Sto se tice blaznica,maramica i sl.evo kako sam ja radila,prva 2-3 mjeseca dok je bebi bio bas mali,donijela bih posudu u sobu,i bokal sa vodom,saprala ga i posusila tetra pelenom,a za vani smo uvijek imali neke vlazne maramice.
Manich prosle godine kada sam bila na moru mali je bas izgorio po ledjima,gazdarica smjestaja u kom smo bili mi rece da uzmem obicni sapun napravim sapunicu i namazem po izgorenim dijelovima,kada se osusi opet,i vjeruj da vec nakon 2 puta nije vise bio vruc,u super je tu noc prespavao.Pa mozda da pokusas.
A sto ja znam, dize se velika prasina oko tih maramica, oko dojenja i adaptirane hrane pa znam da mozda navucem neciji bijes zbog svojih izjava ali ja to uvijek stoički podnesem 😂
Bez brigice budi, lijepo je s ljudima komunicirati i siriti iskustva ali mi inace kazemo: Necije misljenje je kao i guzica, svatko ga ima 😂😂😂
Meni je cak i dobro cuti suprotnosti ili neslaganje u misljenju jer tu vidim da osoba nije labilna i stoji cvrsto na zemlji 🤭 znam cudna sam, ali i ja sam dosto izravna i direktna pa isto nekada ne pase svima sto kazem i davno sam oguglala jer kazem sto i mislim… Sto na umu to na drumu 🤣🤣
Ma ja sam skoro pa druga mama svojim necacima koliko sam sudjelovala u prvim danima odgoju oblacenju ljubavi itd, ali pošto mi je prvo dijete misle da sam "nacitana" knjiga jer o svakoj temi znam nesto 😊 A dosta toga znam odprilike jer slusam iskustva a ne citam knjige s odgojem i pametovanjem strucnjaka sto je najbolje i kako dijete treba odgojit 🤦🏼♀️ svako rodjeno dijete je mogu reci u sebi skrivenog karaktera i niti jedno nije isto i i zbog toga je svakoj mami izazov s svakim djetetom bilo drugo, trece ili peto uvijek se pristupa kao da je prvo … 😇
Ja sam isto takva, imam jasne stavove i ne bojim se izreci ih. Puno puta kosta sto svasta kazem, ali volim biti na cisto.....
A sto ja znam, dize se velika prasina oko tih maramica, oko dojenja i adaptirane hrane pa znam da mozda navucem neciji bijes zbog svojih izjava ali ja to uvijek stoički podnesem 😂
Bez brigice budi, lijepo je s ljudima komunicirati i siriti iskustva ali mi inace kazemo: Necije misljenje je kao i guzica, svatko ga ima 😂😂😂
Meni je cak i dobro cuti suprotnosti ili neslaganje u misljenju jer tu vidim da osoba nije labilna i stoji cvrsto na zemlji 🤭 znam cudna sam, ali i ja sam dosto izravna i direktna pa isto nekada ne pase svima sto kazem i davno sam oguglala jer kazem sto i mislim… Sto na umu to na drumu 🤣🤣
Ma ja sam skoro pa druga mama svojim necacima koliko sam sudjelovala u prvim danima odgoju oblacenju ljubavi itd, ali pošto mi je prvo dijete misle da sam "nacitana" knjiga jer o svakoj temi znam nesto 😊 A dosta toga znam odprilike jer slusam iskustva a ne citam knjige s odgojem i pametovanjem strucnjaka sto je najbolje i kako dijete treba odgojit 🤦🏼♀️ svako rodjeno dijete je mogu reci u sebi skrivenog karaktera i niti jedno nije isto i i zbog toga je svakoj mami izazov s svakim djetetom bilo drugo, trece ili peto uvijek se pristupa kao da je prvo … 😇
Ja sam isto takva, imam jasne stavove i ne bojim se izreci ih. Puno puta kosta sto svasta kazem, ali volim biti na cisto…..
Julie Ma ne brini zbog tih ljudi bolje i tako nego dA a imam cir na zeludcu, dojadilo mi je tepati ljudima ko da sam ja bez briga i pronlema 🙄, a realna sam i gledam stvari kakve jesu nema zablude.
A zab sam napisati ovo za udruge dojenja i svega slicnog da se slazem s tobom i da ne treba forsirati dijete ako nema sta vuci jadno...
Necak mi je s 3mj cuclao kiseli krastavac i izvukao je sav sok iz njega, dali smo mu na prstic da osjeti i svidjelo mu se... Za zubice je volio zuljati koricu kruha naravno imao je oko 9,10mj 🤣🤣🤣 i evo ga dns igra profesionalno nogomet za juniore... Dok imam kumu kojoj dijete ima 7mj i jos uvijek nista dodatno nije uvela u djetetovu prehranu osim ad niti kasice niti ista a 3.joj je dijete, ali to je njen izbor i ok slazem se s tim jer ona za svoje dijete smatra da je to najbolje...
