Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luce35
    26. Lipanj 2019. 10:13

Sretno curama koje danas idu na pregled 😍.
    Za ogtt je bitno 12 sati biti na taste, taj dan jedete normalno kao i inace da ne bi bio lazno dobar nalaz.
    Meni nakon 60 minuta nije bio do 10 koliko je ref.vrijednost nego 11.1 pa ujutro ulazim u bolnicu na profil 24 sata

Frajla
    26. Lipanj 2019. 10:14

Aurora87

Julie

Mc jasam vec sva pogubljena od tih krevetica, vise ni sama ne znam ko sta ima, toliko smo toga pogledali da sam ja u bunilu 😅
    Sto se tice te posteljine, mislim da su nenormalne. Onako setovi od 400 kn pa na gore…..pitam se za sto? Za kineski pamuk sa medekima il pesekima 🙈🙈🙈🙈
    Mi smo uzeli dvije plahte, uzet cemo c dvije nepromocive u Ikei i to je to za pocetak, dekice imamo ali to ce biti za kolica itd jer planiramo bebu uciti na vrecu. Nema straha od gusenja i otkrivanja. Kad bude malo veci dobit ce posteljinu ali opet ima puno jeftinijih po centrima i ducanima mjesovite robe, ove baby ducane zaobilazim u sirokom luku jer deru te jadne majke i oceve, kao djetetu treba ovo i ono, a one kupuju u Intersparu za svoju djecu 😅😅😅😅😅 ali ti moras iz Magic baby za 500 puta vecu cjenu jer one (prodavaci) tvrde da bas to vasoj bebi treba…….ah te trgovacke fore 🙈🙈🙈🙈

Julie, u pravu si u potpunosti…ja sam isto planirala uciti bebu na vrecu i nisam odmah planirala stavljati te ogradice ukrasne i posteljinu, ali sam si u glavi motala da moram kupiti te piz****je dok se beba ne rodi…a u biti, zasto? Kontam kupiti one spuzve radije sto idu na sipke od kreveta da se beba ne ozljedi. Samo se nadam da ce prihvatiti vrecu jer meni se te vrece cine super prakticne

Po meni su ukrasne ogradice sra*je koje sluzi samo za skupljanje prašine. I ona ikeina kao jorgan mi izgleda beskorisno. Ako je ogradica onda treba bar 2 cm dobre spuzve. Ako se dijete ne udara u letvice treba pustiti zrak nek struji, a be ogradivati na sve strane.
    Ja to nisam htjela, ali eto, mali je vec negdje od 6 tjedan krenuo gmizati prema gore i nabijati se glavom u letvice. Koma mi je to bilo, sva sreca pa mu se fontanela brzo zatvorila. I sada voli da mu je nesto iznad glave dok spava 🤦🏼‍♀️
    Dijmar, to ste kupili koljevkicu ili si nasljedila?
    Ja sam jos u mozganji jel mi bolje uzeti koljevku za dnevnu i krevetic za sobu ili onaj cutie krevetic (noona se prije zvalo) pa voziti tamo-vamo

Frajla
    26. Lipanj 2019. 10:22

luce35

Sretno curama koje danas idu na pregled 😍.
    Za ogtt je bitno 12 sati biti na taste, taj dan jedete normalno kao i inace da ne bi bio lazno dobar nalaz.
    Meni nakon 60 minuta nije bio do 10 koliko je ref.vrijednost nego 11.1 pa ujutro ulazim u bolnicu na profil 24 sata

Ja iskreno mislim da taj nalaz ne moze biti "lazno dobar". Naravno, nisam medicinske struke i nisam referentna. Al logika, ako ti daju cistu glukozu da popijes i ako ti je ok nakon sat i nakon 2 onda znaci da sve radi dobro. A ovaj nataste poviseni (ako su druga dva ok) je stvari eto kad se nesto kasno pojede ili neki drugi splet okolnosti (npr cure ujutro popiju janu s limunom jer naivno misle da nema secera)
    Ili sto mi se desilo jednom doksam profil radila-jela i legla spavati, navila sad kad treba vaditi. I naravno da nije bio dobar 🤦🏼‍♀️ a svih ostalih (27) koje sam uzimala su bili dobri, jer nisam zalegla odma iza jela

Frajla
    26. Lipanj 2019. 10:27

Aurora87

Dijmar, i mene jedino muci sto ne znam koju debljinu vrece uzeti i gdje…ne planiramo grijati nenormalno jer nas dvoje bi prosvikali od vrucine, ali zimi nam bude na nekih 20 stupnjeva u stanu….jel to ok temperatura za bebu? Ne volim onaj vruci zrak a i mislim da ni za bebu to nije dobro, a ljudi znaju bas zagrijavati zbog bebe

https://miss7mama.24sata.hr/amp/beba/idealna-kucna-temperatura-939
    Mi po zimi grijemo na 22 (dnevnu), spavacu inace ne grijemo. Sada smo znali predvece malo pustiti grijanje ako je hladniji dan bio, ali kroz noc onda spustimo rolete na rupice i otkipamo prozor. (Prije smo s otkipanim spavali  bez roleta)
    Nemam pojma kako cu sa zimskom bebom, jer mrzim spavati u toplom...

