Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • renata.koscec
    16. Lipanj 2019. 13:06

Svoju osjetim uvijek vise desno iako mi se zna izbociti lijevo, valjda glavica. Nekad osjetim udarce kao mjehurice a nekad samo kako se gnijezdi.

16. Lipanj 2019. 13:30

renata.koscec

Svoju osjetim uvijek vise desno iako mi se zna izbociti lijevo, valjda glavica. Nekad osjetim udarce kao mjehurice a nekad samo kako se gnijezdi.

Tako i ja nekad osjetim kao mjehurice a nekad samo kao migoljenje.. Al definitivno mi je jucer bilo najljepse do sada kad sam ga osjetila odma kod pupka i to tako jako da me udario po ruci i onda mi se sve stomak zatresao i onako se vidjelo izbocenje na stomaku kad je udario.. Ja se odma raspekmezila.. Bas budes mirniji kad osjetis da se tako jako mice i udara..  Plakala sam ko dijete malo i samo mazila stomak i pricala bebici.. I kontam si kako je moguce voljeti nekoga kog jos nisi ni upoznala.. 

Frajla
    16. Lipanj 2019. 13:31

LollyBB

Cure, imam pitanje oko otvaranja porodiljnog. Znam da se može otvoriti max 45 dana ranije prije termina. Vjerojatno će tako biti jer sam na komplikacijama. Koliko ranije moramo predati zahtjev? Negdje sam našla 15 dana prije, ali info nije sa stranica HZZO. Svakako ću pitati u HZZO krajem mjeseca kad budem išla, ali pokušavam posložiti info na vrijeme jer su godišnji i na poslu, a i ginekologica je sad na godišnjem pa da uspijem sve papire skupiti na vrijeme.

Ne kuzim bas kakav zahtjev? 🤔
    Gin ti treba dati papir, to moze unaprijed, ja sam zadnji put isla 3 dana ranije po to, a sad koliko tocno moze unaprijed neznam....
    Jedan nosis u firmu i tamo dobijes prosjek place (neznam jel prosijek treba opet ako si vec na komplikacijama), a drugi i taj prosjek nosis u hzzo. Da bi dobila novce taj mjesec treba donjeti do 5. u mjesecu (ukljucujuci i pet), ako doneses kasnije onda ti onaj mjesec iza isplacuju zaostatke.

• ReginaP
    16. Lipanj 2019. 13:41

Aurora87

Ja nemam pojma kako je malac smjesten jer on lupa i lijevo i desno i zasad nisam primjetila da je odabrao stranu🙂. A kako je okrenut na zadak, osjetim da mi nekad kao nozicama lupa u mjehur…imam osjecaj da dolje nekad vrslja, prvo sam mislila da rucicama kopa ali okrenut je nogama prema dolje.
    Sto se tice uzoraka, napisala sam maksimum pola posude jer ne znam kako ide za urinokulturu iako ja obicno cetvrtinu napunim kad ovako dajem na analizu….(ne kuzim se pretjerano, samo znam sto mi mm kaze za taj urin) a kod gin uvijek dam jos i manje jer mi je odmah sestra rekla koliko je dovoljno. Sve u svemu, mrzim kad moram davati urin jer i ja imam osjecaj kao da sam sve zivo zapisala ukljucujuci i sebe iako ne bude bas tako🙂

Joj to vršljanje znam i ja osjetiti.. Bas ko da rucicama kopa prema dolje hahah Opisem ja to mm, a kaze on meni dobro jel ti imas aliena u sebi ili dijete :D

• Pikulica19
    16. Lipanj 2019. 13:50

Angelina

Evo vam sa medicinskog stajalista upute za taj urin:
    Znaci tko god da kaze da se posudica treba napuniti skroz ili laze ili je blesav. Za oba uzorka ti je dovoljno max. 30ml sto bi bilo oko 1/5 bocice, pa cak i manje, a urinokultura se inace moze napraviti iz manje od 5ml uzorka (tek toliko da se pokrije dno posudice).
    Prvo jutarnji mlaz je najcesce neispravno koristen termin jer se i urinokultura i obicni urin mogu dati u bilo koje doba dana, samo bi za urinokulturu trebalo proci oko 4h od zadnjeg mokrenja.
    Urin moze stajati 2h na sobnoj temp., ali ga u frizideru mozes drzati puna 24h bez problema. Znaci pomokri se bilo kad po noci ako moras, drzi u frizideru i odnesi kad hoces, nikakav problem.
    Kad se ides pomokriti, ne moras rifljati kokicu da se sjaji, malo se obrises ili kakvom vlaznom maramicom ili mokrom krpicom. Prvi mlaz naravno ispustis, to je ok. I koliko god uzoraka uzimala uvijek uzmi u jednu posudicu i onda pretoci u drugu, pazljivo naravno. Te su posudice sterilne i urin je sterilan i manja je mogucnost da ces ga kontaminirati tako nego sto ces prtljati s posudicama dok sjedis na skoljci.
    I da, ta mogucnost kontamimacije je tooolikooo minimalna, ljudi to sve doslovno shvate. Eto, nadam se da sam pomogla, pomalo sam alergicna kod tih uzoraka jer se stvarno uvijek trudim objasniti jer znam kako se ti uzorci obraduju i onda mi opet na poslu donesu punu do vrha posudicu govana kolika god ona bila pa ja moram mrljati po tome da bih izvadila visak. Oprostite na izravnosti 😁

