Julie
Ma idem daa konacno 26tog na uzv.. Ali kakva je moja doktorica ona opet nece vidjeti sta je pogotovo ako bebac bude spavao ona nije jedna od onih koja ce se trudit da saznamo nece budit bebu niti ista.. A ja bi drmala stomak sve pokusala samo da saznamo sta je.. Vec i mene pati to zbog robice.. Ali reci cu joj sada da se potrudi saznati sta nosim.. Isto tako pitat i za ostale stvari.. Mene doktorica nije uopce jos gledala ono da je radila pregled ikakav osim uzv i vi sve pisete kako znate jeste otvorene ili ne i kako nosite i gdje vam je posteljica ja to nista neznam.. A voljela bi da me ipak malo detaljnije pogleda sada vec da budem sigurna da je sve okej.. Ej i imam pitanje kad ste pocele osjecati bebu na van da se mice… Ja jos ne osjetim van kad stavim ruku osjetim da se pomjera ali van jos nista ne osjetim.. A znam da nisam jedina koja je bucka mislim imam skembu od prije ali opet jel moguce da zbog toga ne osjetim bebu van da lupka..
Imam i ja skembicu ali se kuzi, ja sam oko 24 tjedna negdje......a sto se tice pregleda kod mene to ide ovako, ja legnem i ide uzv preko trbuha, doktor gleda sve organe i komentira na glas tipa prekjučer kad sam bila veli srceko uredno kuca, posteljica je straga, jetra ovo ono i onda kad to sve zavrsi veli bebica odgovara tvojim tjedniđa, sve je uredu i onda ide vaginalni jos uzv da vidi cerviks dal sam otvorena itd, veli sve je zacepljeno kako treba i nasmije se. Onda se ja obucem i sjednem s njim i dragim je naravno tu od početka i sve to zapise, da mi uputnicu za slijedeci put i pita jel imam kakva pitanja, nikad ne pozuruje i onda pita dragog jel ima on kakva i ako imamo sve nam objasni, nekad svasta pitamo, al ne odaje izraz da su nam pitanja bedasta nego strpljivo sve objasni. Ma s razlogom sam izabrala tog doktora.
Julie
Ma idem daa konacno 26tog na uzv.. Ali kakva je moja doktorica ona opet nece vidjeti sta je pogotovo ako bebac bude spavao ona nije jedna od onih koja ce se trudit da saznamo nece budit bebu niti ista.. A ja bi drmala stomak sve pokusala samo da saznamo sta je.. Vec i mene pati to zbog robice.. Ali reci cu joj sada da se potrudi saznati sta nosim.. Isto tako pitat i za ostale stvari.. Mene doktorica nije uopce jos gledala ono da je radila pregled ikakav osim uzv i vi sve pisete kako znate jeste otvorene ili ne i kako nosite i gdje vam je posteljica ja to nista neznam.. A voljela bi da me ipak malo detaljnije pogleda sada vec da budem sigurna da je sve okej.. Ej i imam pitanje kad ste pocele osjecati bebu na van da se mice… Ja jos ne osjetim van kad stavim ruku osjetim da se pomjera ali van jos nista ne osjetim.. A znam da nisam jedina koja je bucka mislim imam skembu od prije ali opet jel moguce da zbog toga ne osjetim bebu van da lupka..
Imam i ja skembicu ali se kuzi, ja sam oko 24 tjedna negdje……a sto se tice pregleda kod mene to ide ovako, ja legnem i ide uzv preko trbuha, doktor gleda sve organe i komentira na glas tipa prekjučer kad sam bila veli srceko uredno kuca, posteljica je straga, jetra ovo ono i onda kad to sve zavrsi veli bebica odgovara tvojim tjedniđa, sve je uredu i onda ide vaginalni jos uzv da vidi cerviks dal sam otvorena itd, veli sve je zacepljeno kako treba i nasmije se. Onda se ja obucem i sjednem s njim i dragim je naravno tu od početka i sve to zapise, da mi uputnicu za slijedeci put i pita jel imam kakva pitanja, nikad ne pozuruje i onda pita dragog jel ima on kakva i ako imamo sve nam objasni, nekad svasta pitamo, al ne odaje izraz da su nam pitanja bedasta nego strpljivo sve objasni. Ma s razlogom sam izabrala tog doktora.
Blago tebi moja samo gleda i kaze sve ok.. I to je to.. A vaginalni uzv mi nije radila od 12tog tjedna.. Ja bi bas voljela da malo vise gleda i prica o bebici.. Neznam hocu li si uspjet priustiti da odem privatno negdje barem jednom da se osjecam bolje kad ti netko punoooo prica i sve objasni
Mene su u prosloj T radili vaginalni uzv u 13 tjednu, onda je dalje bio preko trbuha i nisam se vise skidala do 30 i nekog tjedna kad mi je uzimala bris za onog koka i onda iduci puta kad su me zaprimali u bolnicu.
Svaki put su na uzv rekli da sam zatvorena, tako da se ocito nesto vidi i preko tog abdominalnog.
I meni je bas super to nečačkanje dolje. Nadam se da ce tako biti i sada kod ovog mog
A kod mog (soc) ginekologa se stvarno super osjecam, prvo se ide kod sestre, ona uzme podatke koje treba, onda kod doktora, popricamo, pa skdanje, pregled, oblacenje i onda opet razgovor s njim, pa van kod sestre sta jos treba.
