@felicita28 ja mislim da ti je trebala reci za to, pitaj ju svakako
“Testovi senzibilizacije sluze svrsi kada si RH- moras dobiti Rogan ako zelis zivo i zdravo dijete da se vasa krv ne mjesa. Inekcija nije nista novo, kao penicilin.” - sa drugog foruma
“Testovi senzibilizacije sluze svrsi kada si RH- moras dobiti Rogan ako zelis zivo i zdravo dijete da se vasa krv ne mjesa. Inekcija nije nista novo, kao penicilin.” - sa drugog foruma
Sta se ne dobiva to kad se beba rodi tek? I mama i beba...
https://miss7mama.24sata.hr/trudnoca/trudnica/negativna-krvna-grupa-moze-izazvati-probleme-u-trudnoci-4424
Za takve stvari najbolje pitati strucnu osobu, ali da ti ginekologica nista nije rekla mi je bas cudno
Cure ja sam zvala danas ginekologa vezano za moje "stezanje" u donjem delu stomaka, danas sam imala onako dole kao lopticu, kad sam ležala na leđima, s desne strane i mogla sam je i napipati a i videti, to me malo zabrinulo… Onda sam ga zvala posle podne, nemam pojma da li me je skontao šta sam mu pričala ali u svakom slučaju rekao je da počnem opet s duphastonom i da popijem odmah dva i onda 3 put dnevno po jednu tabletu… I da mirujem, da danas budem što više u krevetu, baš me to nešto zabrinulo. Sutra radi prvu, ne znam da li da odem i na pregled ili da mirujem i izdržim još tjedan dana do redovnog pregleda.. nemam neke posebne bolove, to je više onako nelagoda, šta ja znam 🙁
Jesi se mozda preforsirala? Mene zna stezati kad preforsiram kao danas, prvo isla vaditi krv u DZ pa u petrovu za test senzibilizacije pa me cijeli dan steze. Obicno mirovanje i magnezij to ublaze.
Jer mi moze netko objasnit sto su ti testovi senzibilizacije? Ja sam negativna, dragi pozitivan al mene ginekologica nije slala na taj test senzibilizacije. Da li je trebala?
https://miss7mama.24sata.hr/trudnoca/trudnica/negativna-krvna-grupa-moze-izazvati-probleme-u-trudnoci-4424
“Ja sam rh negativna. u 12 tt sam ponovila rh faktor i kg, i trebam ponovo u 28.tt, da vide je li došlo do senzibilizacije. ako nije, nakon poroda se bebi (kod mene bebama) provjerava kg i rh i ako su pozitivne doijemo inekciju. ako ranije dođe do senzibilizacije, inekcija se daje oko 28.tt.
vani je praksa da sve rh negativne žene dobiju tu inekciju u 28.tt, zaštite radi, ali našem zdravstvu je to skupo plaćat...”
Sto mislite o farbanju u trudnoci?
Mislim da je to ok, stetnost kemikalija po dijete ne moze biti od jednog farbanja nego kontinuirano, dakle da si svaki dan medu kemikalijama ili, se farbas. Ja osobno idem jednom mjesec o na nokte isto tak se i farbam.
Hmmm...ja sam pitala koja je procedura dalje buduci da sam ja negativna ona mi je rekla ma to nista...to tek kad se beba rodi se daje daj rhogram ali mi je cudno sto nista nije rekla na taj test senzibilizacije
Google me nije bas skuzio pa mozda imam ovdje sanse jer mi je kontrola tek za tj dana...sva sreca na egradjani i curama koje su dale info, uglavnom skinula sam si jucerasnji nalaz, bitna stavka je secer jer sam u pocetku imala povisen pa sad malo pratimo. Na taste je 5.0 a 2 sata nakon jela 3.9. Ne kuzim...sta ne bi trebao biti visi nakon jela? I jos sam jela ne bas zdravi dorucak...
U biti, ja kad sam vadila krvnu grupu u nalazu mi pise i ovo jos:
Jer to mozda vec napravljeno,, ja nista ne kuzim sad tu a nis uopce isla za tim. Ovo sto pise pod napomene kao: u plazmi nisu nadjena anteritorecitna protutijela
Sortiraj odgovore
Najstariji