Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    fritula
    04. Travanj 2019. 15:39

Sad sam pronašla ovo na str. poliklinike Harni, dobro je znati:"Ako je potrebno uzimati veće količine magnezija ili kalcija, ove preparate svakako uzimajte odvojeno, barem dva sata prije ili poslije bilo koje nadopune koja sadrži željezo. "

Znaci dodatan kalcij treba uzimati odvojeno od prenatalnih tableta sa željezom.

felicita28
    04. Travanj 2019. 15:46

Ovaj tu od natural wealtha, to je samo cisti kalcij nista drugo..ima ga u obicnoj apoteci za uzeti, mislim da nekih 40-ak kuna dode ali dvije ove kutijice...ja ga ne pijem bas svaki dan

Frajla
    04. Travanj 2019. 16:21

fritula

Sad sam pronašla ovo na str. poliklinike Harni, dobro je znati:"Ako je potrebno uzimati veće količine magnezija ili kalcija, ove preparate svakako uzimajte odvojeno, barem dva sata prije ili poslije bilo koje nadopune koja sadrži željezo. "

Znaci dodatan kalcij treba uzimati odvojeno od prenatalnih tableta sa željezom.

Mislim da ima on natura wealtha i kalcij i magnezij direkt, granule za na jezik
    Magnezij je dobar za grceve u misicima i probavu sto su boljke trudnoce, a od previse mozes jedino dobiti proljev, ali to bas bas treba pretjerati, nije štetan 

04. Travanj 2019. 17:37

Bokic curke ja bila kod doktorice .. Svi nalazi super. Termin za sljedeci uzv je 17.4. Pa se nadam da je sa bebom sve okej. Dosla kuci maloprije i nekako se cudno osjecam. Nije mi muka ali imam neki cudan osjecaj u stomaku i onako sva kao da titram i ko neka slabost me uhvatila. Pa evo upravo lezim i mislim da cu pokusat zaspati jer sam od 4h budna posto nisam mogla zaspati vise nakon sto sam morala ustat na wc... I da spomenula sam doktorici mace koje zive s nama i pitala za neke dodatne pretrage nije mi nista dala ali se na spomen macke zgrozila i rekla mi onako sa gadjenjem kloni ih se. 😔

jana35
    04. Travanj 2019. 17:49

Manich

Bokic curke ja bila kod doktorice .. Svi nalazi super. Termin za sljedeci uzv je 17.4. Pa se nadam da je sa bebom sve okej. Dosla kuci maloprije i nekako se cudno osjecam. Nije mi muka ali imam neki cudan osjecaj u stomaku i onako sva kao da titram i ko neka slabost me uhvatila. Pa evo upravo lezim i mislim da cu pokusat zaspati jer sam od 4h budna posto nisam mogla zaspati vise nakon sto sam morala ustat na wc… I da spomenula sam doktorici mace koje zive s nama i pitala za neke dodatne pretrage nije mi nista dala ali se na spomen macke zgrozila i rekla mi onako sa gadjenjem kloni ih se. 😔

Ja isto zivim s 2 mace u kuči i nemogu ih se kloniti. 
    Dugo smo se borili s neplodnosti, več smo i izgubili nadu... A moje mace su bile uvijek tu, tjesile me i bas su privrzene. Puno sam sama domai pa čak i razgovaram s njima 😀jako ih volim i nemogu ih sad izbaciti iz kuće....Ja cekam nalaze toxoplazmoze.
    Jesi ju ti preboljela? Problem je ako si negativna na toxo i ako se zarazis za vrijeme trudnoće. Ali , ako si ju imala i preboljela onda nema rizika. Ja jos neznam svoje rezultate jer su nalazi kod dr ali izbjegavam cisčenje pijeska, me mazim ih toliko i imaju zabranu ulaza u spavaću sobu. 

04. Travanj 2019. 18:01

jana35

Manich

Bokic curke ja bila kod doktorice .. Svi nalazi super. Termin za sljedeci uzv je 17.4. Pa se nadam da je sa bebom sve okej. Dosla kuci maloprije i nekako se cudno osjecam. Nije mi muka ali imam neki cudan osjecaj u stomaku i onako sva kao da titram i ko neka slabost me uhvatila. Pa evo upravo lezim i mislim da cu pokusat zaspati jer sam od 4h budna posto nisam mogla zaspati vise nakon sto sam morala ustat na wc… I da spomenula sam doktorici mace koje zive s nama i pitala za neke dodatne pretrage nije mi nista dala ali se na spomen macke zgrozila i rekla mi onako sa gadjenjem kloni ih se. 😔

Dugo smo se borili s neplodnosti, več smo i izgubili nadu… A moje mace su bile uvijek tu, tjesile me i bas su privrzene. Puno sam sama domai pa čak i razgovaram s njima 😀jako ih volim i nemogu ih sad izbaciti iz kuće….Ja cekam nalaze toxoplazmoze.
    Jesi ju ti preboljela? Problem je ako si negativna na toxo i ako se zarazis za vrijeme trudnoće. Ali , ako si ju imala i preboljela onda nema rizika. Ja jos neznam svoje rezultate jer su nalazi kod dr ali izbjegavam cisčenje pijeska, me mazim ih toliko i imaju zabranu ulaza u spavaću sobu.

