Jutreko curke.
Sutra idem na ogtt u dom zdravlja. Znam da ste već pričale o tome ali mene zanima kad smijem pojest zadnji obrok i popit vodu. Jer sam išla tražit i piše da se iza 18 h više ništa ne smije jesti, a zadnja voda popit u 23 h..
Hvala unaprijed 😊
Vode smijes piti koliko hoces (dok be popijes carobni napitak 😂)
A vecera neka lagana oko 5, 6 (ne kruh/tjestenina ni neko slatko voce)
Hvala ti puno 😊 onak čitala sam i svugdje piše drugačije. A taman sam mislila za ručak napraviti tjesteninu s bijelim mesom 😂znači ništa od toga
Po meni je bolje malo pretrpiti taj dan, pa imati mira.
Jer sta se meni dogodilo prosli put, nisam pazila i taj prvi na taste mi je bio 5,2, a ostali dobri. I to nije dijabetes, jer tu glukozu sam normalno probavila, samo se eto glupaca navecer najela. Ali bruga njih. I ajmo, od 13tt kontrole secera svaki mjesec 🙄
Joj, ja isto sutra idem na ogtt u dom zdravlja ali ako jedem zadnje oko 6h, umrijet cu od gladi do sutradan. Mislila sam napraviti rizoto s povrcem za rucak, ne znam da li je to dovoljno lagano i za veceru. Voce i slatko cu danas izbjegavati.
Cure vidim vi se raspisale od ranog jutra, ja se nisam nikako naspavala, pocinju me leda boliti tj jedna tocka vese dupenca i zadnji put kad me to bolilo ja sam bila sva ukocena i pila nezz ni sama koliko tableta radi te boli, nadam se da ce proci samo od sebe ovaj put jer necu tablete, za spavat mi se tesko nariktat postaje nemoguce trbuh mi bas smeta i jos plus ova vrucina za popizditi, dns sam krenula s pranjem posteljine i robice za bebu, vise mi se neda cekati hocu da je sve spremno da nemoram jos oko toga razbijati glavu hocu li stici i kako ce biti za par dana cu i torbu spakovati pa nek stoji i ceka
To te mozda od sjedenja boli trticna kost, mene to zna bolit ako nisu bas mekano postavljene stolice. Malo manje sjedi ili podbaci mekani jastuk
Cure vidim vi se raspisale od ranog jutra, ja se nisam nikako naspavala, pocinju me leda boliti tj jedna tocka vese dupenca i zadnji put kad me to bolilo ja sam bila sva ukocena i pila nezz ni sama koliko tableta radi te boli, nadam se da ce proci samo od sebe ovaj put jer necu tablete, za spavat mi se tesko nariktat postaje nemoguce trbuh mi bas smeta i jos plus ova vrucina za popizditi, dns sam krenula s pranjem posteljine i robice za bebu, vise mi se neda cekati hocu da je sve spremno da nemoram jos oko toga razbijati glavu hocu li stici i kako ce biti za par dana cu i torbu spakovati pa nek stoji i ceka
To te mozda od sjedenja boli trticna kost, mene to zna bolit ako nisu bas mekano postavljene stolice. Malo manje sjedi ili podbaci mekani jastuk
Uopce ne sijedim zbog skracenog cerviksa i nije trticna kost nego 5cm i vise od nje, tako da mi to sve od leda bojim se, znam da pred kraj i boli trticna kost pogotovo pred porod 😬
Jasam vidjelada jucer u C&A vrece, imaju tanje i deblje, tedeblje su onako plisanepabi za pocetak kupilatu tanju posto cu roditi sredinom 9 mj dok je jos zaista toplo. Te ogradice necu uzimati, barem ne pol godine…..od tolikog krevetica ne znam gdje bi to mogla beba zavrsiti 🙈🙈🙈🙈 imisli daj to zaista bacanje novaca…..
Ja nisam imala ogradice, ne znam dal sam se ikad luoila, vjerojatno jesam, al evo me danas…..cak sam i ko klinka glavu razbila i isla na sivanje, nista veliko, al djetetu od 7, 8 godina kad vidi krv na sebi ne mozes bas objasniti da nije nista 🙈🙈🙈🙈 ali evo me danas ziva i zdrava……djeca moraju stvoriti osjecaj za prostor ne mogu i necu citavu kucu obloziti, bitno mi je da su uticnice osigurane i coskovi stola, a ostalo jbg…..padat ce, razbijat koljena itd……danas se roditelji ponasaju prezastitinicki, ne dopustaju djetetu da istrazuje i stvara samostalnost i onda to rezultira ajme majko, da ne kazem kakvim djetetom…..
