Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luce35
    26. Lipanj 2019. 10:41

Frajla

luce35

Sretno curama koje danas idu na pregled 😍.
    Za ogtt je bitno 12 sati biti na taste, taj dan jedete normalno kao i inace da ne bi bio lazno dobar nalaz.
    Meni nakon 60 minuta nije bio do 10 koliko je ref.vrijednost nego 11.1 pa ujutro ulazim u bolnicu na profil 24 sata

Ja iskreno mislim da taj nalaz ne moze biti "lazno dobar". Naravno, nisam medicinske struke i nisam referentna. Al logika, ako ti daju cistu glukozu da popijes i ako ti je ok nakon sat i nakon 2 onda znaci da sve radi dobro. A ovaj nataste poviseni (ako su druga dva ok) je stvari eto kad se nesto kasno pojede ili neki drugi splet okolnosti (npr cure ujutro popiju janu s limunom jer naivno misle da nema secera)
    Ili sto mi se desilo jednom doksam profil radila-jela i legla spavati, navila sad kad treba vaditi. I naravno da nije bio dobar 🤦🏼‍♀️ a svih ostalih (27) koje sam uzimala su bili dobri, jer nisam zalegla odma iza jela

Ma nisam ni ja med.struke, muz ima secer pa tako od njega nesto cujem. Najmjerodavniji bi bio onaj tromjesecni secer, e sad koliko on u trudnoci ima smisla vidjet cu sutra dolje kad me zaprime u bolnicu. 
    Meni je na taste i nakon 2 sata u granicama, jedino ovaj nakon 1 sata nije. 
    Mislim da ce se pravilnom prehranom to sve dovesti u red

• Noemi1
    26. Lipanj 2019. 10:43

Nensy0308

Jutreko curke.
    Sutra idem na ogtt u dom zdravlja. Znam da ste već pričale o tome ali mene zanima kad smijem pojest zadnji obrok i popit vodu. Jer sam išla tražit i piše da se iza 18 h više ništa ne smije jesti, a zadnja voda popit u 23 h..
    Hvala unaprijed 😊

Ja kad sam isla na ogtt, vecer prije sam jela u 21h i to sve redom, kao da mi je posljednja vecera (snicle, pire krumpir, spinat, jaje na oko) 😆.. A prije toga cca oko 18h sam jela sladoled, kao zadnji slatki obrok 😁 i bio mi secer 4.1 ujutro na taste, 4.5 poslije opterecenja glukozom. Sto se tice vode, mozes ju slobodno pit do vadjenja krvi. Nakon sto ti izvade krv, popijes tu glukozu i onda ne smijes ni jest ni pit niti setati iduca 2h. Kod nas u domu zdravlja se vadi krv 2x (na taste i nakon 2h), negdje vade i 3x.. Tak da, ako ti je secer okej, nece ti utjecat vecernji obrok na to. 

Frajla
    26. Lipanj 2019. 10:45

DijMar

Frajla

Aurora87

Julie

Mc jasam vec sva pogubljena od tih krevetica, vise ni sama ne znam ko sta ima, toliko smo toga pogledali da sam ja u bunilu 😅
    Sto se tice te posteljine, mislim da su nenormalne. Onako setovi od 400 kn pa na gore…..pitam se za sto? Za kineski pamuk sa medekima il pesekima 🙈🙈🙈🙈
    Mi smo uzeli dvije plahte, uzet cemo c dvije nepromocive u Ikei i to je to za pocetak, dekice imamo ali to ce biti za kolica itd jer planiramo bebu uciti na vrecu. Nema straha od gusenja i otkrivanja. Kad bude malo veci dobit ce posteljinu ali opet ima puno jeftinijih po centrima i ducanima mjesovite robe, ove baby ducane zaobilazim u sirokom luku jer deru te jadne majke i oceve, kao djetetu treba ovo i ono, a one kupuju u Intersparu za svoju djecu 😅😅😅😅😅 ali ti moras iz Magic baby za 500 puta vecu cjenu jer one (prodavaci) tvrde da bas to vasoj bebi treba…….ah te trgovacke fore 🙈🙈🙈🙈

Julie, u pravu si u potpunosti…ja sam isto planirala uciti bebu na vrecu i nisam odmah planirala stavljati te ogradice ukrasne i posteljinu, ali sam si u glavi motala da moram kupiti te piz****je dok se beba ne rodi…a u biti, zasto? Kontam kupiti one spuzve radije sto idu na sipke od kreveta da se beba ne ozljedi. Samo se nadam da ce prihvatiti vrecu jer meni se te vrece cine super prakticne

