Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luce35
    03. Travanj 2019. 15:04

Petite pitaj ginekologa mozes li za gljivice koristiti biljne vaginalete od cajevca i kantariona, meni su se pokazale izvrsne, proizvodi ih Prima pharme

PetiteFille
    03. Travanj 2019. 15:34

luce35

Petitepitaj ginekologa mozes li za gljivice koristiti biljne vaginalete od cajevca i kantariona, meni su se pokazale izvrsne, proizvodi ih Prima pharme

Što se tiče vaginaleta, sad u drugom tromjesečju možeš koristiti svakakve, sva sreća! Plimycol, Rojazol....od prirodnih sam probala Acidosalus, ali moram reći da mi ništa nije pomogao i da to što su jako masne me samo nervira i sve izađe van.Baš sam razočatana..meni pomognu jedino ove "ljekarničke". 

Frajla
    03. Travanj 2019. 16:04

Jesi probala mozda linex lady preventivno stavljati? Ja sam prije znala uzimati i to one comfort sto se stavljaju svakih par dana. To bi na moru i sl stavljala i dobre su mi bile.
    Svakako smanji unos secera i kvasca, ja od piva inace odma dobijem 🙈

PetiteFille
    03. Travanj 2019. 16:08

Frajla

Jesi probala mozda linex lady preventivno stavljati? Ja sam prije znala uzimati i to one comfort sto se stavljaju svakih par dana. To bi na moru i sl stavljala i dobre su mi bile.
    Svakako smanji unos secera i kvasca, ja od piva inace odma dobijem 🙈

Nisam, morat ću probati. Ja ionako nisam za slatko baš ni inače, pa ni ne konzumiram to u velikim količinama. Nemam inače problem s gljivicama, nego samo nakon antibiotika, kada mi to pobije i dobre bakterije u crijevima. Brzo ih naselim LGG-om, ali u međuvremenu moram jednu turu vaginaleta da me ne svrbi :/
    Inače LGG svaki dan jedem

• marta07
    03. Travanj 2019. 16:13

Lady33

Curke ja sam jucer radila kiretazu posle 2 sata dosla kuci eh sad bilo ensto malo smedjkasto i sve do sada nema nikako krvarenja pa ni tog smedjeg mozda tacka smedjeg bude a krvi ni na vidiku jel to normalno ili? Ne znam ni sama sta da radim

Lady33 ja nisam krvarila poslije kiretaze uopće 5 dana, niti iscjedak ništa, mogla sam biti bez uloska komotno. I nakon 5 dana prokrvarila, evo sad mi je 12 dana od kiretaze i još krvarim kako koji dan. Al unazad 2-3 dana imam grčeve i bolove da moram piti 3xdnevno za bolove tablete inače nebi izdrzala bolove i grčeve ( osjećaj ko da ti netko noz zabije u jajnike i nepušta) uzas zivi. Idem na kontrolu u ponedjeljak i nazad se vraćam radit,mada iskreno nisam sposobna za to. Neznam šta ću sam da me ti bolovi prođu,jer ja stojim 7-8-10sati na dan i tempo mi je turbo na poslu valjda ću uspjeti ☹️

• Lady33
    03. Travanj 2019. 18:23

marta07

Lady33

Curke ja sam jucer radila kiretazu posle 2 sata dosla kuci eh sad bilo ensto malo smedjkasto i sve do sada nema nikako krvarenja pa ni tog smedjeg mozda tacka smedjeg bude a krvi ni na vidiku jel to normalno ili? Ne znam ni sama sta da radim

Lady33 ja nisam krvarila poslije kiretaze uopće 5 dana, niti iscjedak ništa, mogla sam biti bez uloska komotno. I nakon 5 dana prokrvarila, evo sad mi je 12 dana od kiretaze i još krvarim kako koji dan. Al unazad 2-3 dana imam grčeve i bolove da moram piti 3xdnevno za bolove tablete inače nebi izdrzala bolove i grčeve ( osjećaj ko da ti netko noz zabije u jajnike i nepušta) uzas zivi. Idem na kontrolu u ponedjeljak i nazad se vraćam radit,mada iskreno nisam sposobna za to. Neznam šta ću sam da me ti bolovi prođu,jer ja stojim 7-8-10sati na dan i tempo mi je turbo na poslu valjda ću uspjeti ☹️

Uh ne znam kako cemo ja stvarno isto nemam krvarenja ja sam u ponedeljak imala kiretazu :/ jako tezak osjecaj meni je drugi spontani :/ tako da vidjet cemo sta ce biti i meni ce sigurno krvarenje krenuti za koji dan koja si sedmica bila ti?

url=https://lilypie.com]

• marta07
    03. Travanj 2019. 18:25

Lady33

marta07

Lady33

Uh ne znam kako cemo ja stvarno isto nemam krvarenja ja sam u ponedeljak imala kiretazu :/ jako tezak osjecaj meni je drugi spontani :/ tako da vidjet cemo sta ce biti i meni ce sigurno krvarenje krenuti za koji dan koja si sedmica bila ti?

