Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    14. Studeni 2019. 07:55

Venus

Koloko cesto kupate vase bebe i kad ste poceli s cestim kupanjem? Imaju li vam osip po guzi?

Mojoj se pojavio ima dva dana ko one crvene jarke tocke oko guze/rektuma s obe strane i vec je jako upaljeno😭 nakon svake pelene perem mokrim krpicama da je blago i mazem JGL djecju mast s balzamom i vec je hrapavo na dodir, ko da je oguljena koza na tockicama. A ima zadnjih dana skroz rijetku kakicu, ko proljev skoro i ocito ju nagriza. Micica moja, ocito ju boli 😢

Kad otpadne pupkic kupat cemo svaka 2-3 dana
    A onda preko ljeta cesce
    Za guzu kad je tako nadrazena je meni najbolja bepanthene mast (ono di je beba nacrtana). Svakako poslje brisanja dobro posusiti (potpakati suhom blazinicom ili maramicom) i ostaviti koju minuticu na zraku bez pelene
    Drzim fige da brzo prode

Frajla
    14. Studeni 2019. 08:03

Kengurica

Moj se jos nije doma kupao, parronazna ce nam tek to pokazati. Ja mu znam pod pipom prat guzu kad se zasere.
    Sluzni cep ne znam jer sam u bolnici bila kad mi je pukao vodenjak i dobila pelenu. Sta je bilo u njoj samo sestre znaju :)
    Frajlaimas preporuku za maramu da posaljem muza na sajam beba?

Pelenu 🙈
    Neznam bas puno o maramama (imam onu iz lidla)
    Imaju elasticne, koje prvo vezes onda stavljas bebu, pa su zgodne za pocetak, ali idu samo do par mj. Ima u mulleru neka po cca 300 kn i znam za ergobaby aura. Sigurno ima jos marki
    I tkane u kojima moras drzati bebu dok ih vezes. Tu stvarno ima milijun marki i sastava. A cijene su doslovno od stotinjak kn pa do nekoliko tisuca 🙃
    Ugl mi smo se nosili neko vrijeme u marami i uspjevala sam ja nju zavezati, ali nikad mi nije postalo "cas posla", trebalo mi je vremena u truda, tako da smo klokanocu uzeli kasnije. A sad sam uzela ergobaby embrace za malecku bebu isto, pa cu vidit kako ce biti

Frajla
    14. Studeni 2019. 08:09

Venus

Jos par pitanja… ionako nam je mrtvo ovdje 😅
    Jel dizete bebu da podrigne nakon svakog hranjenja ili ne? Ja nastojim, al ona tako slatko zaspe na cici, i sad kad nije nikako spavala danas sad ako je podignem na rame odmah ce se budit, a ako ne podrigne onda ce bljucat 😐
    Nisam pametna vise

I koje skarice za nokte i cetku za kosu imate za bebe? Mi jos nismo kupili

Ne dizem bas svaki put, ako ne dignem onda obavezno na bok stavim, a ovako nekad bok, nekad leda
    Cetku imam mislim iz mullera, ono s dlakama neke zivotinje (koze mozda 🤔), nemoj one sinteticke jer budu grube
    A skarice tommee tippee. Ali svakako neke blago zaobljene uzmi

Frajla
    14. Studeni 2019. 08:15

Jeja4

Cure iz Zg, koliko grad Zagreb daje za rodjenje drugog djeteta? Znaci hzzo daje 2328 kn. Ja jos dobijem i od firme dosta love, biti ce para….. 😁.
    Drugo pitanje, jeste isle na sredjivanje kose i frizure prije poroda? Razmisljam da odem na pramenove i sisanje dok jos mogu, taman mi je proslo 3 mj a tko zna kad cu stici/moci otici kad rodim

3600 daje zg, ali u 4 rate 😏
    Na frizuru nisam isla, ali koliko znam ne preprucuje se bas samo u orvom tromjesecu, pa ne vidim zast nebi otisla ako imas priliku
    Btw. Jesi se cjepila?

Frajla
    14. Studeni 2019. 08:17

I gotov moj monolog 🙈
    Mi se evo nekak snalazimo doma. Frajer si je nocas jeo svakih sat vremena...nadam se da ce dan biti bolji i da cu uhvatiti malo sna

luce35
    14. Studeni 2019. 08:34

Mi cemo od hzzo, grada i zupanije dobiti ukupno 7000 kn za curu, a muz dobio od firme 3600 kn. Sad cemo vidjet hoce li se moj poslodavac sjetit uplati stogod 😀🤔

luce35
    14. Studeni 2019. 08:36

Cura spavala sinoc od 22:30-4, najela se i evo jos spava, prsi se prepunile mlijekom al me mala ne sljivi 2%. Mislim da ce zato danas dojiti svakih sat vremena 

• Jeja4
    14. Studeni 2019. 08:45

Frajla

Jeja4

Cure iz Zg, koliko grad Zagreb daje za rodjenje drugog djeteta? Znaci hzzo daje 2328 kn. Ja jos dobijem i od firme dosta love, biti ce para….. 😁.
    Drugo pitanje, jeste isle na sredjivanje kose i frizure prije poroda? Razmisljam da odem na pramenove i sisanje dok jos mogu, taman mi je proslo 3 mj a tko zna kad cu stici/moci otici kad rodim

Na frizuru nisam isla, ali koliko znam ne preprucuje se bas samo u orvom tromjesecu, pa ne vidim zast nebi otisla ako imas priliku
    Btw. Jesi se cjepila?

Uh, da bandicu ne bi bilo previse dati 3600 odjednom 🙄.
    Nisam se cijepila na kraju, em me to zadrzavanje u bolnici zeznulo, em me jos sinusi i kasalj zezaju, tako da mislim da niti necu prije poroda. Mala isto kasljucka i nos joj curi pa cekam da joj prodje, da ne bi bilo...

Frajla
    14. Studeni 2019. 11:32

Jeja4

Frajla

Jeja4

Btw. Jesi se cjepila?

Uh, da bandicu ne bi bilo previse dati 3600 odjednom 🙄.
    Nisam se cijepila na kraju, em me to zadrzavanje u bolnici zeznulo, em me jos sinusi i kasalj zezaju, tako da mislim da niti necu prije poroda. Mala isto kasljucka i nos joj curi pa cekam da joj prodje, da ne bi bilo…

Ma da, da nam grad ne bankrotira od tih silnih novaca koje daju za djecu (ako usporedimo prirez i ono sto drugi daju, jel)
    Zaboravih napisati- 4 rate kroz 2 god 🤦🏼‍♀️

14. Studeni 2019. 12:19

Kengurica

Moj se samo dva puta u mlazu i dovoljno mi da se isprepadam.

Vjerujem, nije svejedno da to napravi dok spava.. Moja je znala u toku noci probuditi se da bi podrignula srecom ju cujem pa ju brze okrenula

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.