Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pikulica19
    08. Listopad 2019. 11:21

lalolitala

Pikulica19

I cure koje su vam kremice za bradavice najbolje, na Purelan mi frendica kaze da joj se mala mrsti i nece dojit pa ih nit ne maze redovito, valjda jer je dosta masna.
    Koje su vase preporuk, kao neka alternativa ili da se drzim te??

Meni je on pregust tak da ga nisam kupovala.. imam on babylove i ne ispire se i ljepo se maze

A kako ga bebica prihvaca? Jel odbija papati zbog namazanog?? 

Frajla
    08. Listopad 2019. 11:27

Meni babylove i biobaza smrde 🙄  mali se nije bunio, al nisam puno ni mazala, meni je bilo bolje samo susiti na zraku
    Samo njih sam probala....
    Navodno lansiloh nebi trebala imati miris, 10 g kosta 70ak kn....sad sam si narucila multimam balzam (na bazi nekih ulja, bez lanolina)

Venus
    08. Listopad 2019. 11:32

Ja produzila jos 4 sata sna od jutros, al sam pola od toga se krivila u boli, nekad se prepadnem jel sve ok, al sjetim se da je beba sad velika i sigurno lupa razne zivce koji produktiraju u tom “noz u mjehur, noz u rodnicu, noz u guzu” osjecaju, al da je grozno grozno je 😭😭😭

Kad pricate o pokretima ja sam znala zaplakati par puta od zabrinutosti tamo krajem 2. - pocetak 3.tromjesjecja kad ju ne bih dugo osjetila (najaktivnija bi bila oko podne i ponoc)...al sad zadnjih tjedan dana ona ne staje cijeli dan ugl. Samo spava ugl.cijelu noc kad i ja... al sad kad su bebe vece nisu to kickovi ko prije vec rolanje, iskakanje grba pod stomak, premjestanje itd. Jedino kad mi glavom pukne tako neki zivac il organ onda se javi bas ta jaka ostra bol ko udarac. 

Moja je od 20.tj na svakom uzvu bila glavom dole, i ledja su joj uz moj trbuh, ali ne ravno, vise je malo podbocena heh, kao da gleda u moju stranu...al se stalno migolji s jedne na drugu stranu pupka i one grbe i rastezanje po cijeli dan

Venus
    08. Listopad 2019. 11:35

Ja namjeravam naruciti ovaj Nippy balm od Plant hr; cure su ga hvalile, prirodni na biljnoj bazi (bez lanolina i pcelinjeg voska). A vjerujem da ce od tih biljkica imati i ugodniji miris... al svakako mislim samo tanki sloj preventivno, i ne bas masnu bradavicu bebi u usta

Venus
    08. Listopad 2019. 11:36

Zaboravih link nalijepiti 😃
    https://plant.hr/proizvodi/za-mame/nippy-biljni-balzam/

• Kengurica
    08. Listopad 2019. 11:44

Ja nasla muti mum lanolin na 50% jer mu istice rok s krajem 12.2019. Ako rodim krajem 11. onda mi to vjerojatno nakon 12. nece ni trebati? Kaze ljekarka da ako se skladisti normalno da vrijedi jos 6 mj iza roka.
    Inace ima u srbiji tko je blizu neki jeftiniji, a dobar lanolin: https://shop.lilly.rs/srpski/proizvod/sensilis-mam-care-lanolin-4696
    Sto se udaranja tice, imala sam ruzne snove oko bebe, u jednoj noci vise budjenja i svaki put ruzan sam i onda sam nakon toga nekako jos skuzila da je mirniji i naravno nije mi bilo svejedno. Uglavnom, on je dosad bio iznimno ziv u trbuhu, po cijeli dan vratolomije. Sad mi je vise gibanje, al bome zna udariti da me lijevi jajnik ili tamo nesto zaboli i nekaj mi dole kod mjehura bas neugodno stisce, taj tren kao da mi zilet kroz pipicu prolazi. Moj je ipak mladji od vecine vadih, mi smo 33tt

• Kengurica
    08. Listopad 2019. 11:46

Svidja mi se ovaj nippy. Nisam znala da lanolin moze izazvati botulizam, ali ja iskreno vjerujem da ozbiljne firme ipak nude lanolin o kojem ne moramo brinuti.

• lalolitala
    08. Listopad 2019. 11:53

Pikulica19

lalolitala

Pikulica19

I cure koje su vam kremice za bradavice najbolje, na Purelan mi frendica kaze da joj se mala mrsti i nece dojit pa ih nit ne maze redovito, valjda jer je dosta masna.
    Koje su vase preporuk, kao neka alternativa ili da se drzim te??

Meni je on pregust tak da ga nisam kupovala.. imam on babylove i ne ispire se i ljepo se maze

A kako ga bebica prihvaca? Jel odbija papati zbog namazanog??

Meni osobno ne smrdi.. za odbija je ti neznam rec jer ja sesirice imam

Frajla
    08. Listopad 2019. 11:56

Kengurica

Svidja mi se ovaj nippy. Nisam znala da lanolin moze izazvati botulizam, ali ja iskreno vjerujem da ozbiljne firme ipak nude lanolin o kojem ne moramo brinuti.

Pcelinji vosak, ne lanolin... 😉
    Iz tog razloga se ne propruca ni djeci davati med prije tamo 2, 3 godine.
    Ja sam malom dala samo malo caja s medom da proba, cisto da izbjegnemo neke slucajne alergije, ali ovak da jede ne dajem

Venus
    08. Listopad 2019. 11:56

Mene zanima konkretno za te sesirice, jesu nuzni recimo prvih dana u rodilistu? Mogu li zbuniti bebu kad doji s njima i bez njih? I recimo kad dojite da vi vam se bradavice ukrute pritom (stisnu,smanje i budu tvrde) il ostane onako bradavica i areola jos pufasto mekana. 
    Jer moje kad se ukrute su bas male al neznam moze li sta to smetati kod dojenja, i kad sestre u bolnici trube rodiljama da su im bradavice “ravne” sta bi to tocno bilo?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.