Evo mene sa ogtt-a. Dosli u 7.15 a prvo vadenje je bilo 8.50 pa eto da znate vi koje idete na Vuk V. Veli dragi jos je i dobro kak zna biti. Grozno. Zadnje vadenje 10 do 11 🙄 inace ona glukoza je onak, prvih par gutljaja ok ali fakat je slatko, ja inace iisam bas za sokove a ovo je ko sirup za razredivanje……ne odusevljava ali gotovi smo s tim ako sutra nalazi budu ok 🙈
Uf, to i mene čeka za koji tjedan, Daj mi reci, jel se treba naručiti na Vuk V.?
Ne treba se naručiti. Dođi što ranije jer dok se prođe ta procedura… Uzmi broj, ali mislim da ti ni neće trebati. Stani kraj vrata, skroz lijevo od šaltera i tamo obično prozivaju trudnice čim krenu raditi u 7. Nakon upisa čeka se pred sobom 301, tako nešto (reći će ti teta na šalteru). Sestra kreće prozivati u 7.30. Upiše podatke, frišku kilažu koju doma izmjeriš i onda te prozivaju iz laboratorija. Potraje sve to… Nalazi su dan kasnije. S obzirom da sam svaki mjesec radila GUK profil kod njih, moje su podatke samo ažurirali, npr.kilažu. Ne znam je li tako detaljno kada dođeš samo na OGTT.
Ovo je samo da trudnicki secer, ogtt (redoviti) ne ide tako, nego bas na salter i sjede u onom kutu kod sobe 301 obicno😂
Nasla u Plodinama za 13 kn slauf i jos za 30 kn sesir ogroman kakav mi bas treba jer sam stari unistila malo 😁 Evo, isprobat cu popodne pa javim, samo sto ce trbun narasti pa cu za mj dana morat uzet sa vecom rupom 🤣
I onda se samo s tim slaufom oko trbuha bacis u more i plutas tako potrbuske 😂
A posluzit ce i kasnije ako dobijes hemice 😉
Ja stalno gledam sesire i bas bi htjela jedan veliki, ali realno, za tih 10 dana sto sam na moru godisnje neda mi se cijelu godinu prebacivati ga po stranu. Na kraju sam kupila siltericu
Ma da, bitno da nesto zastiti glavu jer sunce je opako…a slauf da, mogu koristiti na vise nacina 🤗 nego, kad si spomenula hemer.jel ih mogu dobit cak i ako imam savrsenu probavu? Ili nakon poroda?
Na zalost mozes, jer moze doci do pritiska na zile jer svasta nosimo u stomaku (maternica, beba, plodna voda, organi se uvecaju...)
Evo mene sa ogtt-a. Dosli u 7.15 a prvo vadenje je bilo 8.50 pa eto da znate vi koje idete na Vuk V. Veli dragi jos je i dobro kak zna biti. Grozno. Zadnje vadenje 10 do 11 🙄 inace ona glukoza je onak, prvih par gutljaja ok ali fakat je slatko, ja inace iisam bas za sokove a ovo je ko sirup za razredivanje……ne odusevljava ali gotovi smo s tim ako sutra nalazi budu ok 🙈
Uf, to i mene čeka za koji tjedan, Daj mi reci, jel se treba naručiti na Vuk V.?
Ne treba se naručiti. Dođi što ranije jer dok se prođe ta procedura… Uzmi broj, ali mislim da ti ni neće trebati. Stani kraj vrata, skroz lijevo od šaltera i tamo obično prozivaju trudnice čim krenu raditi u 7. Nakon upisa čeka se pred sobom 301, tako nešto (reći će ti teta na šalteru). Sestra kreće prozivati u 7.30. Upiše podatke, frišku kilažu koju doma izmjeriš i onda te prozivaju iz laboratorija. Potraje sve to… Nalazi su dan kasnije. S obzirom da sam svaki mjesec radila GUK profil kod njih, moje su podatke samo ažurirali, npr.kilažu. Ne znam je li tako detaljno kada dođeš samo na OGTT.
Ovo je samo da trudnicki secer, ogtt (redoviti) ne ide tako, nego bas na salter i sjede u onom kutu kod sobe 301 obicno😂
Aha, ja sam i GUK i OGTT na taj način kod njih obavila.
Ja se do daljnjeg drzim cokolina pa makar mi se zgadilo, nista drugo ne pomaze.