Pa u tome je problem sto mi doktorica nije dala uputnicu da se testiram. Nisam se nikad testirala i neznam. I ja nisam u stanju da ih izbacim iz kuce.. Al naravno da se sad brinem jer nebi voljela da naskodim bebi.. Mislim ja ne cistim za njima jer oni to obavljaju vani a ne u kuci i jedino sto ih mazim ali ruke perem redovno. Neznam moze li doktor opce prakse dati uputnicu za to? Mislim da cu otici pitati i voljela bi to odraditi da budem mirna.. S obzirom da mi se moja ginekologinja svaki put sve vise i vise gadi sto se tice odnosa sa trudnicama. Nista ne prica niti pita imam li kakvih pitanja samo me na brzinu rijesi da sto prije izadjem van iz ordinacije. Sve mi je krivo sto nemam novaca da vodim trudnocu privatno jer ovako otic kod doktorice sa sto pitanja i ne dobiti nijedan odg to nema nigdje valjda.. 

jana35
    04. Travanj 2019. 18:05

Manich

jana35

Manich

Dugo smo se borili s neplodnosti, več smo i izgubili nadu… A moje mace su bile uvijek tu, tjesile me i bas su privrzene. Puno sam sama domai pa čak i razgovaram s njima 😀jako ih volim i nemogu ih sad izbaciti iz kuće….Ja cekam nalaze toxoplazmoze.

Pa u tome je problem sto mi doktorica nije dala uputnicu da se testiram. Nisam se nikad testirala i neznam. I ja nisam u stanju da ih izbacim iz kuce.. Al naravno da se sad brinem jer nebi voljela da naskodim bebi.. Mislim ja ne cistim za njima jer oni to obavljaju vani a ne u kuci i jedino sto ih mazim ali ruke perem redovno. Neznam moze li doktor opce prakse dati uputnicu za to? Mislim da cu otici pitati i voljela bi to odraditi da budem mirna.. S obzirom da mi se moja ginekologinja svaki put sve vise i vise gadi sto se tice odnosa sa trudnicama. Nista ne prica niti pita imam li kakvih pitanja samo me na brzinu rijesi da sto prije izadjem van iz ordinacije. Sve mi je krivo sto nemam novaca da vodim trudnocu privatno jer ovako otic kod doktorice sa sto pitanja i ne dobiti nijedan odg to nema nigdje valjda..

To me zbilja čudi, kod nas je praksa nakon potvrde trudnoće i dok se daju uputnice za vadenje krvi OBAVEZNO je testiranje na toxoplazmozu. Uvijek sam dobila 3 uputnice. Klinički lab, transfuzija i mikrobiologija. 
    Ajme pa nećeš valjda plačat privatno. Probaj kod dr.opče prakse. 

04. Travanj 2019. 18:12

Ma zene kakve uputnice ja sam sve sto sam htijela obavit morala sama trazit i za krvnu grupu i za klasicno vadjenje krvi i davanje urina. Ja se nadam da se uputnica moze dobiti kod dok opce prakse i da onda odem i to rijesiti. Moja ginekologinja apsolutno nistaaaaaa meni ne daje.. Cak nije spominjala ni briseve koje sam sigurna da bi trebala ponoviti jer sam ih zadnji put radila prije 3 godine i tada sam imala onu zlocestu bakteriju koju su neki dan spominjale cure tu nemogu se sjetit kako se zove.. Mislim sta da vam pricam. Uzasno sam razocarana. 

luce35
    04. Travanj 2019. 18:48

Manich ti definitivno trebas mijenjati lijecnicu, ne znam gdje zivis ni koliko ti je blizu druga gin ordinacija ili bolnica za vodjenje trudnoce al ova tvoja je od pocetka cudna 🙄

jana35
    04. Travanj 2019. 19:15

Manich

Ma zene kakve uputnice ja sam sve sto sam htijela obavit morala sama trazit i za krvnu grupu i za klasicno vadjenje krvi i davanje urina. Ja se nadam da se uputnica moze dobiti kod dok opce prakse i da onda odem i to rijesiti. Moja ginekologinja apsolutno nistaaaaaa meni ne daje.. Cak nije spominjala ni briseve koje sam sigurna da bi trebala ponoviti jer sam ih zadnji put radila prije 3 godine i tada sam imala onu zlocestu bakteriju koju su neki dan spominjale cure tu nemogu se sjetit kako se zove.. Mislim sta da vam pricam. Uzasno sam razocarana.

Promijeniti ginekologa pod hitno!!!! Mislim, pa vadenje krvi ,krvna grupa, toxo....pa to su najosnovnije pretrage.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.