Ayla ja sam u hpb otvorila stednju (morala sam otvorit zato da dobijem od zupanije one novce kao za novorodjence), tako da sam ju ostavila otvorenu. Stigla mi bas i kartica neki dan. Tamo ti je limit podizanja novca 10000kn mjesecno. Ali npr ako je kraj mjeseca mozes podic 10000 tad i odmah prvog u iducem mjesecu jos 10000. Ako ti zatreba nedaj boze. Inace ako bi dizala vise od tog iznosa, treba ti potvrda od suda 🤦 ja sam u pbzu pitala, htjela sam otvorit racun da je u kunama i eurima (da ne gubim na konbverziji), ali oni to nemaju. Mislim da otp banka ima tu mogucnost (ali to nije stednja nego na tvoje ime racun). Mislim da je to pametnije u slucaju da ti zatrebaju novci. 😯 e da, u postanskoj banci mi je 2% kamata na toj djecjoj stednji. Ne znam kako je u drugim bankama. 🤷
Znaci ti nisi u hpb? Ja sam inace u pbz muz u erste ja bi otvorila stednju bili mogla na curkino ime i da je njena kartica i da svaki mj skida s moga racuna na njezin ili ja moram biti u toj banki da bi mogla 🤔 nama zupanija nije nista davala 🥴
Ne moras bit u toj bacni uopce da bi otvorila stednju 😀
Ooo superr bas cu otici malo raspitati se, na koga vam glasi kartica na dijete ili tebe/muza
Na moje ime 😀
Okii hvala ti i ja cu onda u hpb kad si ti proucila samo moram otici tamo 😊
Nema na cemu 😊
Ja bas imam dileme oko tog podrigivanja. Taman mi zaspe, dignem ga i budan ko nista. Nekad ga spustim bez podriganca, a nije mi to skroz drago, ipak me malo strah.
Nama je opcina dala 1000kn i hzzo 2328 kao sto i svima daje i vise nitko a nisam ni proucavala dal zupanija sto daje 🙄
Nama je kao stigla cestitka od zupana i tamo upute na koji nacin dobijes novce, sta sve treba od papira. Isto tako i od grada (al to jos nisam isla obavit, imam rok god dana pa cu otic).
Eh da, ja planiram otic privatno snimit kukove cim prije kad napuni mjesec dana, stvarno mi zao vise mucit dite s ovim sirokim povojem, i ne samo to, vec prekrasne robice br.50 je mogla samo jednom obuc zbog toga jer se ne moze zakopcat ispod tog sirokog povoja 😐
A sad joj je vec nest 56 na knap zbog toga, a kad joj to maknem i kad ju kupamo ko druga beba kad je uhvatim za onu sitnu guzu
Daa bas bude mini guza kad skines povoje 🙈 mi bas jucer bili na kontroli, moramo jos mjesec dana povijat 😑
Nama je opcina dala 1000kn i hzzo 2328 kao sto i svima daje i vise nitko a nisam ni proucavala dal zupanija sto daje 🙄
Nama je kao stigla cestitka od zupana i tamo upute na koji nacin dobijes novce, sta sve treba od papira. Isto tako i od grada (al to jos nisam isla obavit, imam rok god dana pa cu otic).
Ajd super da nemoras odma, ja cu se malo raspitat
Ja bas imam dileme oko tog podrigivanja. Taman mi zaspe, dignem ga i budan ko nista. Nekad ga spustim bez podriganca, a nije mi to skroz drago, ipak me malo strah.
Tako mi i samoj bilo jer je znala u mlazovima ispovracat se kad ne podrigne 😣
Venus dr.Matic je izvrstan al ne upisuje nove pacijente 😪. Ja cu mouu curu pokusat upisat na Sucidar u dom zdravlja, a ako ne uspijem cula sam da ima jedna super ped u domu zdravlja na Mertojaku al zaboravila kako se zove 🙈.
....
Mene uhvatila teska prehlada, glava puca, nos curi, dok kasljem reze me na sve strane 😪
Cure iz Zg, koliko grad Zagreb daje za rodjenje drugog djeteta? Znaci hzzo daje 2328 kn. Ja jos dobijem i od firme dosta love, biti ce para..... 😁.
Drugo pitanje, jeste isle na sredjivanje kose i frizure prije poroda? Razmisljam da odem na pramenove i sisanje dok jos mogu, taman mi je proslo 3 mj a tko zna kad cu stici/moci otici kad rodim
Cure iz Zg, koliko grad Zagreb daje za rodjenje drugog djeteta? Znaci hzzo daje 2328 kn. Ja jos dobijem i od firme dosta love, biti ce para….. 😁.
Drugo pitanje, jeste isle na sredjivanje kose i frizure prije poroda? Razmisljam da odem na pramenove i sisanje dok jos mogu, taman mi je proslo 3 mj a tko zna kad cu stici/moci otici kad rodim
Mislim da za drugo dijete Banditos daje 3600 kn.
Kosu sam bila oprati pred porod u frizera i to je to. Obzirom koliko moja cura spava mogla bi izmedju podoja slobodno na pramenove al eto ne bojam se jos, dok nema sijedih uzovam u prirodnoj boji 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji