Pokušavam se ograničiti na jednu do dve jabuke dnevno, ali sam juče pojela bananu (a jabuku nisam ni jednu)... Slatko nikako ne jedem, bila sam par puta uzela par onih integralnih keksića, ali i to je slatko, ap ne jedem ni to više... Našla sam tu dijetu 1800 kalorija pa ću sad probati skroz to pratiti, iako ja jedem i manje nego što tamo ima za jedan dan, znači ne bih trebala biti gladna ;)
evo sad sam opet izmerila 2 sata nakon jela, 4.6 je5 VRSTA VOĆA S NAJMANJIM UDJELOM ŠEĆERA:1. Avokado
U jednom avokadu nalazi se tek gram šećera. Osim toga, sadrži masu zdravih masnoća koje će vas zasititi.
2. Brusnica
U 130 grama ovog bobičastog voća nalazi se tek oko 4 grama šećera. Brusnica je vrlo korisna za zdravlje srca i urinarnog trakta.
3. Maline
Jedna od najomiljenijih voćki u smoothijima u svojih 130 grama sadrži tek 5 grama šećera. Uz to, maline su bogatije vlaknima od ostalog bobičastog voća zbog čega će vas više zasititi.
4. Kupine
U 130 grama grama kupina nalazi se tek 7 grama šećera pa ne morate brinuti da ćete se osjećati letargično ako pretjerate s kupinama.
5. Jagode
Oko 7 grama šećera i 85 miligrama vitamina C (preporučeni dnevni unos je 75 miligrama) nalazi se u 130 grama jagoda.
Hej, ovo je super, hvala, obožavam maline i jagode pa je to super :) samo što su mi jabuke nekako najjednostavnije pa dok ne dođe ovo pojedem jednu, maksimalno dve dnevno, kontam opet bolje nego neka glupost... ne pijem ni sok, ne jedem slatkiše, samo voda i ponekad mleko i to je to, mislim da bi trebalo biti ok, s obzirom da su mi sad dobre vrednosti... naravno paziću i dalje ;)
Dobro jutro svima. Nisam jucer htjela dizat paniku, ugl imala sam popodne jake grceve u donjem djelu trbuha koji su prosli kad sam odspavala nekih sat i pol i onda su se opet pojavili navečer i to bas tako da bi me na momente presjeklo tako da bi se ukocila i otisla sam na hitnu. Iskustvo s lijecnicom ne bi htjela komentirati, nisam hvala Bogu krvarila ali je ocito zato njoj bilo glupo sto sam dosla, Vjerujem da je bio neki dobar film na tv-u pa smo poremetili, bilo je glupo i njezinoj sestri. Znaci to okretanje ocima onak ne meni u lice nego okrene glavu ali i dalje ju vidim. Ne razumijem zar oni misle da se meni ide tako sa strahom dal je sve uredu? Zar ja nemam mozda pametnijeg posla nego hodat po bolnici. Katastrofa. Ugl ona aludira na neku upalu i dala mi je vaginalete s obzirom da je sve uredu. Bebica je vec velika koliko sam mogla vidjeti i sve je s njom uredu hvala Bogu, urinokultura je uredna i krvarenja nema hvala Bogu. Eto, a sutra cekam onaj pravi pregled koji ce mi reci sve o mojem malom medeku.
Jutro! Hvala Bogu da je sve u redu sa bebom. 🤗🤗😍Ovo se nekako prezivi,ali opet nije ugodno. Ispada kao da mi iz dosade idemo na hitnu.. A doktorica pretpostavljam koja je, sigurno plava, u 50 i kojoj,zgodna…
Sto je najgore mlada je, čak možda koju godinu mlada od mene. Pregled je bio nelagodan i ona tak nikakva. Dobro kažeš, sve to preživiš kad znaš da je sve ok.
