Jutric! Lagana vrtoglavica kod naglih okreta od jucer popodne...ovo mi je za sad 3.put u ovih 16 tj, ali uvijek prodje kroz dan dva....da li se i vi suocavate s tim ili?
Ja sam cula od dosta zena da nisu ni govorile tocnu kilazu pogotovo kad su poceli s pricom o kilama
Znas da sam i ja razmisljala o tome…sestra mi kaze nek se sama izvazem i ona ne provjeri samo zapise…ionako me dr vec pili za secer koji je na prvom vadjenju bio povisen, a sad je okej, ali i dalje dijetno bla bla…
Ja se kod kuce vazem i samo kazem koliko +
Haaha kako je to super vaganje kuci… Mene ce mozda moja vagati u srijedu iako cisto sumnjam. Ja sam bas imala dojam kao da sam dobila barem 3 kile a ja se vagala jutros i ono isto kao sto je bilo na vaganju kod ginekologa..bas me zanima hoce li mi doktorica raditi vaginalni ili abdomenalni uzv sada u 12tom tjednu.. Rekla je da imaju novi jakoo dobar uzv pa mozda i bude abdomenalni.. Nije mi ugodan ovaj vaginalni mene to onako zaboli neznam kako vama.. Al izdrzat cu sve samo da konacno vidim bebicu..
Meni je u 13.radila abdominalni iako je sestra rekla da sam taman na granici i da nek se ja skinem pa sam se ja rasirila na stolu, a kad dr meni nek spustim noge
A vaginalnim mi je na zadnjem pregledu gledala grlic maternice, tako da se ocito necemo rijesiti toga…mene ne boli, ali mi nije bas ugodno
Svaki put provjeravaju dole stanje prstima bar men moj a men podne kad to mora 😂 a uzv mi ok kako god samo da vidim bebusku
Ne gledaju svi dolje, mene su prosli put gledali s 13 tjedana na zadnjem vaginaln uzv i onda opet u 30 i nekom tjednu tek i to jednom samo, iduci put je bilo kad su me zaprimali u bolnicu. To je do stava dr, neki tvrde da moraju pogledati, neki da je bolje ne cackati. Na uzv se vidi usce i jel se pocelo otvarati ili ne.
A vaginalni ili abdominalni uzv nije tolko do dr nego se ne moze gledati preko stomaka dok je maternica u zdjelici, obicno izade oko 12, 13 tjedana, ali nije kod svih isto u dan.
Jutric! Lagana vrtoglavica kod naglih okreta od jucer popodne…ovo mi je za sad 3.put u ovih 16 tj, ali uvijek prodje kroz dan dva….da li se i vi suocavate s tim ili?
Provjeri si tlak. Vrtogalvica hoce biti kod niskog tlaka... nije opasan za bebu, jednio ako nedajboze padnes, pa se udaris. Ako je nizak pojedi nesto slano i popij vode
Jutric! Lagana vrtoglavica kod naglih okreta od jucer popodne…ovo mi je za sad 3.put u ovih 16 tj, ali uvijek prodje kroz dan dva….da li se i vi suocavate s tim ili?
Provjeri si tlak. Vrtogalvica hoce biti kod niskog tlaka… nije opasan za bebu, jednio ako nedajboze padnes, pa se udaris. Ako je nizak pojedi nesto slano i popij vode
Ja inace imam nizi tlak...mogu sve normalno fukcionirati samo malo polakse...mozda jer jucer nisam bas odmarala nego sam bila dosta u djiru, tako sam prije trudn.nekad primjetila da kad se full umorim bude mi tako, a sad pogotovo kad se umaram puta 2 hahah a nis, posto je danas opet tmurno i hladno pa me ne vuce van tako da cu bit po krevetu najvise :D
Bokic curke, nije me bilo jer iz nekog razloga nisam prek moba mogla uc na forum
Vidjela sam da je netko bio pitao za ultarzvuk u 12 tj, u 12 tj se radi kombinirani probir, ultrazvucni pregled i vadenje krvi
Na ultrazvucnom ti gledaju nuhalni nabor na bebinom vratu, da li se bebi razvija nosna kost itd.. ako je na ultrazvucnom pregledu sve oke jako su male sanse da beba ima down sindrom...