Julie

Jasam vidjelada jucer u C&A vrece, imaju tanje i deblje, tedeblje su onako plisanepabi za pocetak kupilatu tanju posto cu roditi sredinom 9 mj dok je jos zaista toplo. Te ogradice necu uzimati, barem ne pol godine.....od tolikog krevetica ne znam gdje bi to mogla beba zavrsiti  🙈🙈🙈🙈 imisli daj to zaista bacanje novaca..... 
    Ja nisam imala ogradice, ne znam dal sam se ikad luoila, vjerojatno jesam, al evo me danas.....cak sam i ko klinka glavu razbila i isla na sivanje, nista veliko, al djetetu od 7, 8 godina kad vidi krv na sebi ne mozes bas objasniti da nije nista 🙈🙈🙈🙈 ali evo me danas ziva i zdrava......djeca moraju stvoriti osjecaj za prostor ne mogu i necu citavu kucu obloziti, bitno mi je da su uticnice osigurane i coskovi stola, a ostalo jbg.....padat ce, razbijat koljena itd......danas se roditelji ponasaju prezastitinicki, ne dopustaju djetetu da istrazuje i stvara samostalnost i onda to rezultira ajme majko, da ne kazem kakvim djetetom.....

PatyDi

Frajla

Aurora87

Julie

Mc jasam vec sva pogubljena od tih krevetica, vise ni sama ne znam ko sta ima, toliko smo toga pogledali da sam ja u bunilu 😅
    Sto se tice te posteljine, mislim da su nenormalne. Onako setovi od 400 kn pa na gore…..pitam se za sto? Za kineski pamuk sa medekima il pesekima 🙈🙈🙈🙈
    Mi smo uzeli dvije plahte, uzet cemo c dvije nepromocive u Ikei i to je to za pocetak, dekice imamo ali to ce biti za kolica itd jer planiramo bebu uciti na vrecu. Nema straha od gusenja i otkrivanja. Kad bude malo veci dobit ce posteljinu ali opet ima puno jeftinijih po centrima i ducanima mjesovite robe, ove baby ducane zaobilazim u sirokom luku jer deru te jadne majke i oceve, kao djetetu treba ovo i ono, a one kupuju u Intersparu za svoju djecu 😅😅😅😅😅 ali ti moras iz Magic baby za 500 puta vecu cjenu jer one (prodavaci) tvrde da bas to vasoj bebi treba…….ah te trgovacke fore 🙈🙈🙈🙈

Julie, u pravu si u potpunosti…ja sam isto planirala uciti bebu na vrecu i nisam odmah planirala stavljati te ogradice ukrasne i posteljinu, ali sam si u glavi motala da moram kupiti te piz****je dok se beba ne rodi…a u biti, zasto? Kontam kupiti one spuzve radije sto idu na sipke od kreveta da se beba ne ozljedi. Samo se nadam da ce prihvatiti vrecu jer meni se te vrece cine super prakticne

Po meni su ukrasne ogradice sra*je koje sluzi samo za skupljanje prašine. I ona ikeina kao jorgan mi izgleda beskorisno. Ako je ogradica onda treba bar 2 cm dobre spuzve. Ako se dijete ne udara u letvice treba pustiti zrak nek struji, a be ogradivati na sve strane.
    Ja to nisam htjela, ali eto, mali je vec negdje od 6 tjedan krenuo gmizati prema gore i nabijati se glavom u letvice. Koma mi je to bilo, sva sreca pa mu se fontanela brzo zatvorila. I sada voli da mu je nesto iznad glave dok spava 🤦🏼‍♀️
    Dijmar, to ste kupili koljevkicu ili si nasljedila?
    Ja sam jos u mozganji jel mi bolje uzeti koljevku za dnevnu i krevetic za sobu ili onaj cutie krevetic (noona se prije zvalo) pa voziti tamo-vamo

Naslijedila sam je...da je nemamo, ne bih kupovala...

26. Lipanj 2019. 10:28

Hvala curke... Cujemo se poslje pregleda... Jedvaa cekaaam iako je vruceeee i i najgore vrijeme moram vlakom u dardu i joa hodat do doma zdravlja ali prezivjet cu taj jedan dan zbog bebaca.. Nosim si hladne vode i nesto slatko jer mi obicno secer padne od vrucine. 

Julie
    26. Lipanj 2019. 10:29

Oprostite na greskama 😅 vjerujem da ste vec navikle na to od mene 

PatyDi
    26. Lipanj 2019. 10:32

Nasla sam sad na stranicama Bubamare ljetne vrece. Ma nije da cemo grijat ko ludi, al ne znam ni kakvo ce dijete biti, ak bude na decka bit ce zimogrozan, na mene normalan, al ak potegne na moju mamu onda mu ni vreca ne bu trebala 🤣🤣🤣
    Nego, tetrice sa uzorcima, jel previse 15 kn za komad? Uzet cu najvise bijelih, al ovih bi par isto...

anemone
    26. Lipanj 2019. 10:34

Pogledajte na instagramu ovaj profil, ima divnih stvari, uključujući i vreće. Ali mislim da za male bebe skroz nemaju, na žalost. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.