Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LollyBB
    16. Lipanj 2019. 10:46

Cure, imam pitanje oko otvaranja porodiljnog. Znam da se može otvoriti max 45 dana ranije prije termina. Vjerojatno će tako biti jer sam na komplikacijama. Koliko ranije moramo predati zahtjev? Negdje sam našla 15 dana prije, ali info nije sa stranica HZZO. Svakako ću pitati u HZZO krajem mjeseca kad budem išla, ali pokušavam posložiti info na vrijeme jer su godišnji i na poslu, a i ginekologica je sad na godišnjem pa da uspijem sve papire skupiti na vrijeme.

Julie
    16. Lipanj 2019. 10:54

Ciao curkeeee
    Ayla budemo vec to sve nadoknadile u troje uskoro 🤗
    Deja ja isto zelim ici al me je bilo strah zbog buke, ne smeta to bebama? Ako ne ici cemo i mi....btw ja imam velicinu busice vrlo slicnu kao i ti......vise bi slikala pa stavljala, ali jos jos uv se ne mogu prijaviti s mobitelom pa pisem sa tableta, slala im mail i nisu nikad odg nista 🙄🙄🙄 
    Irma tvoja macka je sve 😁❤️

PatyDi
    16. Lipanj 2019. 11:26

Pikulica19

Jutro curke 😊
    Gledam pa ja imam trbuscic ko vi sto ste mjesec i vise ispred mene.
    Pricale ste o posteljici i ja isto imam straga i iako sam prvorotkinja upoznajuci sad pokrete bebe mogu s sigurnoscu reci da sam tri udarca u sekundici osjetila i u 13tt i onda nista do 16tt… 🥰
    Jadne mi svi neke pretrage pa tak i ja sutra Guk nataste, krv, urin i urinokultura….
    Dali je koja nosila 2 posudice u isto vrijeme urina?
    Koliko je potrebno ml odprilike? Jer ja moram jednu za kontrolu urina a druga za urinokulturu i za urinokulturu prvi jutarnji iz srednjeg mlaza, a kako da ja znam hocu imat dosta za drugu posudicu 🙄
    Ako puno popijem vode prije spavanja onda ce me probudit usred noci… Koliko urin mora biti u nama? Pogotovo nama 🦉 koje smo vec budne nekad u 4h,5h… 🤭

Ne znam kak je kod vas, ali ja uvijek nosim u jednoj posudici iako imam dvije uputnice, za urin i koplet urinokulturu i nije mi rečeno da moram posebno...

PatyDi
    16. Lipanj 2019. 11:39

Curke, da li su vaše bebe pozicionirane malo više na desnoj strani? Ili si ja umišljam da mi je trbuh, pogotovo kad sam u poluležećem položaju, s desne strane mrvicu viši nego s lijeve...

16. Lipanj 2019. 12:05

DijMar

Curke, da li su vaše bebe pozicionirane malo više na desnoj strani? Ili si ja umišljam da mi je trbuh, pogotovo kad sam u poluležećem položaju, s desne strane mrvicu viši nego s lijeve…

Meni je vise desno nego li lijevo zadnji par dana zna otici lijevo a uvjek do tad bila desno 🙂

16. Lipanj 2019. 12:09

DijMar

Curke, da li su vaše bebe pozicionirane malo više na desnoj strani? Ili si ja umišljam da mi je trbuh, pogotovo kad sam u poluležećem položaju, s desne strane mrvicu viši nego s lijeve…

Meni je neki dan kad sam lezala ljeva strana bila onak tvrda na dodir a desna strana nista normalno si mogao stisnut tako se bebe valjda premjestaju.. Recimo meni od jutros nekako dolje skroz na mjehuru pa me dolje sve boli i ziga i naravno nemogu na wc svaki put kad dodje tako nisko onda nemogu na wc ici.. Pokusavam probudit bebaca da se podigne sa mjehura al ignorira me danas.. I lezeci polozaj mi jedino sada pase jer me bas boli dolje sve ako sjedim. 

PatyDi
    16. Lipanj 2019. 12:21

Ah, o sjedanju na mjehur da ne pričam hehe kad je položen nisko pa pritišće...A zadnjih mj dana se dosta lagano moram okretati po noći i to sa skvrčenim nogama jer me u suprotnom probada dolje

Angelina
    16. Lipanj 2019. 12:33

Evo vam sa medicinskog stajalista upute za taj urin:
    Znaci tko god da kaze da se posudica treba napuniti skroz ili laze ili je blesav. Za oba uzorka ti je dovoljno max. 30ml sto bi bilo oko 1/5 bocice, pa cak i manje, a urinokultura se inace moze napraviti iz manje od 5ml uzorka (tek toliko da se pokrije dno posudice).
    Prvo jutarnji mlaz je najcesce neispravno koristen termin jer se i urinokultura i obicni urin mogu dati u bilo koje doba dana, samo bi za urinokulturu trebalo proci oko 4h od zadnjeg mokrenja.
    Urin moze stajati 2h na sobnoj temp., ali ga u frizideru mozes drzati puna 24h bez problema. Znaci pomokri se bilo kad po noci ako moras, drzi u frizideru i odnesi kad hoces, nikakav problem.
    Kad se ides pomokriti, ne moras rifljati kokicu da se sjaji, malo se obrises ili kakvom vlaznom maramicom ili mokrom krpicom. Prvi mlaz naravno ispustis, to je ok. I koliko god uzoraka uzimala uvijek uzmi u jednu posudicu i onda pretoci u drugu, pazljivo naravno. Te su posudice sterilne i urin je sterilan i manja je mogucnost da ces ga kontaminirati tako nego sto ces prtljati s posudicama dok sjedis na skoljci.
    I da, ta mogucnost kontamimacije je tooolikooo minimalna, ljudi to sve doslovno shvate. Eto, nadam se da sam pomogla, pomalo sam alergicna kod tih uzoraka jer se stvarno uvijek trudim objasniti jer znam kako se ti uzorci obraduju i onda mi opet na poslu donesu punu do vrha posudicu govana kolika god ona bila pa ja moram mrljati po tome da bih izvadila visak. Oprostite na izravnosti 😁

Angelina
    16. Lipanj 2019. 12:35

I da, meni je isto vecinom trbuh izboceniji na desnu stranu i s desne strane vise osjetim pokrete. Tako su okrenuti nasi bebaci 😉

16. Lipanj 2019. 12:41

Moja kad sidne ujutro na mjehur tako ostane cijeli dan i glavna relacija mi wc krevet jer se nemogu ni kretat koliko upire jos kad krene udarat 😁🤪 vec mi postalo normalno 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.