da smo sve u trudnoći paranoične.
Svaka ti cast za to,dobro si joj rekla, men to nije shvatljivo moja je dok sam bila mala 2,3 god zvala me k sebi za praznike poslje zatisje, a onda bi poslje samo zvala moju sestru i s njom se cula a mene ko jebe i onda isto nakon par godina pravi se fina ispred svog decka kao disi sunce moje ovo ono ja gledam sto joj se desi 😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji