Joj ni meni se nije davalo 500 kn za privatnicu, ali drago mi je sto sam otisla. Sad sam opet narucena kod nje za 2 tj, a iduci dan mi se poklopio i uzv kod moje gin i ja ne bih isla kod privatnice, ipak opet 500 kn nije mali novac, kad vidim sto sve mogu kupit za to, ali decko inzistira, pogotovo jer je on sad na terenu, a zeli vidjeti bebaca na 4d...
Sretna sam cure sve je okej bebica se ljepo razvija sve je u redu ali sam razocarana jer nije uspjela vidjeti sta je ali ja bih rekla da je cura jer sam gledala neke snimke uzv na netu i obicno se kod deckica bas vidi izbocina kad gleda guzu onako iz profila a ja nisam nista vidjela. I pitala sam doktoricu za uputnicu za anomaly scan u os i rekla je da mi nemoze dat uputnicu za to jer kao to se daje samo ako misle da nesto nije u redu. Tako da eto ja svoj anomaly scan necu odradit. Jedino ako uspijem otic privatno. Neznam sta da vam kazem uzasno sam razocarana i ove mjere nisam sigurna jel to okej.. Prosli mjesec mi je sve bilo jednako tipa sve je bilo za 16 tj i 4 dana ili 16 tj i 2 dana.. A sad ovolike razlike to me tako buni.. Ja sam sljedeci tjedan 23 tjedna a mjere za 19 tj?? Imam grc u stomaku i nisam uopce mirnija.. Moram nac nacina da odem privatno i da mi netko detaljnije pogleda bebu i objasni..
Kao što cure kažu, ako ćeš biti mirnija, odi kod privatnika negdje. Ja osobno nisam išla na te dodatne testove (anomaly i ostalo) jer je to bio moj izbor. Jest da mi ginekologica uvijek lijepo sve pogleda i objasni i kaže i kužim te skroz da si zabrinuta pogotovo ako ti ništa nije rekla. Nezgodno je to i ne treba ti takav nemir. Ako nekako možeš, odi još privatno, čisto da se ti smiriš.
Manich sad sam gledala tvoje te mjere i to sto je 19 tjedana je opseg trbuščića, očito nije bucko ko recimo Allianz bebica, ali to je sve ok. Na zadnjem mojem uzv su sve mjere par dana naprijed osim bušice koja je 6 dana unazad........probaj se opustiti, ako budeš i dalje na iglama otiđi privatno i rješi sve nedoumice, također i spol ❤️
Hvala vam curke.. Ma znam da bi vjerojatno rekla da nest nije okej. Vise sam ljuta sto je mogla vidjeti sta je al se nije bas trudila. I sestricna mi je isla kod Matkovica i mislim da cu nazvati da pitam za termin jer mi je cijena prihvatljiva i znam gdje se nalazi. A sto se tice grama bebe nemam jebenog pojma jer eto ona meni svaki put gleda isto. To sto sam uslikala te mjere jedino to. I eto ovaj put sam cula da mi je posteljica sprijeda i to sam skontala i sama jer ne osjecam jos jako te pokrete i nevide se izvana. Ma bas sam neka ljuta i razocarana. Dodje mi da i ne zelim saznat sta je kad se tak ni ona nece potrudit da vidi. Kaze mi na slijedecem sigurno cemo znat ma mislim si ma de ajd.. Uhh bas sam neka sjebana.
Hahhahaha bucka 😂😂 i moj bebi je opseg trbuha nesta manji sta dr kaze da je ok al za par dana je samo
Hvala vam curke.. Ma znam da bi vjerojatno rekla da nest nije okej. Vise sam ljuta sto je mogla vidjeti sta je al se nije bas trudila. I sestricna mi je isla kod Matkovica i mislim da cu nazvati da pitam za termin jer mi je cijena prihvatljiva i znam gdje se nalazi. A sto se tice grama bebe nemam jebenog pojma jer eto ona meni svaki put gleda isto. To sto sam uslikala te mjere jedino to. I eto ovaj put sam cula da mi je posteljica sprijeda i to sam skontala i sama jer ne osjecam jos jako te pokrete i nevide se izvana. Ma bas sam neka ljuta i razocarana. Dodje mi da i ne zelim saznat sta je kad se tak ni ona nece potrudit da vidi. Kaze mi na slijedecem sigurno cemo znat ma mislim si ma de ajd.. Uhh bas sam neka sjebana.
Ako te tješi, niti meni nije prošli tjedan mogla potvrditi spol, dakle ništa se nije vidjelo jer se bebica jako sklupčala i stvarno se nije dala. Nemoj na to tako gledati kao nešto jako bitno. Ja sam sretna sve dok znam da je sve u redu s bebicom, da se ona rita svakodnevno i to je to. Ali kažem, ako ćeš otići privatno da se smiriš što tih mjera tiče, onda zamoli njih da ti pogledaju, obično su privatnici smireniji i otvoreniji. Nemoj se stresirati dodatno
Manich ne sekiraj se previse, da nije nesto ok rekla bi ti. A to sto nisi saznala spol nebitno skroz, nek je beba ziva i zdrava 😍.
Frajla za profil si trebala biti na taste 12 sati kao za ogtt ili?
Dr.mi rekla samo nek ujutro ne doruckujem jer ce mi dolje mjeriti prije i nakon dorucka
Sretno curama koje danas idu na pregled 😍.
Za ogtt je bitno 12 sati biti na taste, taj dan jedete normalno kao i inace da ne bi bio lazno dobar nalaz.
Meni nakon 60 minuta nije bio do 10 koliko je ref.vrijednost nego 11.1 pa ujutro ulazim u bolnicu na profil 24 sata
Ja iskreno mislim da taj nalaz ne moze biti "lazno dobar". Naravno, nisam medicinske struke i nisam referentna. Al logika, ako ti daju cistu glukozu da popijes i ako ti je ok nakon sat i nakon 2 onda znaci da sve radi dobro. A ovaj nataste poviseni (ako su druga dva ok) je stvari eto kad se nesto kasno pojede ili neki drugi splet okolnosti (npr cure ujutro popiju janu s limunom jer naivno misle da nema secera)
Ili sto mi se desilo jednom doksam profil radila-jela i legla spavati, navila sad kad treba vaditi. I naravno da nije bio dobar 🤦🏼♀️ a svih ostalih (27) koje sam uzimala su bili dobri, jer nisam zalegla odma iza jela
Ma nisam ni ja med.struke, muz ima secer pa tako od njega nesto cujem. Najmjerodavniji bi bio onaj tromjesecni secer, e sad koliko on u trudnoci ima smisla vidjet cu sutra dolje kad me zaprime u bolnicu.
Meni je na taste i nakon 2 sata u granicama, jedino ovaj nakon 1 sata nije.
Mislim da ce se pravilnom prehranom to sve dovesti u red
I onda si u dnevnoj bolnici na promatranju i pretragama tih 24h??
Super za dobre preglede
Manich znam da te zivcira, ali vjerujem da je sve ok, samo je beba-maneken
Ako nisi pri lovi probaj pogledati one ponude dana, crno jaje i sl, zna biti popusta, pogotovo za 4d
Sortiraj odgovore
Najstariji