Slazem se s tobom oko pretjerane zastite. Mi smo zastitili uticnice (i dan danas su) te coskove. Da ce pasti sto puta, hoce, to je dio odrastanja. Moja ima potkoljenice pune sljiva stalno i povremeno poguljena koljena a Boze moj, nemirna je i zivahna i sve to ide u rok odrastanja.
Bokic curke 🙂 ja sam ovih dana bila malo slabije aktivna. Nazalost, stalno neka frka i problemi. U subotu smo hitno morali za Moslavinu jer su se starci od dragog posvadali, tj. svekar je tukao svekrvu i vec ju godinama fizicki i psihicki maltretira tako da je sada napokon odlucila otici od kuce. Uglavnom sranje od situacije. Bili smo par dana tamo da ne se ne bi nesto jos gore dogodilo. Jucer mi je bas bilo tesko nakon svega jer se osjecam toliko jadno i zalosno da se u ovom stanju moram brinuti oko svega drugoga umjesto pripremati se za dolazak bebe. Napokon sam se dobro isplakala jer toliko dugo samo tjesim druge i gledam svoj dragog koji mi je sve na svijetu kako se muci u tome, srce mi place, a moram biti razumna i jaka za sve. Stvarno cu svoju prvu trudnocu pamtiti po mnogo cemu. Nemam se kome ni pojadati jer nitko niti nije upoznat sa situacijom pa moram bar tu napisati par rijeci 🙂
...
Danas je bolje. Vidim da pisete o kreveticima. Mi smo ih bas jucer isli pogledati, ali kako nisu radile sve trgovine nismo bas nesto ni vidjeli. Lesnina ima jos do petka popust na namjestaj, upikirala sam jedan krevetac koji bi bio 680kn tako da cemo to vjerojatno otici uzeti. Inace meni najbolje krevetice ima Bubamara, ima i s ok cijenama tako da ako i ne uzmemo ovaj vjerojatno cemo neki odande. A za madrac necu bas previse gledati da bude neki najskuplji jer stvarno mislim da nema potrebe posto je to djetesce stvarno lagano, stignemo uzeti neki bolji kad poraste ako bas bude potrebno.
Curke, kako izdrzite vrucinu vi koje nemate klimu? Ja sam jucer pod tus isla 3 put, spavala nisam nista, dzabe mi ventilator, propuh itd kad nema zraka 😡😡
Ajoj, pa ovaj vikend je bio koma vecini nas izgleda. Dobro da se sveki ipak maknula, valjda ce onda sad biti mir…vjerujem da je tesko gledati muza u takvoj situaciji, ali kontam da mu puno zanacixsad topla rijec, zagrljaji i slusanje.
Mi smo uzeli u bubamari sad u utorak krevetac, platili ga 850kn s popustom, inace je 950. Mislim da je cisto ok iako mu se ne skida prednja stranica a ni letvice sto sam htjela da mali moze kasnije sam izaci van…ali ne sumnjam u kreativnost svog dragog, vec ce on nesto smisliti.
Valjda je bilo nesto lose u zraku 🙈 ma i ja se nadam.. treba sad malo vremena dok se sve to slegne, ali valjda ce se sve posloziti. Ma jedva cekam da dode bebica da mi zaokupi sve misli, nece me vise nista drugo zanimati 🙂
...
Ma vjerujem da se za to skidanje letvica lako da nesto smisliti. A ja sam isto prvo gledala te kojima se skida stranica, ali kad malo bolje razmislim nije mi to prioritet. Meni je bitno da ima 3 razine podnice i da su dvije strane resetkaste, a dvije puno drvo
Curke zna netko nest o ovim kolicima? Jel su oke? Meni se bas svidaju po izgledu i cijena je pristupacna.. al ne znam sta bi trebala ocpe gledat kod kolica sta mi je bitno da imaju..
Curke zna netko nest o ovim kolicima? Jel su oke? Meni se bas svidaju po izgledu i cijena je pristupacna.. al ne znam sta bi trebala ocpe gledat kod kolica sta mi je bitno da imaju..
A gle, po slikama se i meni svakojaka sviđaju, ali treba uživo vidjeti i isprobati...imam i ja tako favorite neke, ali moram baš u fizički dućan da vidim jer meni je npr bitno da mogu sama rukovati s njima, znači sklopiti i strpati u auto kad idem negdje i da imaju obavezno dva veća kotača jer ih je lakše voziti...ti sama najbolje znaš što ti je najbitnije i čemu dati prednost
Evo nas s pregleda… Curka je dobro, neke mjere su manje, neke veće, imamo 705 grama☺️☺️☺️ Dobila sam 1kg…Znaci sada sam sveukupno +5kg🤪 Dosta… 🙄🙄 I posteljica se podigla na 4cm,napokon 🙃
Super, ma samo nek je bebica okej, a za mjere lako isto kao i za tvoje kile hehe ja sam bila na +6 u tom tjednu
Sortiraj odgovore
Najstariji