Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • renata.koscec
    26. Ožujak 2019. 12:26

luce35

Kumino iskustvo nije od pomoci jer je ona bila prijavljena na tadasnju minimalnu placu.
    Ovo sam nasla na stranicama hzzo:
    Da bi se satnica izračunala, potrebno je da u R1 obrascu u posljednih 6 mjeseci osoba ima minimalno dvije isplaćene plaće za rad. Dakle potvrda o plaći se uvijek ispisuje za 6 mjeseci unazad, ali ako je neka osoba u tih 6 mjeseci npr. 5 mjeseci bila na bolovanju, rodiljnom dopustu i slično gdje nije ostvarila plaću (već naknadu plaće) satnica se ne može utvrditi i osobi se računa po minimalnoj osnovici

Imam isplacenu placu za veljacu i imat cu sad za ozujak pa se nadam da mi barem to bude ok. Reci cu mm kad ce nositi doznake u hzzo, da pita.

• renata.koscec
    26. Ožujak 2019. 12:30

Hvala cure na utjesi
    Ploda jos nema, samo gestacijska vrecica, sad jel bude ili ne, vidjet cu. Ne sjecam se da li mi se u prvoj trudnoci sto vidjelo, iako sam bila rano, sa 4tt prvi puta.
    Pokusat cu mirovati cim vise, ginic mi je rekao da se primirim, sto je malo teze uz trogodisnju haharicu ali barem dok je u vrticu cu max odmarati.Mm dva dana radi, dva je slobodan pa ce max uskakati

• renata.koscec
    26. Ožujak 2019. 12:33

Pikulica19

renata.koscec

samy_lo

renata.koscec

Bila sam. Trenutno se vidi samo zumanjcana vrecica bez ploda, promjera 0,77 cm, te trudnoca po uzv odgovara 4+5 tj.
    Po zm bi trebala danas uci u 7 tt ali mi je rekao da to uopce nije bitno ako je doslo do kasnije ovulacije i da on gleda uzv.
    Uz to hematom, koji je vjerojatno uzrok sukrvice. Rekao mi je neka dodjem u ponedjeljak, kako sam bila i narucena, pa ce vidjeti da li ce se pojaviti plod ili ce biti ciscenje. Cini mi se nekako da ce i ovo biti corak. Otvorio mi komplikacije plus mirovanje i pojacani duphastone, 3×2 na dan.

Meni je na uzv sa 6+5 bila gestacijska vrecica sa pocetnim naznakama embriona,a ti ces biti 5+4 sljedeci ponedjeljak ako se ne varam,i ako se opet ne bude vidjelo a gestacisjka se bude razvijala svojim tokom,sacekajte bar jos jednu sedmicu.
    Tek sa 8+5 imala sam embrio sa srcanom radnjom koji je odgovarao 8+2

Jedino jos ta mala nada ostaje da ce se nesto pojaviti. U prosloj trudnoci, kao i u prvoj mi se vec sa 6tt vidjela srcana radnja. Dobro, poslije kiretaze su mi se ciklusi skroz pomrdali pa moguce da je kasnija ovulacija.

Sad mi je jedino zeznuto jer moram na komplikacije a do 20.2. sam koristila roditeljski dopust i necu imati prosjek. Zna li netko koliko je minimalac na komplikacijama?

Minimalac ti je 831.50kn… Tak ce meni biti.nazalost 🤷‍♀️

Uzas.....vidjet cu na hzzo, s 831 kn se ne moze nista. Ako bi bas bilo tako, imam mogucnost rada od kuce pa bi onda pokusala taj sistem, da naberem place za prosjek.

luce35
    26. Ožujak 2019. 13:35

Pronatalitetna politika na sva zvona a naknada 800 kn 😢. Jad i tuga

• Pikulica19
    26. Ožujak 2019. 13:49

luce35

Pronatalitetna politika na sva zvona a naknada 800 kn 😢. Jad i tuga

Bez obzira na 12 god radnog staza bez koristenja ikakvog bolovanja prije 2god sam imala zbog stresa stanku od godinu dana pa sam bila odsutna iz Hrv. I kad sam se vratila sezonski sam radila 5 i pol mjeseci pa na burzi 2mj i onda sam se zaposlila u sadasnjoj firmi gdje sam radila 3mj... Zavrsila sam na komplikacijama ali zbog male Pikulice bi se odrekla i tog minimalca samo da bude sve dobro ... Zbog toga kad se prica o iznosima djabe meni koliku sam platu imala kad dobivam mizeriju jer tako kaze hzzo ... Uzas
    Zbog toga budite sretne zene kad dobijete svoju platu a na komplikacijama ste 😉

26. Ožujak 2019. 13:53

Cure bas ste se raspisale.. Ja sam danas bas dugo spavala i kad sam konačno ustala uspjela popiti kavu i ljepo se najela kad onooooo bljuuu... Hahahha vratile su mi se mucnine.. Zvucat cu ludo ali nekako mi je drago zbog toga jer sam se bila zabrinula posto nije bilo simptoma par dana.. Sad se nadam da me nece muciti bas jako dugo jer mi je zadnji put dva dana zaredom bilo pretesko posto bas nista nisam mogla zadrzat u sebi pa mi je bilo jakoo slabo.. Zelim svima sve najbolje i sto manje stresa.. I saljite slike sa uzv volim vidjeti te slatke bebice vase.. Nadam se da cu i ja vama uskoro poslati svoju slikicu bebe.. 😊❤️😊😊

• renata.koscec
    26. Ožujak 2019. 14:04

Sad mi se bas krv pojavila, kad sam se obrisala poslije nuzde. Nekako se bojim da ce lose zavrsiti. Sad mi nema druge nego cekati.

luce35
    26. Ožujak 2019. 14:17

Renata nakon pregleda se zna pojaviti sukrvica, mozda je hematom, nemoj panicariti

HarryPotter
    26. Ožujak 2019. 14:35

Pozz zene, nadam se da kod vas nije ovo ludo vrijeme bure, kise, i snijega. Ja bas danas odradila komisisko za bolovanje. ☺️
    Ssto se stanja tice svw super, nemam nikakcih tegoba, cekam svoj uzv u 4 mj. Sa nestepljenjem, do tada uzivam doma, citam, hodam, i nadam se povratku proljeca. 

url=https://lilypie.com]

• sreca
    26. Ožujak 2019. 14:52

Ja imam jedno glupo pitanje. Prva je trudnoca i još sve istrazujem. Naišla sam na nekoliko članaka gdje se objašnjava da ukoliko ste trudni npr. 15+2 da ste vi u 16. Tj trudnoće. Šta onda odgovorite kad vas netko pita koji ste tj 15. ili 16. ? 🙄🤔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.