Po meni su ukrasne ogradice sra*je koje sluzi samo za skupljanje prašine. I ona ikeina kao jorgan mi izgleda beskorisno. Ako je ogradica onda treba bar 2 cm dobre spuzve. Ako se dijete ne udara u letvice treba pustiti zrak nek struji, a be ogradivati na sve strane.
    Ja to nisam htjela, ali eto, mali je vec negdje od 6 tjedan krenuo gmizati prema gore i nabijati se glavom u letvice. Koma mi je to bilo, sva sreca pa mu se fontanela brzo zatvorila. I sada voli da mu je nesto iznad glave dok spava 🤦🏼‍♀️
    Dijmar, to ste kupili koljevkicu ili si nasljedila?
    Ja sam jos u mozganji jel mi bolje uzeti koljevku za dnevnu i krevetic za sobu ili onaj cutie krevetic (noona se prije zvalo) pa voziti tamo-vamo

Naslijedila sam je…da je nemamo, ne bih kupovala…

A nisam ni ja za prvo.... sad drugo ne mogu ostavljati na kacu gdje je na dohvat ruke ovom malom haharu 🙈

Frajla
    26. Lipanj 2019. 10:49

anemone

Pogledajte na instagramu ovaj profil, ima divnih stvari, uključujući i vreće. Ali mislim da za male bebe skroz nemaju, na žalost.

Dolisa isto radi vrece s nogavicama, ali nema za male...
    DijMar mislim da 15 kn nije puno za tetre s uzorkom, ta cijena je uglavnom svugdje....

mc_zgb
    26. Lipanj 2019. 10:51

Ja isto tako izbjegavam te baby centre, jer su cijene prevelike + "natjeraju" te da kupiš hrpu gluposti, koje onda niti ne koristiš. Ja sam kupila one spužvice za oko rešetkica i mislim samo to staviti, neću onu u komadu, jer mora dijete zraka imati. Ovo je čisto da jednog dana ne zapne, kao ja, s glavom između  Ja progurala tijelo, a glava ostala u kimbiću, na kraju tako i zaspala dok me nisu našli haha
    Što se temperature u stanu tiče, mene isto to zanima. Mi noću ne grijemo uopće i uvijek nam je prozor na kip otvoren, a planiram tako i s bebačem (osim ako će biti debeli minusi baš po noći). Bebača isto želim naučiti na vreću, to mi se nekako najsigurnije tiče i praktično (znam da je netko pisao da za dojenje ga treba vaditi van, ali uopće ni ne znam kako će biti sa svime). A preko dana, normalno grijanje upaliti.

Frajla
    26. Lipanj 2019. 10:53

DijMar

Nasla sam sad na stranicama Bubamare ljetne vrece. Ma nije da cemo grijat ko ludi, al ne znam ni kakvo ce dijete biti, ak bude na decka bit ce zimogrozan, na mene normalan, al ak potegne na moju mamu onda mu ni vreca ne bu trebala 🤣🤣🤣
    Nego, tetrice sa uzorcima, jel previse 15 kn za komad? Uzet cu najvise bijelih, al ovih bi par isto…

Evo bas gledam na ethereal su 14 kn (pamucne) i imaju velik izbor 
    Samo sto treba postarinu platiti... 🙄

PatyDi
    26. Lipanj 2019. 10:55

Frajla

DijMar

Frajla

Aurora87

Julie

Mc jasam vec sva pogubljena od tih krevetica, vise ni sama ne znam ko sta ima, toliko smo toga pogledali da sam ja u bunilu 😅
    Sto se tice te posteljine, mislim da su nenormalne. Onako setovi od 400 kn pa na gore…..pitam se za sto? Za kineski pamuk sa medekima il pesekima 🙈🙈🙈🙈
    Mi smo uzeli dvije plahte, uzet cemo c dvije nepromocive u Ikei i to je to za pocetak, dekice imamo ali to ce biti za kolica itd jer planiramo bebu uciti na vrecu. Nema straha od gusenja i otkrivanja. Kad bude malo veci dobit ce posteljinu ali opet ima puno jeftinijih po centrima i ducanima mjesovite robe, ove baby ducane zaobilazim u sirokom luku jer deru te jadne majke i oceve, kao djetetu treba ovo i ono, a one kupuju u Intersparu za svoju djecu 😅😅😅😅😅 ali ti moras iz Magic baby za 500 puta vecu cjenu jer one (prodavaci) tvrde da bas to vasoj bebi treba…….ah te trgovacke fore 🙈🙈🙈🙈