Danas je takva sparina da se disati ne da, plakala sam za ljetom a vec mi dozlogrdilo 😂
Znam kako ti je 🤣 S ljetom evo i turista i guzve 😫
Ali da, nista nam ne pase, mi ljudi smo ah…ja se u takvim slucajevima sjetim stiha P. Preradovica " Ljudskom srcu uvijek nesto treba, zadovoljno nikad posve nije, cim zeljnog cilja se dovreba, opet sto mu zelja iz bica klije." Tak nekak 😁
Maloprije isla po dijete u skolu, svakih 50m tabela centar grada desno a on s kamperom stao u srednjoj traci i ne zna kud bi. Eto kolapsa prometa u cas. Spustim prozor i pokusavam ga navest a on samo ko papiga, talijanski molim talijanski molim. Pa covjece ok sto ne kuzis engleski al valjda mozes skuzit moju desnu ruku i pravac u kojem te usmjeravam. Bilo mi zao sto sam spustila prozor jer mi ni klima vise nije pomogla 🙄
Ja svako jutro popijem već godinama natašte oko 4 dcl tople vode s limunom i nakon toga kavu bijelu i meni to uvijek čini čuda za probavu. Magnezij dobivam iz Elevit natala plus dodatno uzimam magnezij direkt ali to ne svaki dan nego kad se osjećam tromo i imam grčeve u nogama, a ako je baš kritično da imam žgaravicu pola litre Donata. U prvom tromjesečju sam imala nešto problema s probavom, a sad sam super (kuc u drvo). Znam uzimati i probiotike (Vitality Symbionic Premium) ali to radi problema sa sinusima i ušima, ali i oni puno pomažu probavi.
Ja se do daljnjeg drzim cokolina pa makar mi se zgadilo, nista drugo ne pomaze.
Danas je takva sparina da se disati ne da, plakala sam za ljetom a vec mi dozlogrdilo 😂
Znam kako ti je 🤣 S ljetom evo i turista i guzve 😫
Ali da, nista nam ne pase, mi ljudi smo ah…ja se u takvim slucajevima sjetim stiha P. Preradovica " Ljudskom srcu uvijek nesto treba, zadovoljno nikad posve nije, cim zeljnog cilja se dovreba, opet sto mu zelja iz bica klije." Tak nekak 😁
Maloprije isla po dijete u skolu, svakih 50m tabela centar grada desno a on s kamperom stao u srednjoj traci i ne zna kud bi. Eto kolapsa prometa u cas. Spustim prozor i pokusavam ga navest a on samo ko papiga, talijanski molim talijanski molim. Pa covjece ok sto ne kuzis engleski al valjda mozes skuzit moju desnu ruku i pravac u kojem te usmjeravam. Bilo mi zao sto sam spustila prozor jer mi ni klima vise nije pomogla 🙄
Joooooj da, talijani 🤦🏼♀️
Radila sam jednu sezonu u trgovini na moru, i sad, normalni ljudi ako vide da ih netko ne razumije pokusavaju koristiti sto manje rijeci, sto jednostavnije, probas naci neki internacionalnu rijec, pokazujes rukama.... ali neeee, ono samo pocnu pricati jos brze, ono 100 rijeci u minuti, pa je eto on meni kao objasnio sta hoce
Vidim cure da pisete na mivelu, sad sam zaboravila detalje, ali usporedivala sam nekada, ako se dobro sjecam 1,5 l mivele ima magnezija kao pola litre donata. Pa eto, kad je stvarno kriza bolje uzeti donat
I netko je nekidan spominjao da ima lijepu kosu, hoce to u trudnoci, dlakam se produzi zivotni vijek, pa ne opadaju kao inace. Ali na zalost onda kasnije krene opadanje ko ludo. Nekima vise nekima manje, ali uglavnom je to dosta. Meni je padala neka 3 mj (kad je mali bio 3 mj do njegovih 6), koma je bilo, doslovno sam bila procelava. I sad imam hrpetinu mlade kose 🙈
Cure, jel radila koja ogtt u domu zdravlja? Ginic mi je dao uputnicu za dz, moram ici krajem mjeseca.
Mi jos na moru, na kraju smo odustali od odlaska kod sveki i produzili more jos par noci, do 12-og. Vec je sad 32 C, more je spas i hlad je zakon
Ne, ne, Talijani NE ŽELE pričati drugi jezik jer smo ih mi Hrvati tako naučili. Di god dođu, svi pričaju talijanski. Ja sam bila u šoku kad sam preselila na more, a još kad sam čula da ovdje kod dečka, di su svi Hrvati, a 2 mu sestre imaju Talijane za muževe, odmah se svi prešaltaju na talijanski umjesto da se oni prilagode i pričaju jezikom države di jesu...ja ih razumijem, ali se pravim tupava, kao i to što ne želim naučiti pričati talijanski.
A promet ajme meni! Umjesto da se maknu sa strane ako su se izgubili, neeee oni stanu nasred ceste i traže se...
Cure, jel radila koja ogtt u domu zdravlja? Ginic mi je dao uputnicu za dz, moram ici krajem mjeseca.
Mi jos na moru, na kraju smo odustali od odlaska kod sveki i produzili more jos par noci, do 12-og. Vec je sad 32 C, more je spas i hlad je zakon
Ja sam radila (za prvu T) u marticevoj. Ugl uputnicu dobijes za dz kojem ti gin pripada, nije da mozes birati gdje ces. Ovdje se nije narucivalo, negdje narucuju, pa si svakako provjeri
Ooo, pa to je vec pravi odmor. Bas mi je drago da tako uzivate. A nekidan si kukala da ce biti max 25 C 😆
Sortiraj odgovore
Najstariji