Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lala3
    11. Studeni 2019. 11:56

Jeja4

Cure moje, povijest se ponavlja. Tlak 160/100, ostajem u bolnici. Isto kao sa prvom kceri. 39 tj, tlak bio 150/100, ostala. Na prijemu vec bio normalan. Sad cemo vidjeti, cekam…..

Draga moja u istom smo sosu, evo i ja primljena u bolnicu.. Najdalje ce do petka cekati.. Ako nista prije ne krene.. visok pritisak, otoci, eto sad valja cekati..

11. Studeni 2019. 12:15

Lala, jeja sretno vam, nadam se da ce sve biti ok i da ce te sto prije roditi da vam se tlakovi smire 😘

luce35
    11. Studeni 2019. 13:07

Deja ooo da, caj neci jos duuugo osim ovog za dojilje 🤣🤣
    Venus moja isto zna bit nagla dok doji pa me bradavice znaju uzasno bolit al odmah stavim pola multi mam komprese i ko rukom odneseno 😉.
    Jeja i Lala drzim fige za najbolji scenarij 🤗

• Jeja4
    11. Studeni 2019. 13:18

lala3

Jeja4

Cure moje, povijest se ponavlja. Tlak 160/100, ostajem u bolnici. Isto kao sa prvom kceri. 39 tj, tlak bio 150/100, ostala. Na prijemu vec bio normalan. Sad cemo vidjeti, cekam…..

Draga moja u istom smo sosu, evo i ja primljena u bolnicu.. Najdalje ce do petka cekati.. Ako nista prije ne krene.. visok pritisak, otoci, eto sad valja cekati..

Ja jos cekam rezultate na preenklampsiju, makar mi je sad zadnji tlak bio 130/80, kaze svejedno cemo vas zaprimiti pa cemo popratiti ali brijem da ce me do poroda drzati. 

• Jeja4
    11. Studeni 2019. 13:23

Hvala Luce 😘.
    Nakon ctg-a su mi barem rucak dali ali mislim da cu brzo biti gladna. Moram reci popodne mm da mi donese "zalihe" da imam a nadam se da cu mozda moci zbrisati van po nesto i ujutro po kavu. 
    Cekam sad da me smjeste, da bar malo odspavam ako cu moci. Uzela sam srecom cepice za usi. Mm mi doveo stvari, vratio se na posao, ali mora ipak ranije izaci da ode po malu. Moram zvati kasnije sveki da vidim bi li dosla iz daruvara da bude s njima jer bojim se da ce se mm pogubiti sam s malom.

october30
    11. Studeni 2019. 13:26

Evo moj esej o porodu 😁 bit ce u par postova jer je dugacak 🤣
    Pisala sam jos prosli tjedan da je krenuo sluzni cep, ali to su bili sve sitni komadici vjerovatno od cackanja za plodnu vodu... Jucer su tijekom dana ispala 3 veca komada. Ja bila u sopingu, cijelo popodne, dosla kuci pojeli nesto i s frendicom na cugu otisli, do nekih 21 bili, tamo sam osjetila ledja da me zatezu. Dosla kuci, otusirala se, oprala kosu, stavila preljev, osusila, popila zadnju casu lista maline i legla gledat tv. Odjednom ko da mi je balon eksplodirao u trbuhu, ja sjela na krevet i vussss voda 😁 Vicem muzu koji pere zube u kupaonici da curi voda i da se mice, on ne kuzi i ja ga guram da dodjem do kade. Tusiram se, ide voda i piskim... Aj kao konacno staje trazim veliki ulozak, imam onih za inkontinenciju i kak izadjem iz kade popiskim ga komplet... Tako jos dva, piskim da ne mogu stat. Konacno se nekako obucem i krecemo za bolnicu...