10+1

jana35
    03. Travanj 2019. 18:41

PetiteFille

jana35

PetiteFille

Bok cure,
    evo i mene, da sepridružim trudničkoj zajednici :)
    Ja sam trenutno trudna 18+4, za sada sve u redu, od 16. tjedna osjetim bebicu kak se miče i to mi je skroz cool! :D
    Za sada mi je termin 31.8., ali vidjet ćemo sad za tjedan dana na anomaly scanu hoće li to potvrditi ili će biti neki drugi datum na temelju bebine veličine.
    Htjela sam vas pitati, ima li koja roblema s ureaplazmom? Tj, vaginalne briseve sam radila u 12. tjednu, nikakvih simptoma naravno nisma imala, ali to je i normlano za ureaplazmu, ali mi je nalaz stigao da je izolirana u brisu. Nije mi pisala koncentracija ni išta, samo da je izolirana. Popila sma već jednu turu antibiotika i bila sma na kontrolnom brisu, pa ćemo za tjedan dana vidjeti rezultat. Doktorica mi kaže da se te bakterije nekad niti ne uspiju riješiti u trudnoći jer je tvrdokorna, ali mene brine, jer ju se povezuje s uranjenim porođajem. Ima li netko iskustva?

Dobbrodosla draga! Jel zbilja od 16 TT osjetiš bebicu? Jel prva trudnoća? Ja sam danas 16+2 i svaki dan se nadam da ću nesto osjetit ali za sada jos nistaa! Kako prepoznati to? Jesu stvarno leptirići? Jedva čekam!!!

Hvala ti <3
    Daaaaa, s napunjenih16 tjedana sam počela osjećati baš leptiriće dolje u trbuhu i znala sma da takav osjećaj mora biti, jer su mi cure tak pričale. Prva mi je trudnoća i očekivala sma da ću to osjetiti tek oko 18. ili 20. tjedna, ali od 16. ih osjetim svaki dan - nekad kraće a nekad i dulje i jače hehe. Osjećaj je čudan, moram priznati, skužiš da imaš malog stanovnika, ali je i genijalan <3
    To je jako individualno, tako da osluškuj i znam da ćeš to odmah prepoznati!

Hvala ti, jedva čekam dozivjeti to predivno iskustvo! 
    😘

03. Travanj 2019. 23:04

Bokiiic zeniceeeee svasta ste pisale.. Svima koje su bile na pregledu odlicnoo drago mi je da je sve okej one koje trebaju ici sretnooo.. Ja idem sutraaa i moram se sjetiti spomenuti doktorici da imam mace pa da vidim hoce htjet raditi jos neke pretrage zbog toga. Iiii sutraaaa cemo saznatiiii konacno datuuuum sljedeceg uzv i nadam se da ce to biti za dva tjednaaaaaa i da cu konacno vidjeti svoju bebicuuuu...ovih dana sam jakooo sretnaaa i toliko mi se svidja osjecaj da u meni raste mali zivot da se osjecam divnooo.. Pocinjem blistati od srece... Saljem vam jednu svoju napuhanu busu haahhaha.. Sve vise i vise mi se svidja pomisao da se stvarno pocne vidjeti taj stomacic da i drugi primjete. Saljem vam svimaaa punooo pusaaaa i zagrljaja... 

• samy_lo
    03. Travanj 2019. 23:15

Aurora87

Curke, eto da vam javim da sam bila danas na pregledu i da beba lijepo napreduje🤗. Trljala si je oko😍. Ugl, cini se da je deckic ali jos uvijek ne moze sa 100% sigurnoscu reci jer se testisi ne vide jos, a oni se spustaju do 20.tjedna. Tako da ce na iducem moci reci sigurno ako beba bude u dobrom polozaju. Ali neka je meni bebica zdrava i neka raste (sad je 20cm, 167grama).
    Inace, pitala sam za usisavanje i kaze da nikakve vibracije ne smetaju bebi jer da je tako da se ne bi mogli ni u autu voziti. Kaze da jedino nije bas preporucljivo neke vece povrsine tepiha usisavati jer je to napor naspram primjerice parketa i plocica. Sve u svemu, rekao je da se moze slobodno usisavati ali naravno, slusati tijelo i odmoriti ako treba.

Aurora imas li slikicu sa danasnjeg uzv? Ja idem sutra privatno,i obzirom da je prosli put mi rekao u 13 sedmici da je djecak,ne sumnjam da ce i sutra.S tim da cu ga direktno pitati da pokusa vidjeti.Jer je u domu zdravlja slabiji aparat pa bude dosta mutno

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.