Svoj novorodjenoj djeci hzzo uplacuje 2328 kn, zahtjev se predaje na hzzo ili egradjani.
U Splitu grad uplacuje 2000 kn za prvo, 4000 kn za drugo, 55000 za trece i svako iduce dijete, zahtjev se salje postom ili predaje na protokol, a zupanija daje po kategorijama tj zonama, zahtjev se salje postom.
Hvala Luce, a u opcini su mi uzeli IBAN za uplatit poti aj od drzave mislim, a ovo ostalo se sami prijavljujemo.
Noemi koristimo babylove, nije imala problema do sad, malo cesce kaki i malo rijetko pa mozda zato. A uskoro prelazimo na velicinu 2 i njih sam uzela one ekoloske babylove pa cemo vidit kakve su, materijal je viskoza i bambus bez klora
Aylanakon koliko si dobila onu jednokratnu naknadu od hzzo? Ja sam dijete prijavila preko e gradjani i za par sati vec dobila sve dokumente a u paketu s tim i predala zahtjev za naknadu pa se tjesim da bi i to moglo brzo stici 😀 ili se grdno varam 🤣🤣
Tako sam i ja, stiglo mi je kroz 2tj 😊
Koloko cesto kupate vase bebe i kad ste poceli s cestim kupanjem? Imaju li vam osip po guzi?
Mojoj se pojavio ima dva dana ko one crvene jarke tocke oko guze/rektuma s obe strane i vec je jako upaljeno😭 nakon svake pelene perem mokrim krpicama da je blago i mazem JGL djecju mast s balzamom i vec je hrapavo na dodir, ko da je oguljena koza na tockicama. A ima zadnjih dana skroz rijetku kakicu, ko proljev skoro i ocito ju nagriza. Micica moja, ocito ju boli 😢
Moja ima 8dana i dns smo imali prvi kupanac.... Patronazna nam je rekla 2-3puta tjedno da se stekne rutina za bebicu... Mi isto mazemo s jgl masti
Hvala Luce, a u opcini su mi uzeli IBAN za uplatit poti aj od drzave mislim, a ovo ostalo se sami prijavljujemo.
Noemikoristimo babylove, nije imala problema do sad, malo cesce kaki i malo rijetko pa mozda zato. A uskoro prelazimo na velicinu 2 i njih sam uzela one ekoloske babylove pa cemo vidit kakve su, materijal je viskoza i bambus bez klora
Vjerojatno je do toga onda sto kaki puno 😐
Noemikoristimo babylove, nije imala problema do sad, malo cesce kaki i malo rijetko pa mozda zato. A uskoro prelazimo na velicinu 2 i njih sam uzela one ekoloske babylove pa cemo vidit kakve su, materijal je viskoza i bambus bez klora
Mi smo startali s babylove 2, zadovoljna sam kako drze, zna dobro napuniti pelenu a ne promoci. Onaj indikator bude skroz plav a kakicu Bogu hvala ima na svaki podoj 🤣🤣.
Siroko povijamo pa mozda i to stisne, pokazat ce se pelene u pravom svjetlu tek nakon sto maknemo povoje skroz.
Ja nju joos nisam upisala kod pedijatra ☺, nadam se da ce nas primiti od malog ped iako je krcata
Ayla ja sam u hpb otvorila stednju (morala sam otvorit zato da dobijem od zupanije one novce kao za novorodjence), tako da sam ju ostavila otvorenu. Stigla mi bas i kartica neki dan. Tamo ti je limit podizanja novca 10000kn mjesecno. Ali npr ako je kraj mjeseca mozes podic 10000 tad i odmah prvog u iducem mjesecu jos 10000. Ako ti zatreba nedaj boze. Inace ako bi dizala vise od tog iznosa, treba ti potvrda od suda 🤦 ja sam u pbzu pitala, htjela sam otvorit racun da je u kunama i eurima (da ne gubim na konbverziji), ali oni to nemaju. Mislim da otp banka ima tu mogucnost (ali to nije stednja nego na tvoje ime racun). Mislim da je to pametnije u slucaju da ti zatrebaju novci. 😯 e da, u postanskoj banci mi je 2% kamata na toj djecjoj stednji. Ne znam kako je u drugim bankama. 🤷
Znaci ti nisi u hpb? Ja sam inace u pbz muz u erste ja bi otvorila stednju bili mogla na curkino ime i da je njena kartica i da svaki mj skida s moga racuna na njezin ili ja moram biti u toj banki da bi mogla 🤔 nama zupanija nije nista davala 🥴
Ne moras bit u toj bacni uopce da bi otvorila stednju 😀
Ooo superr bas cu otici malo raspitati se, na koga vam glasi kartica na dijete ili tebe/muza
Na moje ime 😀
Okii hvala ti i ja cu onda u hpb kad si ti proucila samo moram otici tamo 😊
Nama je opcina dala 1000kn i hzzo 2328 kao sto i svima daje i vise nitko a nisam ni proucavala dal zupanija sto daje 🙄
Luce zasto vec dvojka? 😂 ja sve nostalgicna napustit ove br.1 😂
I nama bas dobro drze i nepromoce. Imas preporuku za pedijatre ovdje? Mi smo culi neki Matic da je odlican
Eh da, ja planiram otic privatno snimit kukove cim prije kad napuni mjesec dana, stvarno mi zao vise mucit dite s ovim sirokim povojem, i ne samo to, vec prekrasne robice br.50 je mogla samo jednom obuc zbog toga jer se ne moze zakopcat ispod tog sirokog povoja 😐
A sad joj je vec nest 56 na knap zbog toga, a kad joj to maknem i kad ju kupamo ko druga beba kad je uhvatim za onu sitnu guzu
Sortiraj odgovore
Najstariji