Zbog toga ja se uopce ne zamaram, i ako curka bude na roditelje lijepo ce papat kad tata spremi 🥰
Pa da, jedno je imati misljenje, ja ga nazalost imam o svemu i znam da je to iritantno ljudima, al jebiga. Ali ako je netko postao mama ja necu biti ta da pitam dojis li ili ne pa krenem objasnjavat zasto je najbolje dojiti. Osobito ja koja nisam radjala. Ali ako krene neka prica da li mislim da se treba potruditi oko dojenja onda cu reci svoje misljenje vrlo rado.
I da zaboravila sam reci da je mali necak jeo vec s 6 mj sto smo i mi u kuci jeli juhicu i ostatak rucka naravno njemu ispasirano lijepo koliko zeli nema prisile, i da vidis ga hahar mali i uz sve to jos je normalno dojio....
Pa da, jedno je imati misljenje, ja ga nazalost imam o svemu i znam da je to iritantno ljudima, al jebiga. Ali ako je netko postao mama ja necu biti ta da pitam dojis li ili ne pa krenem objasnjavat zasto je najbolje dojiti. Osobito ja koja nisam radjala. Ali ako krene neka prica da li mislim da se treba potruditi oko dojenja onda cu reci svoje misljenje vrlo rado.
Shvacam neces nekome pametovati ali ako te pita za misljenje dat ces ga bez uljepšavanja 🤣 tako i ja isto. Zalosno je da neke nece iz sebicnih razloga dojiti tipa objesit ce im se sise, ali takve tek mame su najpametnije i pune znanja 🤦🏼♀️ Boze baci ciglu i budi precizan 😂
Ja bi voljela dojiti ukoliko je moguće, ako neće ići Boze moj......nećak je od rođenja bio na adaptiranim mlijeku i danas ima 17 godina, snažan je ko bik, 192 cm i 90 kg, mišićav toliko da mu se ocrtava trbušni zid Itd, nema alergija, organizam mu je oduvijek snažan i ko mali je uvijek bio napredan po procjeni pedijatra tak da sve je relativno. Tako da sve je relativno. Ja ću svakako početi sa uvođenjem voća, povrća Itd nakon 6 mjeseci.
Shvacam neces nekome pametovati ali ako te pita za misljenje dat ces ga bez uljepšavanja 🤣 tako i ja isto. Zalosno je da neke nece iz sebicnih razloga dojiti tipa objesit ce im se sise, ali takve tek mame su najpametnije i pune znanja 🤦🏼♀️ Boze baci ciglu i budi precizan 😂
Ma i to poštujem, kaj me briga ko će s čim koga hraniti, ali da će nam cice bit obješene bit će bez obzira na dojenje, koga to bude bas peklo neka skupi novce i fino ode plastičaru......
Ma i to poštujem, kaj me briga ko će s čim koga hraniti, ali da će nam cice bit obješene bit će bez obzira na dojenje, koga to bude bas peklo neka skupi novce i fino ode plastičaru……
Bas to, ja napokon imam sise i to skoro trojku, a prije jadnu jedinicu😂 ali niti u jednom trenutku nebi Pikulici uskratila mlijeko 🥰
Nego imam pitanje: jel vas strah sto se vise blizimo nekako kraju?
Mene nekako zadnja 2dana bas uhvatio neki strah, mozda jer mi muzic otisao na teren i doc ce za mjesec i pol opet, mozda jer ne znam sto ocekivat, mozda jer necu znat prepoznat kad dodje vrijeme... Razmisljala sam zadnji mjesec da uzmem sator i kampiram ispred bolnice cisto preventive radi ako me uhvati da sam odmah tu 😂😂😂😂😂
Pa ja sam tek sad malo svjesnija da je ful blizu to sve, kažem mi doktor da se vidimo 11.7. i da ako sve bude kako treba a ne vidi razloga ne bude da mogu na more na tri tjedna i onda se vraćam u ZG radi Ćesića pregleda i tek mi je tad sjelo da odem na uzv i na more i to je u principu to, ostaje onda čekanje 😱
Sigurno da će me uloviti panika, neki dan kad sam išla na kontroli je došao jedan par, vidim nose torbu, on u vrećici nosi odjelo za rađaoni, paket pelena i mene uhvati strah, a nisam ja na tapeti 😂😂😂😂
Ja sam presretna jer moj dragi ide sa mnom, on će me umiriti i pružiti osjećaj sigurnosti.
Sortiraj odgovore
Najstariji