Koloko cesto kupate vase bebe i kad ste poceli s cestim kupanjem? Imaju li vam osip po guzi?
Mojoj se pojavio ima dva dana ko one crvene jarke tocke oko guze/rektuma s obe strane i vec je jako upaljeno😭 nakon svake pelene perem mokrim krpicama da je blago i mazem JGL djecju mast s balzamom i vec je hrapavo na dodir, ko da je oguljena koza na tockicama. A ima zadnjih dana skroz rijetku kakicu, ko proljev skoro i ocito ju nagriza. Micica moja, ocito ju boli 😢
Kad otpadne pupkic kupat cemo svaka 2-3 dana
A onda preko ljeta cesce
Za guzu kad je tako nadrazena je meni najbolja bepanthene mast (ono di je beba nacrtana). Svakako poslje brisanja dobro posusiti (potpakati suhom blazinicom ili maramicom) i ostaviti koju minuticu na zraku bez pelene
Drzim fige da brzo prode
Moj se jos nije doma kupao, parronazna ce nam tek to pokazati. Ja mu znam pod pipom prat guzu kad se zasere.
Sluzni cep ne znam jer sam u bolnici bila kad mi je pukao vodenjak i dobila pelenu. Sta je bilo u njoj samo sestre znaju :)
Frajlaimas preporuku za maramu da posaljem muza na sajam beba?
Pelenu 🙈
Neznam bas puno o maramama (imam onu iz lidla)
Imaju elasticne, koje prvo vezes onda stavljas bebu, pa su zgodne za pocetak, ali idu samo do par mj. Ima u mulleru neka po cca 300 kn i znam za ergobaby aura. Sigurno ima jos marki
I tkane u kojima moras drzati bebu dok ih vezes. Tu stvarno ima milijun marki i sastava. A cijene su doslovno od stotinjak kn pa do nekoliko tisuca 🙃
Ugl mi smo se nosili neko vrijeme u marami i uspjevala sam ja nju zavezati, ali nikad mi nije postalo "cas posla", trebalo mi je vremena u truda, tako da smo klokanocu uzeli kasnije. A sad sam uzela ergobaby embrace za malecku bebu isto, pa cu vidit kako ce biti
Jos par pitanja… ionako nam je mrtvo ovdje 😅
Jel dizete bebu da podrigne nakon svakog hranjenja ili ne? Ja nastojim, al ona tako slatko zaspe na cici, i sad kad nije nikako spavala danas sad ako je podignem na rame odmah ce se budit, a ako ne podrigne onda ce bljucat 😐
Nisam pametna vise
I koje skarice za nokte i cetku za kosu imate za bebe? Mi jos nismo kupili
Ne dizem bas svaki put, ako ne dignem onda obavezno na bok stavim, a ovako nekad bok, nekad leda
Cetku imam mislim iz mullera, ono s dlakama neke zivotinje (koze mozda 🤔), nemoj one sinteticke jer budu grube
A skarice tommee tippee. Ali svakako neke blago zaobljene uzmi
Cure iz Zg, koliko grad Zagreb daje za rodjenje drugog djeteta? Znaci hzzo daje 2328 kn. Ja jos dobijem i od firme dosta love, biti ce para….. 😁.
Drugo pitanje, jeste isle na sredjivanje kose i frizure prije poroda? Razmisljam da odem na pramenove i sisanje dok jos mogu, taman mi je proslo 3 mj a tko zna kad cu stici/moci otici kad rodim
3600 daje zg, ali u 4 rate 😏
Na frizuru nisam isla, ali koliko znam ne preprucuje se bas samo u orvom tromjesecu, pa ne vidim zast nebi otisla ako imas priliku
Btw. Jesi se cjepila?
I gotov moj monolog 🙈
Mi se evo nekak snalazimo doma. Frajer si je nocas jeo svakih sat vremena...nadam se da ce dan biti bolji i da cu uhvatiti malo sna
Mi cemo od hzzo, grada i zupanije dobiti ukupno 7000 kn za curu, a muz dobio od firme 3600 kn. Sad cemo vidjet hoce li se moj poslodavac sjetit uplati stogod 😀🤔
Cura spavala sinoc od 22:30-4, najela se i evo jos spava, prsi se prepunile mlijekom al me mala ne sljivi 2%. Mislim da ce zato danas dojiti svakih sat vremena
Cure iz Zg, koliko grad Zagreb daje za rodjenje drugog djeteta? Znaci hzzo daje 2328 kn. Ja jos dobijem i od firme dosta love, biti ce para….. 😁.
Drugo pitanje, jeste isle na sredjivanje kose i frizure prije poroda? Razmisljam da odem na pramenove i sisanje dok jos mogu, taman mi je proslo 3 mj a tko zna kad cu stici/moci otici kad rodim
Na frizuru nisam isla, ali koliko znam ne preprucuje se bas samo u orvom tromjesecu, pa ne vidim zast nebi otisla ako imas priliku
Btw. Jesi se cjepila?
Uh, da bandicu ne bi bilo previse dati 3600 odjednom 🙄.
Nisam se cijepila na kraju, em me to zadrzavanje u bolnici zeznulo, em me jos sinusi i kasalj zezaju, tako da mislim da niti necu prije poroda. Mala isto kasljucka i nos joj curi pa cekam da joj prodje, da ne bi bilo...
Btw. Jesi se cjepila?
Uh, da bandicu ne bi bilo previse dati 3600 odjednom 🙄.
Nisam se cijepila na kraju, em me to zadrzavanje u bolnici zeznulo, em me jos sinusi i kasalj zezaju, tako da mislim da niti necu prije poroda. Mala isto kasljucka i nos joj curi pa cekam da joj prodje, da ne bi bilo…
Ma da, da nam grad ne bankrotira od tih silnih novaca koje daju za djecu (ako usporedimo prirez i ono sto drugi daju, jel)
Zaboravih napisati- 4 rate kroz 2 god 🤦🏼♀️
Moj se samo dva puta u mlazu i dovoljno mi da se isprepadam.
Vjerujem, nije svejedno da to napravi dok spava.. Moja je znala u toku noci probuditi se da bi podrignula srecom ju cujem pa ju brze okrenula
Sortiraj odgovore
Najstariji