Aurora apsolutno se slazem nisam psiholog, ali volim psihologiju i kriminalistiku. Slusala sam neka predavanja iz psihologije i citala neku strucnu literaturu, naravo iz svoje znatizelje, ne iz potrebe. Ljudima je ta tema (nasilje) tabu i o tome se nazalost ne prica, ljudi cak to sakrivaju od bliznjih a kamoli danjih osoba. Nikako da se podigne svijest o tome i da se konacno izglasa zakon koji ce se sukladno i provoditi. Inace moja zelja je da budem kriminalistica ali mama me odgovorila iz inih razloga, koje je argumentirala i ja sam se slozila da je u pravu. Nije onaj tip da ne pusta dijete da slijedi svoje snove, ovo je bilo vise dobronamjerno otvaranje oci kako bi ja to rekla, a ja mlada i naivna mislila kako cu popraviti citav svijet 😁
Ugl majka nas je uvijek odgajala na nacin da smo otvorene i da ne tajimo nista svojem roditelju, da nikakav oblik nasilja nije prihvatljiv. Zao mi je svakog ko se nade u toj situaciji i jos najgore pati u tisini ☹️
Aurora87, od takvih stvari netreba bjezati, ja osobno to nisam dozivila pa ne zelim u to ulaziti, znam da si to nikada nebi dozvolila, jer mislim da to niko i ne zasluziva znam neke ljudi ko to trpe godinama al izgleda da si ne zele pomoci.
Ali ljudi koji trpe nasilje nemogu to presutiti, jer su puni modrica a i ovaj svijet je pre mali da bi se u njemu sto sakrilo..
Hvala vam zenice na cestitkama.. Znam da nebi trebala biti tuzna ali eto vec sam dusu isplakala od jutra... Mama mi je bolesna ima jaku upalu bubrega i dvije noci sam ju slusala kako jauce i kako place od bolova nista nisam spavala i brinula se jer su u pocetku bolovi bili slicni srcanom udaru a ona je jako tvrdoglava i nije htijel na hitnu. Jutros sam ju natjerala kod doktora a ona jedva dosla sebi poslje vadjenja krvi i ja na kraju sama isla do centra kupit sta mi treba za rodjendan i sada sve to sama pravim a imam hrpu posla... Premorena sam i toliko mi je tesko da svako malo placem... I naravno da mi uz sve to nista i ne ide od ruke..
Nikako nije sramota pricati ni priznati da si zrtva nasilja, zanimarimo dio drustva koji je do te mjere zatucan i smatra da se kucne stvari drze iza zatvorenih vrata.
Srecom, nisam se nikad susrela s nasiljem al nadam se da bi bila dovoljno cvrsta da se oduprem.
Nece u Hr zlostavljaci jos duuuugo godina dobijati primjerene kazne kad su i ovi na vlasti totalno neosjetljivi.
Mene sokirala izjava ministrice Murganic kad je onaj njen kolega navodno premlacivao zenu, rekla je u stilu pa to je njihova stvar. Sto onda ocekivati
Nikako nije sramota pricati ni priznati da si zrtva nasilja, zanimarimo dio drustva koji je do te mjere zatucan i smatra da se kucne stvari drze iza zatvorenih vrata.
Srecom, nisam se nikad susrela s nasiljem al nadam se da bi bila dovoljno cvrsta da se oduprem.
Nece u Hr zlostavljaci jos duuuugo godina dobijati primjerene kazne kad su i ovi na vlasti totalno neosjetljivi.
Mene sokirala izjava ministrice Murganic kad je onaj njen kolega navodno premlacivao zenu, rekla je u stilu pa to je njihova stvar. Sto onda ocekivati
Drzava nam je u k totalnom po pitanju nasilja
Po meni se i dogadja toliko nasilja jer se ljudi boje pricati o tome i sve se gura pod tepih.. ja vec godinama sumnjam da sogor maltretira sogoricu i pokušala sam doprijeti do nje, pricala sam joj price o zenama koje znam da su otisle od nasilnih partnera, itd ali ona nije uopce reagirala pa sam vec mislila da sam umislila sve jer ne volim sogora jer je agresivni narcis. Prosle godine se ispostavilo da sam bila u pravu i da ju vec godinama psihički maltretira uz razna naguravanja. Ona na kraju balade nije htjela otici od njega, a najgore od svega sto njega roditelji stite. Kao eto nije u redu, ali nitko nista nije napravio i to se sad ne spominje. Posto bas nemam kontakta s roditeljima od mm i jucer sam ih vidjela i pitala jesu li krenuli na savjetovanje kako je on obecao da Ce ici i izbila je opca svadja da sta se ja uvijek petljam, da je njoj lose otisla bi vec.. ja vam ne mogu opisati koliko sam ja ljuta i razocarana bila.. pa da moje dijete to nekome napravi umrla bi od sramote i zadavila bi ga, a ne stitila.. ozbiljno mislim da je moj mm ili posvojen ili su ga u bolnici zamijenili jer on s tim ljudima apsolutno nista nema isto
Naravno da nisam skuzila kao napad, zao mi je jer si to prosla i u jednu ruku drago da si se izvukla iz toga, malo ko ce o tome pricati i reci da je bio zrtva..
Aurora87 slicno tako, mozda cak i identicno zbog cigare sam i ja dobila i jos zbog svega i svacega sta njemu nije pasalo... I svakakve ruzne rijeci da sam se na kraju svaku put kad bi se pogledala u ogledalo pitala "pa sta sam stvarno ruzna, sta sam stvarno debela" itd... I tako 7 i pol godina.. Uglavnom, trauma za citav zivot... Srecom, upoznala sam mog dragog koji je totalna suprotnost, jako pazljiv i njezan, nista mu ne smeta kod mene, nije osoba koja ce u sekudni planut, uglavnom jako je dobar i voli me bas onakvu kakva jesam... A sad sam stvarno grozna ponekad i svaka mu cast sta me trpi takvu 🙈🙈😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji