Ovaj je iskoristio to sta sam ja imam samo mamu, nazalost tata mi umro jos dok sam bila srednjoskolka. Onda naravno da mene nije imao ko branit nego mama pa je jednom nasrnuo i na nju, dok su njegovi starci uvijek branili njega i govorili da sam ja kriva sta je on takav i da sam ja to napravila od njega 🙄🙄 a zapravo takvi su mu geni.. Al naravno da njegovi to nikad nece priznat, on je njima sveto dijete...
Deja i mene jucer uhvatilo, plakala popodne ko tuka i taman dragi doso i skuzio da mi je kriza i da mi pun k svega da oprostite, pa me navecer izveo na kavicu pa prosetali pa na pizzu...
Stvarno me ubija kuca, svaki dan isto, vani vruce nmg nigdi 😣😣
Slazem se, svaciji doprinos pa i onaj najmanji je doprinos i mijenja stvari na bolje ❤️
Mamini aegumenti nisu naravno bili da odustanem jer ne mogu sve rjesiti, ona se vise fokusirala na neravnopravnost medu spolovima u toj djelatnosti, plus mito koji je opce poznat i dopušta određenim kretenima da gluke gradske serife, jer moja naivnost je bila bas u to usmjerena. Sad cu ja pozatvarat ove i one, onda je mama sjela i rekla ne ide to tako zlato 😂 inace inace je citav radni vijek (35 g) radila na pravnik pa je i vise nego upucena u sistem. Ja sam na kraju odustala jer sam shvatila da je to zapravo borba s vjetrenjačama.....kazu vjeruj u sustav, a isti dokazuje suprotno tako da to je razlog mojeg odustajanja
Manich, sretan r i pomalo...ne znam kakav imaš ti običaj za rođendane, ali ako ti nije do slavlja nemoj se forsirati. Ima dana kada ćeš se osjećati bolje, a za proslavu nikad nije kasno Da si otkazala ljudima u zadnjem trenu, smatram da bi trebali imati razumijevanja za tvoju trenutnu situaciju...
A temu o nasilju preskačem jer sva sreća nisam imala veze sa tom vrstom (ne)ljudi i kao što kažete, cijeli sistem nam je u k.... i ispada kao da se više staje na stranu zlostavljača/ubojica negoli na stranu žrtve...
Pa ja ne znam bas da je to ljudima neugodno toliko pricati (ovdje na forumu na ovoj temi) koliko se ne zele uplitati u odnos gdje ne znaju sto se i kako dogadja. Ja se ne usudim davati savjete za vezu koju dobro ne poznajem. Npr svi su se digli na zadnje nige kad je Irma napisala da partner zeli da prepise pola kuce na njega, ali ako ne grijesim, ona je napisala da je prva ideja bila da zive u njegovom stanu, a ona je rekla da nece ako ne prepise pola na nju. Evo ako sam pogrijesila i nesto shvatila ispricavam se. Ako nisam, u tom slucaju ja nemam savjet.
Hvala Bogu nisam dozivjela nasilje, svi decki su mi bili divni, koji nisu nisu mi ni postali decki, imala sam srece. Znam nekoliko psihickih zlostavljaca i koliko god pokusa covjek pomoci dok zena ne osvijesti sama nema tu puno srece, a najcesce nisu svjesne.
Kengurica ja sam jasno dala do znanja da se nasljede ne bi trebalo dirati odnosno da glasi na onog kome to i pripada, a da zajednicko kupljna nekretnica treba biti u suvlasnistvu partner. To isto znaci da njegovo nasljede ostaje njegovo.
Slazem se, ne poznajemo ljude odnosno njih dvoje i znamo samo jednu pricu, njezinu, u svakom slucaju je trudna i djeli sa nama neke svoje zivotne situacije i komentiramo na temelju toga sto je i rekla.
Ja sam u vezi prije ove bila sa osobom koja je zaostala tamo negdje u 18.st. u patrijarhalnim odnosima naravno gledajuci doma svoje roditelje kojem je otac bio alkoholicar i nevjeran i ne krivim ga (bivseg) jer mu nije pruzena adekvatna pomoc ali sam mu ja predlozila da si pomogne i otisla od njega.
E sad sto se pak tice toga koji bivsi je divan ili nije pa ni jedan, da je tako divno bilo ne bi se ni razisli...... 😂
Pa vidis uopce se ne bih slozila. Moze netko biti divna osoba i pazljiva, ali da npr potpuno nestane te neke seksualne privlacnosti i jednostavno odete svojim putem ili kako odrastate se ti mijenjas u jednom smjeru on u drugom i shvatite da imate neke razlicite interese i poglede. I dalje je on jedna prekrasna osoba, ali eto ne za mene i ne ja za njega. Zar prekidi dolaze samo iz svadja i zlostavljanja?
Za Irmu nisam htjela nista lose reci, ali mozda da je mene trazio moj partner predbracni ugovor prosle godine, a nismo se vjencali, sad da on pozeli brak bez predbracnog bih mozda i ja iz inata rekla ne moze. Mozda je to samo afekt bio i neki inat. Zato kazem da se tesko upetljati, ne znamo okolnosti. A to da se on nema sta derati i vikati nema.
Irma je trazila misljenje i mi smo joj ga dali svaka na svoj nacin, nitko ovde nikome ne zeli zlo i kao sta Deja kaze imamo viska vremena pa samo komentirano..
Da bas nema nam Frajle nisam ni skuzila dok nisi spomenula.
Mislim da sam krivo shvacena. Nisam govorila da ne treba dati Irmi savjet tko zeli nego da se neki ljudi povuku jer nisu sigurni da bi dali dobar savjet, a opcenito sam rekla da se zato ne razglaba nekad puno o zlostavljanju. Ja npr osobno znam slucaj di je ni kriva ni duzna nastradala moja kolegica s posla jer ju je zlostavljana zena s posla uplela i napravila joj sranje kod muza. Jer je i ona imala putra na glavi, a mi to naravno nismo znali jer smo znali samo jednu stranu. U laganju muzu je uplela neduznu osobu koju je taj bolesnik kasnije maltretirao. Nadam se da sad razumijete o cemu pricam.
Sortiraj odgovore
Najstariji