Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    04. Travanj 2019. 13:18

Ko ce znati, neko pravilo je do 13 kg citavu trudnocu, to je kao ok, sve vise je previse. Sad profa kod koje sam isla privatno je rekla da u prva 3 mj se ne bi trebalo dobiti uopce na kilazi, profesor kod kojeg sam sad u bolnici nije nista rekao na ovih 5. Jasno mi je da puno kila drma secer, tlak i ostalo i nije svakako zdravo, ali opet da mozemo birat mislim da si nitko ne zeli puunoo kila, samo ne biramo mi. 

• Breskvica
    04. Travanj 2019. 13:28

Pozdrav cure ☺ imam jedno pitanje, do sada me doktor uvijek pregledao ultrazvukom vaginalno, to je bilo do 12tt, danas idem i pretpostavljam da će pregled biti ultrazvuk abdominalno, pa da li mi mora biti prazan ili pun mokraćni mjehur? 😁

• samy_lo
    04. Travanj 2019. 13:35

Breskvica

Pozdrav cure ☺ imam jedno pitanje, do sada me doktor uvijek pregledao ultrazvukom vaginalno, to je bilo do 12tt, danas idem i pretpostavljam da će pregled biti ultrazvuk abdominalno, pa da li mi mora biti prazan ili pun mokraćni mjehur? 😁

Ja bi uvijek prije ultrazvuka ,bio vaginalno ili abdominalno,otidjem neposredno prije nego ce me prozvati u wc.

mc_zgb
    04. Travanj 2019. 13:40

samy_lo

Breskvica

Ja bi uvijek prije ultrazvuka ,bio vaginalno ili abdominalno,otidjem neposredno prije nego ce me prozvati u wc.

Ja sam svaki put prije pregleda davala urin, tako da uvijek dođem spremna 

Angelina
    04. Travanj 2019. 13:45

Ja isto uvijek ispraznim mjehur tamo u wc-u. Bolje je i sto se pregleda tice, a i tebi je tako sigurno ugodnije

• Breskvica
    04. Travanj 2019. 13:52

A znala sam da mi mora biti prazan dok sam radila vaginalni ultrazvuk, i sestra uvijek kaže da odem do wc-a prije pregleda ako moram... Već sam čula kako za abdominalni mora biti pun mokraćni mjehur, pa ne znam kako izdržati, al eto otići ću sa punim pa ako bude morao biti prazan onda u wc 😂😂 samo da izdržim 😜 
    Hvaaalaaa curee na odg 

Frajla
    04. Travanj 2019. 14:01

Ja sam uvjek prije  pregleda piskila na stapic, provjeravaju proteine u mokraci, tak da mi nije bio pun mjehur nikad.
    Sto se tice kg u trudnoci, tamo od 4 mj otprilike je "normalno" dobivati. Za trudnoce s prekomjernom tezinom bi bilo idealno 8, a za ostale oko 12.
    Bas cu sad potraziti popis na sta koliko kg ide

Inace, ja evo s pregleda, sve super, bebica odgovara 7 tjedana i cuje se srce 😍

mc_zgb
    04. Travanj 2019. 14:03

Frajla

Ja sam uvjek prije pregleda piskila na stapic, provjeravaju proteine u mokraci, tak da mi nije bio pun mjehur nikad.
    Sto se tice kg u trudnoci, tamo od 4 mj otprilike je "normalno" dobivati. Za trudnoce s prekomjernom tezinom bi bilo idealno 8, a za ostale oko 12.
    Bas cu sad potraziti popis na sta koliko kg ide

Inace, ja evo s pregleda, sve super, bebica odgovara 7 tjedana i cuje se srce 😍

Jeeej to je divno  Uživancija samo takva!

Frajla
    04. Travanj 2019. 14:05

Evo meni je ovdje bas super napisano
    I ima tablica gdje pise sta sve u organizmu povecava svoju masu zbog bebice, a kasnije se opet vrati na staro

http://www.poliklinika-harni.hr/Prirast-tezine-u-trudnoci.aspx

fritula
    04. Travanj 2019. 14:13

luce35

Dobrodosla Fritula 😁, mmm fritule mi sad otvorile apetit 🤣🤣

Hvala na dobrodošlici :).

Evo ja sam pročitala početak i kraj teme.

Par pitanja:
    Netko je spomenu da Elebaby ne sadrži kalcij, hvala na upozorenju! Malo sam googlala tablete s kalcijem pa su sve s dodatcima, ili D vitamin ili MG i Cink. Pije li tko dodatni kalcij i koji? Nisam sigurna koji da uzmem. A inače ne jedem mliječno zbog osjetljivosti pa bi sigurno bilo dobro ubaciti još i kalcij.

@fairy_ pisala si da si radila kombinirani u St, bi li imala volje napisati kako je to izgledalo? Najviše me brine koliko će trajati jer radim pa da se znam pripremiti.

@teresita vidim da imamo u dan termin a i  u dan termin za probir, ako si još aktivna nadam se da ćeš pisati o rezultatima probira, ja jedva čekam to odraditi i baš se brinem.

@luce35, drago mi je vidit još splicanki tu.

I za sve ostale pitanje, jel' vam umor stvarno prestao u drugom tromjesečju?
    Meni je druga trudnoća ali s velikom razlikom uu godinama i nisam se uopče ovoliko umarala tad.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.