Cure moje drage evo mene opet.jucer sam pocela piti DUPHASTONE, dal koja ima pozitivna iskustva s tabletama?cujem da je puno pomoglo curama da ostvare trudnoce.zanima me dal je to istina, i dal je koja od vas koritstila i da je urodilo plodom?pusee 😍😍
Danas gledam tko je najblize mom terminu.. Julie, mislim da si to ti nadam se da je sve ok s bebicom, a i mislim da se ne bi trebala previse brinuti. Rastezanje ligamenata maternice zna uzrokovati dosta jake bolove. U svakom slucaju dobro da si na hitnoj rastjerala sumnje. I ja sam prije par dana imala male bolove i prestalo je isti dan, ali zato nakon toga imam uzasno neugodan osjecaj kao da mi se sve unutra negdje premjesta, bez ikakvih bolova, ali bas je onak
Danas gledam tko je najblize mom terminu.. Julie, mislim da si to tinadam se da je sve ok s bebicom, a i mislim da se ne bi trebala previse brinuti. Rastezanje ligamenata maternice zna uzrokovati dosta jake bolove. U svakom slucaju dobro da si na hitnoj rastjerala sumnje. I ja sam prije par dana imala male bolove i prestalo je isti dan, ali zato nakon toga imam uzasno neugodan osjecaj kao da mi se sve unutra negdje premjesta, bez ikakvih bolova, ali bas je onak
Izludjela bih od brige da nisam otisla, bas je jako boljelo pa sam se uspanicarila. Inace po jucerssnje uzv bebonja je malo naprijed odnosno 15+6 tako da tiska cemo u isto vrijeme 😂😂😂
Mamika99 ja sam bila u bolnici kad je bila cura na dijeti od 1800kalorija. Dobivala je samo jednu šnitu dnevno kruha za doručak i to je to, banane ne jesti pogotovo navečer. Prouči si tu dijetu. Šećer poslje jela ti mora biti od 4.2- 5.9 a ako bude veći znaju često te strpati u bolnicu na tu dijetu. Tako da pripazi malo i prouči si nju.
Deja1988 sretno danas 😘😘😘 javi se da samo da bude sve super.
Julie nek si otišla to im je posao, uf što ja nevolim takve. Bas svi volimo dolaziti da njih gledamo🙄🙄🙄
Julie, bitno da si ti sebe smirila a bas te briga kakve te doticne, ko ih sisa...ti imas svoja prava a one te moraju pregledati. Mene je neki dan isto strecalo u donjem dijelu trbuha, probadalo a tek kad bi naglo ustala uzas, al to je normalno sire se ligamenti. Ja nekako imam osjecaj da mi se bas tada kada je to boljelo maternica uzdigla vise na trbuh i ko da mi je od onda poceo rast trbuh preko noci doslovno..
Ja sam cijelu proslu trudnocu bila na dijabetickoj dijeti i to zbog vrijednost na taste 5.2, po novom mora biti 5.0 max, pa sad ovisi koji dr je koliko strog. Savki mjesec sam nosila 4 uzorka krvi na vuk vrhovac... Al navikne se covjek
Ugl imam dijetu koju sam dobila od njih, isto 1800 ali je objasnjeno na bodove, sto mi je skroz fora, pa si sama slozis kako zelis. Tipa hoces pojesti snitu kruha ili pola snite kruha i malo krumpira i tak. I nije bas tako malo kruha, skoro u svakom obroku je malo. Ja sam si ujutro znala kupitu prstice (male slance) za posao, onda odmah pojedem 2, a 2 kasnije jer se ima i zajutrak i dorucak
Ako netko zelis ostavite mail, pa mogu poslati.
Ja sam cijelu proslu trudnocu bila na dijabetickoj dijeti i to zbog vrijednost na taste 5.2, po novom mora biti 5.0 max, pa sad ovisi koji dr je koliko strog. Savki mjesec sam nosila 4 uzorka krvi na vuk vrhovac… Al navikne se covjek
Ugl imam dijetu koju sam dobila od njih, isto 1800 ali je objasnjeno na bodove, sto mi je skroz fora, pa si sama slozis kako zelis. Tipa hoces pojesti snitu kruha ili pola snite kruha i malo krumpira i tak. I nije bas tako malo kruha, skoro u svakom obroku je malo. Ja sam si ujutro znala kupitu prstice (male slance) za posao, onda odmah pojedem 2, a 2 kasnije jer se ima i zajutrak i dorucak
Ako netko zelis ostavite mail, pa mogu poslati.
Tako sam i ja pronašla nešto na internetu http://www.poliklinika-harni.hr/Dijeta-1800-kcal.aspx taj mi je jelovnik skroz ok, iako mi se čini malo previše kruha i voća, toga malo manje unosim svakako. I gledam da je kruh integralni, iako više ne znaš ni šta je integralno a šta ne... tamo piše 50g po obroku, pa ga važem :D Meni je danas evo natašte 4.8, sat iza jela 5.7 i dva sata nakon jela 4.6, čini mi se da je to ok... Samo ću nastaviti ovako pa ću za par dana opet meriti da vidim jel stoji na istom, a sl. nedelje idem ponoviti OGTT
Sortiraj odgovore
Najstariji