Hahhahaha bucka 😂😂 i moj bebi je opseg trbuha nesta manji sta dr kaze da je ok al za par dana je samo
Hvala vam curke.. Ma znam da bi vjerojatno rekla da nest nije okej. Vise sam ljuta sto je mogla vidjeti sta je al se nije bas trudila. I sestricna mi je isla kod Matkovica i mislim da cu nazvati da pitam za termin jer mi je cijena prihvatljiva i znam gdje se nalazi. A sto se tice grama bebe nemam jebenog pojma jer eto ona meni svaki put gleda isto. To sto sam uslikala te mjere jedino to. I eto ovaj put sam cula da mi je posteljica sprijeda i to sam skontala i sama jer ne osjecam jos jako te pokrete i nevide se izvana. Ma bas sam neka ljuta i razocarana. Dodje mi da i ne zelim saznat sta je kad se tak ni ona nece potrudit da vidi. Kaze mi na slijedecem sigurno cemo znat ma mislim si ma de ajd.. Uhh bas sam neka sjebana.
Ako te tješi, niti meni nije prošli tjedan mogla potvrditi spol, dakle ništa se nije vidjelo jer se bebica jako sklupčala i stvarno se nije dala. Nemoj na to tako gledati kao nešto jako bitno. Ja sam sretna sve dok znam da je sve u redu s bebicom, da se ona rita svakodnevno i to je to. Ali kažem, ako ćeš otići privatno da se smiriš što tih mjera tiče, onda zamoli njih da ti pogledaju, obično su privatnici smireniji i otvoreniji. Nemoj se stresirati dodatno
Manich ne sekiraj se previse, da nije nesto ok rekla bi ti. A to sto nisi saznala spol nebitno skroz, nek je beba ziva i zdrava 😍.
Frajla za profil si trebala biti na taste 12 sati kao za ogtt ili?
Dr.mi rekla samo nek ujutro ne doruckujem jer ce mi dolje mjeriti prije i nakon dorucka
Sretno curama koje danas idu na pregled 😍.
Za ogtt je bitno 12 sati biti na taste, taj dan jedete normalno kao i inace da ne bi bio lazno dobar nalaz.
Meni nakon 60 minuta nije bio do 10 koliko je ref.vrijednost nego 11.1 pa ujutro ulazim u bolnicu na profil 24 sata
Ja iskreno mislim da taj nalaz ne moze biti "lazno dobar". Naravno, nisam medicinske struke i nisam referentna. Al logika, ako ti daju cistu glukozu da popijes i ako ti je ok nakon sat i nakon 2 onda znaci da sve radi dobro. A ovaj nataste poviseni (ako su druga dva ok) je stvari eto kad se nesto kasno pojede ili neki drugi splet okolnosti (npr cure ujutro popiju janu s limunom jer naivno misle da nema secera)
Ili sto mi se desilo jednom doksam profil radila-jela i legla spavati, navila sad kad treba vaditi. I naravno da nije bio dobar 🤦🏼♀️ a svih ostalih (27) koje sam uzimala su bili dobri, jer nisam zalegla odma iza jela
Ma nisam ni ja med.struke, muz ima secer pa tako od njega nesto cujem. Najmjerodavniji bi bio onaj tromjesecni secer, e sad koliko on u trudnoci ima smisla vidjet cu sutra dolje kad me zaprime u bolnicu.
Meni je na taste i nakon 2 sata u granicama, jedino ovaj nakon 1 sata nije.
Mislim da ce se pravilnom prehranom to sve dovesti u red
I onda si u dnevnoj bolnici na promatranju i pretragama tih 24h??
Super za dobre preglede
Manich znam da te zivcira, ali vjerujem da je sve ok, samo je beba-maneken
Ako nisi pri lovi probaj pogledati one ponude dana, crno jaje i sl, zna biti popusta, pogotovo za 4d
Manichne sekiraj se previse, da nije nesto ok rekla bi ti. A to sto nisi saznala spol nebitno skroz, nek je beba ziva i zdrava 😍.
Frajlaza profil si trebala biti na taste 12 sati kao za ogtt ili?
Dr.mi rekla samo nek ujutro ne doruckujem jer ce mi dolje mjeriti prije i nakon dorucka
Nije mi ni za ogtt nitko rekao da moram biti nataste tako dugo, vec sam se ja opekla, pa sad pusem i na hladno.
Ide ti navecer lagana vecera (dobila sam dijetu na kojoj sam trebala biti cijelu trudnocu). Ujutro se vadi na taste, pa dorucak pojedem, onda dva sata iza dorucka/rucka/vecere se vadi. S tim da treba paziti i na razmake izmedu obroka, treba biti barem 4 sata jer su suprotonom onaj od dorucka npr ne stigne pasti dovoljno nisko i onda iza rucka ispadne previsok (cisto da ne ides prekasno ujutro). Tko zna, mozda te i puste kad ti izvade taj iza vecere...
Koliko znam u Os se ide vecer prije i onda sutradan navecer kad uzmu uzorka pustaju
Planiram ici oko 7, 7,30, taman da me zaprime do dorucka.
A valjda ce oni voditi racuna na koji razmak ce mi donositi obroke.
Djetetu sam objasnila sve, zasto idem i kad cu doma al svejedno me svaki cas pita hoce sa mnom i sekom sve biti ok, bas se boji i nikako izbiti taj strah.
Hahahaha, a ja se jos pitam kakva je to Allianz bebica, dobro pa nisam isla guglati🤣🤣🤣🤣.
Da, pa ja sam citala da neki dosta kasnije saznaju spol jer se neke bebe nece lijepo namjestiti, mozda to nije samo do doktorice.
Nego, ispada da nigdje u os se ne moze na tecaj do 9.mjeseca a imala sam informaciju da ce biti u 7., 8.. Cak ni u Vukovaru nema tecajeva😕. Divno….sad ne znam kako ce mm na porod….kad dođem u rađaonu, reci cu da necu roditi ako i njega ne puste🤣
Da, tako sam i ja cula 😒 zvala sam pocetkom 6mj za tecaj, ali je vec bio popunjen. U 7mj nece biti zbog godisnjih, ali kao postoji neka mogucnost da bude u 8mj besplatni tecaj (bio je prosle godine) povodom Tjedna dojenja (neki svjetski dan/tjedan).
Manich, ako mozes odi privatno. Po tvom pricanju cini se da ti je dr onako zbrda zdola i preko k... radi.
Inace, kod curica, koliko mi je dr na anomalyju objasnila se dolje vide tri crte i moraju biti jasne (male i velike usne).
Moja se oba puta pokazala pa se lijepo vidjelo sto je.
Mjere mi sve odgovaraju 19 tt (sve je 19+2 ili 19+5) kao i tezina (cca 300g je).
Deja drago mi je za bebicu, vidim slastice nisu utjecale na kilazicu. Ja sam na +6kg, a mj sam iza tebe 😂 do iduceg tj kad je i pregled cu biti i vise 🤪
Ugl nije da nemam trbuh mogu reci da je i velik, ALI... PA JA SAM SEBI KUPILA MAJICU NA DJECIJEM ODJELU i to zbog boje 🤣🤣 Ajme pa kolike su to djevojcice....
Sortiraj odgovore
Najstariji