Julie, u pravu si u potpunosti…ja sam isto planirala uciti bebu na vrecu i nisam odmah planirala stavljati te ogradice ukrasne i posteljinu, ali sam si u glavi motala da moram kupiti te piz****je dok se beba ne rodi…a u biti, zasto? Kontam kupiti one spuzve radije sto idu na sipke od kreveta da se beba ne ozljedi. Samo se nadam da ce prihvatiti vrecu jer meni se te vrece cine super prakticne

Po meni su ukrasne ogradice sra*je koje sluzi samo za skupljanje prašine. I ona ikeina kao jorgan mi izgleda beskorisno. Ako je ogradica onda treba bar 2 cm dobre spuzve. Ako se dijete ne udara u letvice treba pustiti zrak nek struji, a be ogradivati na sve strane.
    Ja to nisam htjela, ali eto, mali je vec negdje od 6 tjedan krenuo gmizati prema gore i nabijati se glavom u letvice. Koma mi je to bilo, sva sreca pa mu se fontanela brzo zatvorila. I sada voli da mu je nesto iznad glave dok spava 🤦🏼‍♀️
    Dijmar, to ste kupili koljevkicu ili si nasljedila?
    Ja sam jos u mozganji jel mi bolje uzeti koljevku za dnevnu i krevetic za sobu ili onaj cutie krevetic (noona se prije zvalo) pa voziti tamo-vamo

Naslijedila sam je…da je nemamo, ne bih kupovala…

A nisam ni ja za prvo…. sad drugo ne mogu ostavljati na kacu gdje je na dohvat ruke ovom malom haharu 🙈

Hahah vjerujem 😅 Ali mislim da su malo skupe te kolijevkice, a nije da se koriste duze vrijeme...

mc_zgb
    26. Lipanj 2019. 10:57

Aurora87

mc_zgb

Ja isto tako izbjegavam te baby centre, jer su cijene prevelike + "natjeraju" te da kupiš hrpu gluposti, koje onda niti ne koristiš. Ja sam kupila one spužvice za oko rešetkica i mislim samo to staviti, neću onu u komadu, jer mora dijete zraka imati. Ovo je čisto da jednog dana ne zapne, kao ja, s glavom izmeđuJa progurala tijelo, a glava ostala u kimbiću, na kraju tako i zaspala dok me nisu našli haha
    Što se temperature u stanu tiče, mene isto to zanima. Mi noću ne grijemo uopće i uvijek nam je prozor na kip otvoren, a planiram tako i s bebačem (osim ako će biti debeli minusi baš po noći). Bebača isto želim naučiti na vreću, to mi se nekako najsigurnije tiče i praktično (znam da je netko pisao da za dojenje ga treba vaditi van, ali uopće ni ne znam kako će biti sa svime). A preko dana, normalno grijanje upaliti.

Gdje si kupila te spuzve?

Kupila sam na onom sajmu beba i trudnica, kod dada&rocco, to sam si htjela baš kupiti, pa sam se počastila. Skuplje su, ali nešto si moram i ja malo za gušt priuštit 

PatyDi
    26. Lipanj 2019. 10:57

Frajla

DijMar

Nasla sam sad na stranicama Bubamare ljetne vrece. Ma nije da cemo grijat ko ludi, al ne znam ni kakvo ce dijete biti, ak bude na decka bit ce zimogrozan, na mene normalan, al ak potegne na moju mamu onda mu ni vreca ne bu trebala 🤣🤣🤣
    Nego, tetrice sa uzorcima, jel previse 15 kn za komad? Uzet cu najvise bijelih, al ovih bi par isto…

Evo bas gledam na ethereal su 14 kn (pamucne) i imaju velik izbor
    Samo sto treba postarinu platiti… 🙄

E, tamo sami ja nasla i na njuskalu i preko fb, zapravo iste samo se cijene razlikuju kunu gore-dole. Npr za 5 kom 70 kn plus postarina...

Julie
    26. Lipanj 2019. 11:01

Ja isto kupujem u Etheralu i zaista su divne i jučer sam također naručila jednu pošiljku tetri da upotpunim i gotova sam jer ću ih imati skoro 30 velikih

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.