Odlicno objasnjeno... Kad bi postojale datoteke za ovakve stvari i da svi mogu vidjeti s foruma 🥰

Frajla
    16. Lipanj 2019. 13:54

I ja mrzim davati uzorak negdje. Dok sam isla u bolnicu uvjek sam isla ujutro i onda bi si ponjela od kuce 🙈
    Sad budem narucena u svakako vrijeme, pa ne mogu tako...
    A fascinantni su mi ljudi sa svojim idejama. Nekidan sjedim u dz, nisam vidila ali cujem, sestra zove zensku tako 30ak god i govori joj da ne moze uzeti uzorak jer je u posudi s metalnim cepom, pa to reagiram. Pa mislim stvarno, tko ide u tako sta pisati u tako sta

LollyBB
    16. Lipanj 2019. 14:09

Frajla

LollyBB

Cure, imam pitanje oko otvaranja porodiljnog. Znam da se može otvoriti max 45 dana ranije prije termina. Vjerojatno će tako biti jer sam na komplikacijama. Koliko ranije moramo predati zahtjev? Negdje sam našla 15 dana prije, ali info nije sa stranica HZZO. Svakako ću pitati u HZZO krajem mjeseca kad budem išla, ali pokušavam posložiti info na vrijeme jer su godišnji i na poslu, a i ginekologica je sad na godišnjem pa da uspijem sve papire skupiti na vrijeme.

Gin ti treba dati papir, to moze unaprijed, ja sam zadnji put isla 3 dana ranije po to, a sad koliko tocno moze unaprijed neznam….
    Jedan nosis u firmu i tamo dobijes prosjek place (neznam jel prosijek treba opet ako si vec na komplikacijama), a drugi i taj prosjek nosis u hzzo. Da bi dobila novce taj mjesec treba donjeti do 5. u mjesecu (ukljucujuci i pet), ako doneses kasnije onda ti onaj mjesec iza isplacuju zaostatke.

Zahtjev za otvaranje porodiljnog. Tamo se neki papir ispuni, koliko znam, samo šta ne znam koliko ranije moram predati prije početka samog porodiljnog. Raspitat ću se još. Bitno mi je jer zbog godišnjih moram na vrijeme uzeti na poslu sve što treba, tj.ispis plaće. I koliko znam, ne mora se više svaki mjesec ići tamo nositi do 5. Kad si na porodiljnom. Za komplikacije se mora, to znam, naravno jer hodočastim svaki mjesec. :)

• Pikulica19
    16. Lipanj 2019. 14:26

LollyBB

Frajla

LollyBB

Gin ti treba dati papir, to moze unaprijed, ja sam zadnji put isla 3 dana ranije po to, a sad koliko tocno moze unaprijed neznam….

Zahtjev za otvaranje porodiljnog. Tamo se neki papir ispuni, koliko znam, samo šta ne znam koliko ranije moram predati prije početka samog porodiljnog. Raspitat ću se još. Bitno mi je jer zbog godišnjih moram na vrijeme uzeti na poslu sve što treba, tj.ispis plaće. I koliko znam, ne mora se više svaki mjesec ići tamo nositi do 5. Kad si na porodiljnom. Za komplikacije se mora, to znam, naravno jer hodočastim svaki mjesec. :)

Kad ste se dotakle toga, pa evo da i ja pitam... A dali se moze mozda s obzirom da sam na komplikacijama mjesec dana prije otvaranja porodiljnog zatvoriti komplilacije i uzeti godisnji i iskoristiti ga za ovu godinu i onda normalno otici na porodiljni 45 dana prije poroda??? 
    I da cure da znate VAŽNO!!!!
    Ako rodite prije nego vam je termin pa i mjesec dana ili vise to vrijeme vam se jos dodatno nadodaje na porodiljni... 🤓

Angelina
    16. Lipanj 2019. 15:07

Koliko sam ja cula od ostalih cura.. kada se otvara porodiljni, taj zahtjev i doznake se mogu donijeti isto kao i ove doznake na komplikacijama, znaci do 5. u sljedecem mjesecu, neovisno kad je porodiljni poceo. Jer oni svejedno nista do tada ne obracunavaju. 
    Ako se ide direkt sa komplikacija na porodiljni, ne treba ponovno nositi R1, gleda se onaj vec doneseni.
    Pikulica ne znam koliko dana godisnjeg imas jer to ovisi o tome, ali tako si mozes unistiti prosjek place za dobivanje porodiljnog i pasti na onu minimalnu naknadu tako da se to u tom slucaju ne isplati.

LollyBB
    16. Lipanj 2019. 15:19

Angelina

Koliko sam ja cula od ostalih cura.. kada se otvara porodiljni, taj zahtjev i doznake se mogu donijeti isto kao i ove doznake na komplikacijama, znaci do 5. u sljedecem mjesecu, neovisno kad je porodiljni poceo. Jer oni svejedno nista do tada ne obracunavaju.
    Ako se ide direkt sa komplikacija na porodiljni, ne treba ponovno nositi R1, gleda se onaj vec doneseni.
    Pikulica ne znam koliko dana godisnjeg imas jer to ovisi o tome, ali tako si mozes unistiti prosjek place za dobivanje porodiljnog i pasti na onu minimalnu naknadu tako da se to u tom slucaju ne isplati.

Super, hvala na info! Još ću pitati kad budem nosila doznake krajem mjeseca.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.