A sto se tice drugog djela, to je sve statisticki, gledaju ti po godinama i jos nekim stvarima i rezultati uopce nisu pouzdani
Postoji nifty test koji dode skoro 4000 kn, koji je u 99% slucajeva pouzdan, ginekolog te sigurno nece slati na najskuplji ali je najbolji
Tamo ti u nalazima tocno sve kazu, cak i otkriju spol bebe
Ja sam bila samo na ultrazvucnom i bilo je sve u savrsenom redu, da nesto nije u redu doktor bi ti rekao i uputio bi te na daljnje pretrage
Bokic curke, nije me bilo jer iz nekog razloga nisam prek moba mogla uc na forum
Vidjela sam da je netko bio pitao za ultarzvuk u 12 tj, u 12 tj se radi kombinirani probir, ultrazvucni pregled i vadenje krvi
Na ultrazvucnom ti gledaju nuhalni nabor na bebinom vratu, da li se bebi razvija nosna kost itd.. ako je na ultrazvucnom pregledu sve oke jako su male sanse da beba ima down sindrom…
A sto se tice drugog djela, to je sve statisticki, gledaju ti po godinama i jos nekim stvarima i rezultati uopce nisu pouzdani
Postoji nifty test koji dode skoro 4000 kn, koji je u 99% slucajeva pouzdan, ginekolog te sigurno nece slati na najskuplji ali je najbolji
Tamo ti u nalazima tocno sve kazu, cak i otkriju spol bebe
Ja sam bila samo na ultrazvucnom i bilo je sve u savrsenom redu, da nesto nije u redu doktor bi ti rekao i uputio bi te na daljnje pretrage
Ja sam bila pitala sta se radi u 12tom tjednu jer u srijedu idem i taman sam 12 tjedana.. Doduse i vise sam po mengi a po zadnjem uzv sam si izracunala da je to tocno u srijedu. E sad vidjet cemo sta ce mjere bebe reci. Nemogu docekati da vidim jel sve okej i da konacno vidim svoju bebicu.. Vec znaaaam da cu plakati ko kisna godina kad ju vidim.
Jutro cure, danas sam produzila spavanac jer me grlo nocas uzasno grebalo pa sam se budila raditi caj.
Nadam se da je prehlada samo, vidjet cu dp sutra pa poci u dr ako se ne smiri.
Dan ce opet biti tmuran, nikako da proljece zazivi
Cure imam jedno pitanje jel smijemo mi piti one sumece vitamine sto ima u trgovini za kupiti.. Mislim na vitamin c? Cini mi se da bi i mene moglo uhvatiti nesto pa da si kupim i pijuckam barem to iako jedem puno naranci ovih dana.
Cure imam jedno pitanje jel smijemo mi piti one sumece vitamine sto ima u trgovini za kupiti.. Mislim na vitamin c? Cini mi se da bi i mene moglo uhvatiti nesto pa da si kupim i pijuckam barem to iako jedem puno naranci ovih dana.
Iscijedi limun, to ti je najbolji i najzdraviji oblik vitamnia C
Jutroooo cure! 🤗 Da, pao mi je kamen sa srca, beba je dobro😍 Ali stvarno moram pohvaliti jednog doktora. Nadam se da se necete ljutiti. Jucer nas je bilo 5 na hitnoj trudnickoj u Vinogradskoj koje smo cekale. I vidim ja poznato lice, dolazi dr. Ivan Bolanča. Doktor koji me vodio u postupcima potpomognute oplodnje (zapravo, 3 su doktora koja se bave time, i svaki put nas je drugi doktor gledao, ovisno kako su rasporedeni po ambulanti, sali, itd..) Uglavnom, pita ga jedna trudnica-da li vas cekamo, kaze on, a ne, bude vas mladi kolega pogledao, ja sam dole. I ode… Vrati se za 5 minuta, i prepozna me. Pitao me koji sam tjedan trudnoce, i jel sve ok. Ja sam mu rekla da sam imala sukrvicu i ostre bolove,pitao kada sam bila zadnje na pregledu i usao u ambulantu. Kad evo izlazi on i zove me-dodite Andreja. Kaze mi-ja cu vas pogledati samo preko trbuha da vidite da je beba dobro i da srce kuca, da niste zabrinuti u cekaoni, a dalje ce vas kolega onda jos pogledati dole i sve sto treba. Napravio mi uzv, pokazao bebu, srceko koje titra, beba plese, kaze on-evo, sve je ok, i stisne me za ruku,pozdravi i ja izadem i cekam da me pozovu. I zvao me je drugi doktor odmah, malo su me preko reda ubacili🙈 Uglavnom, doktor Ivan Bolanca je doktor koji zasluzuje 10000 pohvala, medalja, ordena i svega. To je covjek sa srcem, i dusom, i stvarno radi svoj posao sa ljubavlju. Uvijek je nasao toplu rijec da umiri i uljepsa dan, dok smo mi cure gore panicarile i bile jadne nakon toliko neuspjelih pokusaja. Kapa da poda.. Malo je takvih doktora. Znam da sam pretjerala😂😂😂😂 Ali ovo necu nikad zaboraviti…
I ja imam samo rijeci hvale za spomenutog doktora. I ja sam imala nekih problema na pocetku trudnoce i bila sam kod njega na par pregleda. Toliko je smiren, pozitivan i sve jako lijepo objasni. Uvijek nasmijesen. Stvarno onako kako bi i trebalo biti. 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji