Pravilo za koristenje GO do 30.06. postoji, ali ne vrijedi za one koji su na dugorocnom bolovanju/porodiljnom dopustu, osim ako vam kolektivnim ugovorom nije drugacije odredeno.
Ja cu recimo imati cijeli, tada ce biti stari, GO od 2019. i novi od 2020.
Budem se ja onda kod svojih u firmi raspitala pa cu vidjet sta mi kazu hel mi propada ili ne 😊
Evo, nasla sam dio koji govori o tome u Zakonu o radu:
"Iznimno, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji radnik zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju nije mogao iskoristiti ili njegovo korištenje poslodavac nije omogućio do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, radnik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad."
Znam da, nazalost, poslodavci svejedno sve reguliraju po svom bez obzira na zakone, ali cisto da znate provjeriti..
Evo, nasla sam dio koji govori o tome u Zakonu o radu:
"Iznimno, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji radnik zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju nije mogao iskoristiti ili njegovo korištenje poslodavac nije omogućio do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, radnik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad."
Znam da, nazalost, poslodavci svejedno sve reguliraju po svom bez obzira na zakone, ali cisto da znate provjeriti..
Pa znam da mi se seka uvijek nakon mjesec dana od 1.rodjendana djece vracala na posao, osim s trecim kod nje je nakon 3.rodjendana ali mozda se zakon promjenio ili sto, ja ne znam pa sam pitala ali moji se drze bas zakona pa tako ja mislim da cu u komadu iduce godine...
Stari godisnji se moze iskoristiti do kraja iduce godine, ali onaj od godine ranije (u nasem slucaju bi to bila 2018) propada za zene koje su bile na komplikacijama
Npr za zimske bebe, ako je otisla na komplikacije u 2019, rodi pocetkom 2020 i ide raditi pocetkom 2021 onda ne moze iskoristiti ono iz 2019 sto je ostalo. U tom slucaju je mudro nekad tijekom 2020 prekinuto porodiljni i iskoristit go
Btw bili u outletu i Ikei i kupili mu odjeću koja će vjerojatno biti za izlazak iz bolnice i ove slatke igračkice.....gledali smo namještaj za sobicu i našli neke stvarčice. Nisam ljubitelj Ikee ali zaista se da svašta tamo naći......
Bas slatko 😍😍 ja jos nis nisam za izlazak pripremila 😑 budem iduci tj skocla do trg po sto
Sortiraj odgovore
Najstariji