Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • irma123
    16. Lipanj 2019. 16:05

Julie

Ciao curkeeee
    Ayla budemo vec to sve nadoknadile u troje uskoro 🤗
    Deja ja isto zelim ici al me je bilo strah zbog buke, ne smeta to bebama? Ako ne ici cemo i mi….btw ja imam velicinu busice vrlo slicnu kao i ti……vise bi slikala pa stavljala, ali jos jos uv se ne mogu prijaviti s mobitelom pa pisem sa tableta, slala im mail i nisu nikad odg nista 🙄🙄🙄
    Irma tvoja macka je sve 😁❤️

Sve me strah kak cu dok beba dode, kak cu sa dvije posto je ova odgojena ko da je dijete

Frajla
    16. Lipanj 2019. 17:36

LollyBB

Frajla

LollyBB

Cure, imam pitanje oko otvaranja porodiljnog. Znam da se može otvoriti max 45 dana ranije prije termina. Vjerojatno će tako biti jer sam na komplikacijama. Koliko ranije moramo predati zahtjev? Negdje sam našla 15 dana prije, ali info nije sa stranica HZZO. Svakako ću pitati u HZZO krajem mjeseca kad budem išla, ali pokušavam posložiti info na vrijeme jer su godišnji i na poslu, a i ginekologica je sad na godišnjem pa da uspijem sve papire skupiti na vrijeme.

Ne kuzim bas kakav zahtjev? 🤔
    Gin ti treba dati papir, to moze unaprijed, ja sam zadnji put isla 3 dana ranije po to, a sad koliko tocno moze unaprijed neznam….
    Jedan nosis u firmu i tamo dobijes prosjek place (neznam jel prosijek treba opet ako si vec na komplikacijama), a drugi i taj prosjek nosis u hzzo. Da bi dobila novce taj mjesec treba donjeti do 5. u mjesecu (ukljucujuci i pet), ako doneses kasnije onda ti onaj mjesec iza isplacuju zaostatke.

Zahtjev za otvaranje porodiljnog. Tamo se neki papir ispuni, koliko znam, samo šta ne znam koliko ranije moram predati prije početka samog porodiljnog. Raspitat ću se još. Bitno mi je jer zbog godišnjih moram na vrijeme uzeti na poslu sve što treba, tj.ispis plaće. I koliko znam, ne mora se više svaki mjesec ići tamo nositi do 5. Kad si na porodiljnom. Za komplikacije se mora, to znam, naravno jer hodočastim svaki mjesec. :)

Točno, jednom kad otvoris porodiljni (ako si zaposlena) ne ides vise tamo negdje  dok djete ne napuni 6 mj, onda ides produziti za idućih  6mj (ili kolko ces vec koristiti) i to je to
    Porodiljni ne moras unaprijed otvarati, mozes i unazad
    A taj papir nije nist posebno, tvoji podaci i broj racuna na koji da ti plate. Ako si na komplikacijama sve to vec i imaju

Frajla
    16. Lipanj 2019. 17:48

Zahtjev za otvaranje porodiljnog. Tamo se neki papir ispuni, koliko znam, samo šta ne znam koliko ranije moram predati prije početka samog porodiljnog. Raspitat ću se još. Bitno mi je jer zbog godišnjih moram na vrijeme uzeti na poslu sve što treba, tj.ispis plaće. I koliko znam, ne mora se više svaki mjesec ići tamo nositi do 5. Kad si na porodiljnom. Za komplikacije se mora, to znam, naravno jer hodočastim svaki mjesec. :)

Kad ste se dotakle toga, pa evo da i ja pitam… A dali se moze mozda s obzirom da sam na komplikacijama mjesec dana prije otvaranja porodiljnog zatvoriti komplilacije i uzeti godisnji i iskoristiti ga za ovu godinu i onda normalno otici na porodiljni 45 dana prije poroda???
    I da cure da znate VAŽNO!!!!
    Ako rodite prije nego vam je termin pa i mjesec dana ili vise to vrijeme vam se jos dodatno nadodaje na porodiljni… 🤓

Ovo ti nece svaki doktor napraviti. Jer bolovanje je otvoreno s dijagnozom, cesto prijeteci pobacaj koje se kasnije pretvara u prijeteci prijevremeni porod. I kako ce eventualno nekoj inspekciji pravdati da je to nestalo 2 mjeseca prije termina? Pogotovo ako se nedajboze nesto desi...
    Ovo su apsolutno u pravu za produzavanje porodiljnog. Ali mora biti prije ulaska u 37 tjedan.
    Isto tako ako beba ima bilo kakvih problema, cak i ako samo ide na vjezbice moze se probati traziti produzena njega (mislim da je onda naknada nesto preko 2 tis kn)
    A svi imaju pravo traziti mirovanje staza do napunjenih 3 god (onda nema place), pa tko financijski moze to izgurati i ima zelju moze ostati s djetetom doma jos

Frajla
    16. Lipanj 2019. 17:50

Angelina, kad vec pricamo o uzorcima, zasto nam uzimaju toliko krvi? Ako bebama sve uspiju napraviti iz one male ampulice sto iz prsta uhvate, sta i nama ne uzmu tako malo 🤔
    Pita osoba koja pada u nesvjest kad vidi iglu 🙈

• Pikulica19
    16. Lipanj 2019. 18:12

Angelina

Koliko sam ja cula od ostalih cura.. kada se otvara porodiljni, taj zahtjev i doznake se mogu donijeti isto kao i ove doznake na komplikacijama, znaci do 5. u sljedecem mjesecu, neovisno kad je porodiljni poceo. Jer oni svejedno nista do tada ne obracunavaju.
    Ako se ide direkt sa komplikacija na porodiljni, ne treba ponovno nositi R1, gleda se onaj vec doneseni.
    Pikulica ne znam koliko dana godisnjeg imas jer to ovisi o tome, ali tako si mozes unistiti prosjek place za dobivanje porodiljnog i pasti na onu minimalnu naknadu tako da se to u tom slucaju ne isplati.