A kad se sjetim u slavoniji, kod sestre se ude, onda u kabinu odmah iz cekaonice i onda s doktoricom tako gologuza pricam 🤦🏼♀️
Manich ja ti idem u bolnicu od pocetka, jedino privatno gdje sam bila je veliki anomaly i ti si sad u tim tjednima kad bi trebala to obaviti i to ti toplo preporucujem. Nije bitno hoces u bolnici ili privatno ali smatram taj pregled iznimno vaznim.
Aurora moj ti doktor bude precool, dragi sjedi, on sa sestrom uzima briseve, studenti mu cesto budu, bili su i tad i jos ih on educira posto inace predaje na medicinskom fakultetu.....al on je tako smiren i to radi ko da si dosla birat koji okus sladoleda zelis, bas nikome nije neugodno, cak ni meni....a kad sam prvi put bila bas su tri studenta i ja si odmah pomislim umrijet cu sad od sramote, ali on sa svima ima takvu interakciju da eto velim ti bas je sve vrlo profesionalno, a sa druge strane lezerno.....
I ja idem kod soc. gine. I on je prije kada dodi na kontrolu da mu tamo gologuza sidim i cekam al sam ja rekla odma aj ti to rjesi sta moras pa cemo mi pricati imamo kada tako da sad zna prvo kontrola pa onda pricanje
Julie a sta mislis bi li ja to trebala traziti od doktorice da mi da uputnicu da idem napraviti taj anomaly ili mislis da ce ona mozda to odraditi? Ja sam totalno mutava sto se tice toga jer kud se ne kuzim sta treba gledat na tome kud ona nista ne prica pa nemam pojma sta ce gledat i dali radi ona taj anomaly.. Voljela bi da mi barem kaze sad cemo pogledati malo bolje i vise e onda bi bila mirnija.. Al ona svaki put na isti nacin radi pregled.. Mjeri duzinu bebe duzinu nogice pa opseg trbuha opseg glave i pokaze mi srceko kako kuca... I kaze da je plodna voda uredna. Eto to je sve sto ona meni kaze.. Jel to sad napravljen anomaly scan?
I zadnji put mi je beba bila po velicini manja za par dana.. Nadam se da je sada ipak porasla nekako me strah da ne napreduje dobro iako znam da su ta odstupanja od 7 dana normalna.. Jedva cekam cuti srceko opet i vidjeti bebicu i stvarnooo se veselim sto bi sada mogla saznati sta nosim... Mislim da cu kad saznam biti jos svjesnija svega jer kontam da je divan osjecaj kad mozes vec imenom zvati bebicu i tepati joj.. Uhh kako me upravo sada bebica tako jako udarila da sam baa ljepo osjetila i to tik ispod pupka tu nekako najjace osjetim... Sad sam se rasplakala od srece kad sam osjetila.. Bozee ubit ce me hormoni... Stalno placeeem od srece..
Manich, ja sam ti isla na anomaly scan u 21. tjednu u KBC Osijek. Zamoli svoju doktoricu da ti da uputnicu za anomaly scan i narucis se tamo, jedino sto se ceka jer svaki pregled traje 20-30 minuta pa si svakako ponesi hrane i vode za taj dan. Oni imaju 3D/4D ultrazvuk. Meni je bila dr. Muller, zena ne prica puno, ali ti kaze sve bitno, pokaze ti svaki dio zasebno kako pregledava i ako nesto treba pratiti ili ako nesto nije u redu odmah kaze i da preporuku sto i kako dalje. Ja nisam do tada znala spol jer se gospodin nije htio pokazati pa sam tamo i to saznala, a i mozes ih uvijek pitati sve sto te zanima.
Uh kad ste se dotakle soc. gin - moja je od jako malo riječi, već sam je jednom "hvalila" tu kak mi spomene onu cisticu 2 tj kasnije, ali ona trudnicama ne radi pregled i uzv isti dan...evo sad sam naručena početkom 7.mj jedan dan pregled, a za par dana je uzv...a kad završi pregled, onda brzinski samo manje od minutu tak da ne znam kaj vidi, napravi abdominalni...za vrijeme uzv koji traje između pola sata i sat vremena, barem je kod mene uvijek tako, ona progovori par riječi...tak da mi je bio šok kad sam bila na anomaly kod privatne, ona se nije gasila i nekoliko puta nam je sve pokazala i objasnila. Upisana sam kod nje još jednom, sad 8.7., ali ne znam hoću li ići pošto sam idući dan kod svoje na uzv. Dečko inzistira, da opet vidimo bebača preko 4d jer sad će već biti pravi dečko, ali ja se još premišljam jer mi se po ovim vrućinama baš ne ide u podne nigjde, a kamoli vožnja od nešto više od pola sata...
Nego, da li su vam vaši gin preporučili uzv dojki? Ja bih redovnim putem došla na red tek kad rodim iako sam pitala u 1.mj pa sam se sad napokon odlučila upisati privatno i dođem za 2 tj na red...
Jutro cure,
zaboravih vam reci ako koju zanima od jucer do 20.06. je u next-u 30% sniženje. Ja idem danas vidjeti što ima jer ne mogu docekati da bude 50% snizenje :D
Jel samo u dućanima ili i online? A kad je tih 50%?
Sortiraj odgovore
Najstariji