Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jana35
    05. Travanj 2019. 10:49

U vezi kombiniranog probira, na uzv vam mjere nuhalni nabor. To vam može i ginekolog s obicnim uzv izmjeriti.
    Uzmite u obzir da je kombinirani test statistički test a ne dijagnostički. Mene su upozoravali nek budem spremna na loš nalaz zbog godina (imam 35 god).
    Nakon loseg nalaza salju na Nifty ( oko 4000kn) ili amniocintezu. Jedino ako se radi u 11 tt moze se napraviti biopsija korionskih resica koja onda moze potvrditi ili otkloniti sumnju na neki sindrom. Ali to doktori ni ne spominju toliko ,lakše im napravit Nifty test koji je jako skup.
    Nakon dugog razmišljanja ja sam odbila sam raditi sve testove pa čak i kombinirani. Ginekolog mi na redovnom pregledu izmjerio nuhalni i bio je 1.4 mm a do 3 mm je ok. Tako da, sve ostalo prepustam dragom Bogu. 

• Mtk39
    05. Travanj 2019. 10:54

Bok curke, evo da se i ja malo javim, jucer sam bila na 4d uzv i ginekolog je rekao da je sve skolski 🙂❤
    I cini mi se da sam ja ovdje najstarija, za tri dana punim 40 godina🙈
    Evo da i termin prijavim 27.08. 🤗

felicita28
    05. Travanj 2019. 10:55

Pozdrav cure, Meni je termin 28.9. Bas me zanima da li mi je netko blizu :)

• Mtk39
    05. Travanj 2019. 11:01

jana35

U vezi kombiniranog probira, na uzv vam mjere nuhalni nabor. To vam može i ginekolog s obicnim uzv izmjeriti.
    Uzmite u obzir da je kombinirani test statistički test a ne dijagnostički. Mene su upozoravali nek budem spremna na loš nalaz zbog godina (imam 35 god).
    Nakon loseg nalaza salju na Nifty ( oko 4000kn) ili amniocintezu. Jedino ako se radi u 11 tt moze se napraviti biopsija korionskih resica koja onda moze potvrditi ili otkloniti sumnju na neki sindrom. Ali to doktori ni ne spominju toliko ,lakše im napravit Nifty test koji je jako skup.
    Nakon dugog razmišljanja ja sam odbila sam raditi sve testove pa čak i kombinirani. Ginekolog mi na redovnom pregledu izmjerio nuhalni i bio je 1.4 mm a do 3 mm je ok. Tako da, sve ostalo prepustam dragom Bogu.

Ja sam isto sve testove odbila, jedva smo dobili bebicu i kako Bog dragi da tako neka bude...

• sreca
    05. Travanj 2019. 11:06

Evo da i ja kažem svoj termin, 16.10. 
    Čitam sve kad stignem,od 1.4 sam dobila službeno zabranu rada od firme u trudnoći, pa sam malo stigla u Hrv. Čekam sljedeći termin 12.4. Nadam se da je sve okej pa ću moći malo i odahnuti. 

luce35
    05. Travanj 2019. 11:08

jana35

Ja sam isto odbila sve pretrage, bit ce sto mi je Bog namijenio. Da na nesto mogu utjecati ta testiranja bi mi imala smisla. Imam 35 i svjesna sam da nisam u cvijetu mladosti, rizik postoji ali razmisljam pozitivno i vjerujem da ce biti ok

fritula
    05. Travanj 2019. 11:12

Nama je termin 24.10.

Znam da je probir samo amo statisticki a statistika ne ide u prilog starijim trudnicama. Čitam da je 75-85% točan sa 5% lažnih pozitivnih rezultata.
    Više me brinu uzv pokazatelji ali vjerujem da će sve bit dobro.

05. Travanj 2019. 11:19

Curke bome ste se raspisale,ne mogu sve ni pohvatati al nema veze bitno da ste aktivne..nove cure dobrodosle i urednu trudnocu imale 😊 Frajla odlicna ideja za sastavljanje popisa meni je termin 22.8 po zm..

• renata.koscec
    05. Travanj 2019. 11:26

Ja jutros krenula povracati. Probudila se u pola 3, mala je kasljala cijelu noc, pa do pola 5 nespavanje, bila jednom povratiti pa poslije jos dva puta. Kad sam malu odvela u vrtic, jos sam malo odspavala ali mi je i falje fuj pomisao na hranu i tekucinu.
    Sto se tice godina, mislim da sam najstarija tu s 41 😊.
    Termin bi mi bio 28.11. (A kcer inace rodjena 27.11. 😊).
    Manich, mjenjaj pod hitno ginekologa. Ja sam prvu trudnocu krenula voditi privatno, bila je neka koma ginekologica, po preporuci jedne tete iz ljekarne, prebacila se u dom zdravlja, nasla savrsenog doktora starog kova, cak je bio prosle godine medju naj ginekolozima godine 
    Od pretraga cu napraviti kombinirani i anomaly, tako sam i sa prvim djetetom.
    Sto se tice slobodnog dana, imamo pravo na placeni dan u firmi za pregled.

• samy_lo
    05. Travanj 2019. 11:34

Moj termin po ZM je 14.9,ali ja mislim da cu se poroditi izmedju 20-22.9

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.