Imam 24dana GO, ali "problem" je sto ja vec sad dobivam oko 690kn naknade na komplikacijama, ne znam koliko moze biti manje od toga 🤭 mozda mi se i poveca jos... Ne padam nit pod onu min naknadu od cca. 831, 50kn jer sam na nepuno radno vrijeme ali nema veze sto sam za stalnotj. neodredjeno i sto unazad imam 12god radnog staza kad u zadnjih 2 god nisam ispunila njihove zahtjeve zbog boravka van RH.

Angelina
    16. Lipanj 2019. 18:18

Frajla

Angelina, kad vec pricamo o uzorcima, zasto nam uzimaju toliko krvi? Ako bebama sve uspiju napraviti iz one male ampulice sto iz prsta uhvate, sta i nama ne uzmu tako malo 🤔
    Pita osoba koja pada u nesvjest kad vidi iglu 🙈

Haha, ma nemoj se bojati 😁
    Zapravo je to sve jaako mala kolicina koja dosta sporo ulazi u epruvetu pa se nama svima cini da su nam uzeli 2dcl krvi 😂 ali u principu i ovi u labosu ponekad pretjeruju.. jest da je odredeno za svaku pretragu koju tocno epruvetu i koju kolicinu uzeti da bi se adekvatno obradio uzorak, ali najcesce je zapravo potrebna i manja kolicina, no oni bas forsiraju napuniti te epruvete po ps-u, ja obicno kazem da je to zato sto imaju vremena 😁
    Recimo za krvnu sliku ide mala ljubicasta epruveta i doslovno se moze napravit ako u njoj ima cca 1 mali prst krvi, ali nema labosa u kojem ce to tako napraviti, krvopije, sta ces

Angelina
    16. Lipanj 2019. 18:22

Pikulica19

Angelina

Koliko sam ja cula od ostalih cura.. kada se otvara porodiljni, taj zahtjev i doznake se mogu donijeti isto kao i ove doznake na komplikacijama, znaci do 5. u sljedecem mjesecu, neovisno kad je porodiljni poceo. Jer oni svejedno nista do tada ne obracunavaju.
    Ako se ide direkt sa komplikacija na porodiljni, ne treba ponovno nositi R1, gleda se onaj vec doneseni.
    Pikulica ne znam koliko dana godisnjeg imas jer to ovisi o tome, ali tako si mozes unistiti prosjek place za dobivanje porodiljnog i pasti na onu minimalnu naknadu tako da se to u tom slucaju ne isplati.

Imam 24dana GO, ali "problem" je sto ja vec sad dobivam oko 690kn naknade na komplikacijama, ne znam koliko moze biti manje od toga 🤭 mozda mi se i poveca jos… Ne padam nit pod onu min naknadu od cca. 831, 50kn jer sam na nepuno radno vrijeme ali nema veze sto sam za stalnotj. neodredjeno i sto unazad imam 12god radnog staza kad u zadnjih 2 god nisam ispunila njihove zahtjeve zbog boravka van RH.

A to sad ne znam bas da ti se moze povecavati za to kratko vrijeme, ali zasto bi uopce koristila sad GO? Sacuvaj ga za sljedecu godinu i bit ces doma jos mjesec i nesto nakon sto ti istekne porodiljni

LollyBB
    16. Lipanj 2019. 18:27

Frajla, hvala na odgovoru. :)

• Pikulica19
    16. Lipanj 2019. 18:31

Angelina

Pikulica19

Angelina

Imam 24dana GO, ali "problem" je sto ja vec sad dobivam oko 690kn naknade na komplikacijama, ne znam koliko moze biti manje od toga 🤭 mozda mi se i poveca jos… Ne padam nit pod onu min naknadu od cca. 831, 50kn jer sam na nepuno radno vrijeme ali nema veze sto sam za stalnotj. neodredjeno i sto unazad imam 12god radnog staza kad u zadnjih 2 god nisam ispunila njihove zahtjeve zbog boravka van RH.

A to sad ne znam bas da ti se moze povecavati za to kratko vrijeme, ali zasto bi uopce koristila sad GO? Sacuvaj ga za sljedecu godinu i bit ces doma jos mjesec i nesto nakon sto ti istekne porodiljni

Sta cu moci onda koristiti i za 2019. i 2020. godinu u komadu nece mi isteci stari GO? Jer onda je i kalendarski gotova vec godina 😊

16. Lipanj 2019. 18:36

Ja mislim da ti godisnji propada od 2019 jer koliko ja znam da se stari godisnji moze iskoristiti u prvi 6mj nove godine ako se neiskoristi da on propada, moj ve propasti, eventualno ako prekinem porodiljni sa 6 mj i drugi 6mj ostavim onda imam pravo na godisnji od ove god 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.