Evo meni je ovdje bas super napisano
I ima tablica gdje pise sta sve u organizmu povecava svoju masu zbog bebice, a kasnije se opet vrati na staro
http://www.poliklinika-harni.hr/Prirast-tezine-u-trudnoci.aspx
Odlicno.... Bas lijepo opisano ...
Onda bez sam ako sve bude teklo ovako kako ide sada 😊
Sad kad je fritulica spomenula, cure koje radite, znate da imate pravo na slobodan dan za pregled? 8 sati mjesecno, mozete koristiti na vise puta ili odjednom.
Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama, clanak 20a
Naravno, to je za one koji imaju zloceste poslodavce i sefove. Meni nitko nikada nije štopao, samo bi javila sefu unaprijed kad kasnim i to je to.
Dobra info Frajla, nisam znala da imamo pravo na slobodan dan!
Samo ja još ne želim objaviti na poslu vijest pa ne bih koristila tu opciju za sada.
Sad kad je fritulica spomenula, cure koje radite, znate da imate pravo na slobodan dan za pregled? 8 sati mjesecno, mozete koristiti na vise puta ili odjednom.
Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama, clanak 20a
Naravno, to je za one koji imaju zloceste poslodavce i sefove. Meni nitko nikada nije štopao, samo bi javila sefu unaprijed kad kasnim i to je to.
Mislim da ovo vrijedi samo kod ne-privatnika ali treba provjeriti svakako! Ja imam sreću i imam divnog poslodavca, a i takav posao da mogu i usred radnog dana otić obaviti ako trebam što god.
Fritula ja ne osjecam bas neki umor u 1 tromjesecju, ali sam od starta bila na strogom mirovanju pa me lezanje umaralo ma koliko cudno zvucalo.
Prva trudnoca je bila davno i ne mogu se sad sjetiti kako je islo po tjednima al sam se generalno super osjecala, nisam ni tada povracala ni imala mucnine. Jedino sam u 1 trudnoci na pocetku svaku noc 5 puta morala na wc a evo do sada se jos nisam morala nocu dizati 😁
Fritula ja ti isto ne jedek nista mlijecno, pijem ele baby ali dodatno sam jos u apoteci uzela sumece kalcije od 1000 mg od narandze, to popijem jednon na dan
I ja sam u privatnoj firmi i mogu izaći kad trebam bez puno objasnjavanja ali ako ne nadoknadim sve te sate skida se s plaće tako da pokušavam uvijek nadoknaditi unaprijed.
Ja se baš brzo umaram, kod običnih svakodnevnih obaveza. Pitala sam dr. da provjerimo željezo jer mi je bili palo u prvoj trudnoci, možda je do toga.
@felicita kako bi je to kalcij kojeg piješ, jel' bez dodatnih drugih minerala?
Sortiraj odgovore
Najstariji