october30
    11. Studeni 2019. 13:27

U autu palim aplikaciju za trudove i svake tri minute su mi ali nisu strasni... U bolnici me prikapcaju na ctg, ocitava isto tako na tri minute ali disem kroz njih... Silazi doktorica, pregledava, kak je stavila prste opet pljusne voda... Otvorena 4-5cm, nije cerviks jos centriran.... Idem gore na klizmu i setam sat vremena isto sa tim trudovima na tri minute ali postaju opakiji. Vode me u rađaonicu, stavljaju opet na ctg... sestra me nabada ko svicarski sir i tek iz cetvrtog puta postavlja braunilu. Trudovi su i dalje ti na 2-3 minute al mogu ih izdrzat. Dolazi dr nakon nekih sat vremena, kaze 6 cm, beba jos visoko al kao ima vremena... Disem i dalje kroz trudove na ctg-u... Za sat vremena i dalje 6 cm, beba se ne spusta, kaze jeste se predomislili za epiduralnu, kaze pomoci ce da se opusti cerviks i beba da se spusti... Reko daj... Dolazi anesteziolog isto iz drugog puta svoju braunilu stavlja i onda 35 minuta nabada dok nadje pravo mjesto zbog moje dijagnoze s kicmom i spekeca na ledjima 😁. Mjere mi tlak, tlak ispod 90... Daju efedrin jednom, tlak isti, drugi put opet i nakon trece doze dosao do 100. Kad je epi pocela djelovat... Pjesma...

october30
    11. Studeni 2019. 13:29

Pustaju drip malo, 8 kapi u minuti. Ni ne osjecam trud, samo po otkucajima kad padaju prodisavam. Pregled poslije cca sat i po 7cm, beba jos visoko, ima jos vode, busi mi to. Pojacavaju drip, druga doza epi, opet tlak banana, sa svakim trudom opet voda curi, nisam mogla vjerovati koliko toga ima.. Pregled nakon sat i po 8 cm, beba se jos nije spustila... Kaze pricekat cemo jos malo, nafrljili drip do kraja ako ne bude djelovalo kaze pricat cemo za carski... Ja od epi nemam bolove ali nemam ni nagon za tiskanje... Kad popusta epi krece i nagon i trpim dok ne krene kak treba. Zove ih muz, dizu mi noge, kazu ajmo probat tiskat, reko fala bogu, dajem sve od sebe par trudova, kazu ide super, vidi se kosica ali nikako progurat. Stavljaju me na bok, tu su trudovi bogovski... Ponovo na ledja, tiskam ko manijak i u 3 truda izlazi glavica, u jos dva ostatak. Ne vjerujem koje olaksanje i kao da je netko rukom odnio bolove. Stavljaju mi je na prsa i osjecaj je neopisiv, moja curica 😍 s puno crne kosice. Nisam rezana, rekli su par laceracija iznutra. Problem je bila posteljica, izasla je ali je na jednom dijelu ostala pricvrsena i nije htjela van ni nakon lijekova i 40 minuta kasnije su me uspavali i rucno ocistili. Bez obzira na sve, nije mi neka trauma i nemam uopce straha ni rezervacije od eventualne slijedece trudnoce. Zakljucak svega, epiduralna koliko god sam mislila da ju necu, hvala Bogu da jesam, pravilno disanje je pola posla, i sve muke i bol vrijedni su krajnjeg rezultata 😁

Frajla
    11. Studeni 2019. 13:55

Jeja4

Hvala Luce 😘.
    Nakon ctg-a su mi barem rucak dali ali mislim da cu brzo biti gladna. Moram reci popodne mm da mi donese "zalihe" da imam a nadam se da cu mozda moci zbrisati van po nesto i ujutro po kavu.
    Cekam sad da me smjeste, da bar malo odspavam ako cu moci. Uzela sam srecom cepice za usi. Mm mi doveo stvari, vratio se na posao, ali mora ipak ranije izaci da ode po malu. Moram zvati kasnije sveki da vidim bi li dosla iz daruvara da bude s njima jer bojim se da ce se mm pogubiti sam s malom.

Jeja4

Hvala Luce 😘.

Sretno
    Ne smijes kavu na taj tlak 🙈 nemoj se zezati bezveze

Frajla
    11. Studeni 2019. 14:02

October svaka cast kako si to odradila
    Uzivajte i mazite se sada 🥰 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.