Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aristea
    19. Rujan 2019. 15:41

Pozdrav svima! Oprostite sto vam upadam ali sigurno imate vise iskustva od mene. Ja sam u 29 tjednu i danas sam bila na onom velikom uzv i ginekologica mi je rekla da imam plodne vode na granici toga da je visak plodne vode, u pitanju je 23cm...vidjela sam da je 25 normalno. Javila sam se svom ginekologu po njenom naputku i on kaze da on obicno obicno ne radi paniku dokle god su mjere bebe dobro i u skladu sa tjednom. Glavica je kao normalne veličine. Kao ajde puhat ce na hladno i poslati me na 4 dana u bolnicu da kontroliraju plodnu vodu. Ona tvrdi da moze biti da se upravo popiskio ili da kak se mice da je mozda krivo izmjerila ... Jel ko imao slicnih poteškoća i jel imam razloga za brigu? Oni su to sve nekako rekli da im padne iz ruke eto.  ☹️

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

19. Rujan 2019. 15:49

Angelina

Manich

Hvala draga.. Onda ju pakiram sa sobom u bolnicu i mackam tamo.. Inace moje nisu nikad bile jako osjetljive ali nebi voljela da dobijem bas jako ranice pa da nemogu dat malcu da papa..

A to ti bas i nema veze kako ti je sad. Ja inace uopce nemam osjetljive bradavice recimo, ali kad krene dojenje to postane brutalno osjetljivo 😬 moj ti je savjet da mazes obavezno cim rodis, po mogucnosti s necim sto ima lanolina u sebi. Ja sam probala i skuplje i jeftinije verzije tih masti i nema mi bas razlike

Kupila sam onu u bipi od biobaze i pise da ima lanolina i jos neke prirodne sastojke i cak je i jeftina bila.. I ne mora se brisati prije dojenja.. Ma ja nekak mislim da je to sve isto po sastojcima i da zapravo placas marku. Ja sam se vise puta uvjerila da nesto sto je skupo ne mora nuzno znaciti i da je dobro.  Nivea recimo kosta citavo bogatstvo a po sastojcima je golo govno isto kao i Johnson (neznam jel se tak pise 🤔😒) 

PatyDi
    19. Rujan 2019. 15:56

Jaivanpa

Pozdrav svima! Oprostite sto vam upadam ali sigurno imate vise iskustva od mene. Ja sam u 29 tjednu i danas sam bila na onom velikom uzv i ginekologica mi je rekla da imam plodne vode na granici toga da je visak plodne vode, u pitanju je 23cm…vidjela sam da je 25 normalno. Javila sam se svom ginekologu po njenom naputku i on kaze da on obicno obicno ne radi paniku dokle god su mjere bebe dobro i u skladu sa tjednom. Glavica je kao normalne veličine. Kao ajde puhat ce na hladno i poslati me na 4 dana u bolnicu da kontroliraju plodnu vodu. Ona tvrdi da moze biti da se upravo popiskio ili da kak se mice da je mozda krivo izmjerila … Jel ko imao slicnih poteškoća i jel imam razloga za brigu? Oni su to sve nekako rekli da im padne iz ruke eto. ☹️

Mene je moja pilila da sam blizu granice, najviše je bilo 22cm s tim da je kod privatne uvijek bila uredna količina i sad kad sam se preselila kod druge isto kaže sve uredno, a gin u TA je pitala jel ovoj bivšoj išlo sunce u oči pa je krivo vidjela  Sad mi je smiješno, ali bas svaki uzv je pokazao drugačije ili pak je ona krivo mjerila... s njima više stvarno ne znaš što misliti jer od 5 gin, baš svatko će reći drugačije... uglavnom, nije to niš strašno i ako ti prođe granicu, samo će te više kontrolirati, no količina se može smanjiti o čemu ti više može reći Felicita koja je imala te kontrole... 

• Pikulica19
    19. Rujan 2019. 15:56

Petit i Aurora cestitam vam 🥰🥰🥰🥰🥰

Venus
    19. Rujan 2019. 15:58

Frajla

Venus

Cure kad vec spominjete te kreme za bradavice, ima li neka opcija bez lanolina? Recimo bepanten je na bazi lanolina i uvijek sam od njega dobivala osip, pa bi probala nesto bez. Cula sam cak i da je kokos ulje dobro, samo sto se to za tren osusi.

I zna li tko gdje ima kod nas ima kupiti onih mekanih marama za nosati bebu po kuci, imamo ergobaby za po vani, al bi htjela nesto dok sam doma il dok nes radim da moze bit uz mene. A vec mi je preko glave internet shoppinga, al dobro je dok nema postarine i carine 🤪

Pogledaj si multimam balzam
    Na oktalovim stranicama imaš sastav, ja planiram naručiti iz iste one ljekarne…..
    Btw. jel vi naručujete ljeakrničke kreme i sl online ili kupujete u ljekarni? Mene baš živcira što u ljekarnama ne možeš skoro ništa razgledati u miru ni usporediti…. za svakog vraga moraš pitati i ovisi o tome hoće se oni sjetiti da imaju što god da tražim i od druge marke i hoće li mi uopće reći ako se sjeti (obzirom da im je uvijek u cilju "pogurati" neku marku). Tak da sve što mogu naručim…
    Imaš ergo nosiljku ili maramu? Zašto bi kupovala dodatno? Neće se "potrošiti" ako ju nosiš po doma

Imamo ergobaby omni 360 nosiljku al to je dosta veliko i kruto, puno onih remenja, ko da nosis ruksak na sebi, pa ne mislim da je bas najzgodnije za po kuci. Pogledaj na gugl slike pa ces vidit da je nebo i zemlja 😀 a neznam ni bil se sama uspjela ukopcat kako treba i oslobodit iz ergo nosiljke 😂 

Svakako tata navaljuje da ce je on nosit u setnjama u ergo babyu, da je navikao na teret i da mene nece bolit ledja, al eto kontam da imam nes mekano za po kuci i udobno

Venus
    19. Rujan 2019. 15:59

I moze mi neko objasnit koja je razlika i sta je bolje ti balzami za bradavice, ili multimam komprese? Cula sam sve najbolje za njih, al su dosta skupe, koliko mogu trajati itd. Pretpostavljam da su one premazane tim nekim balzamom.

19. Rujan 2019. 16:01

Pisala sam na ljetnima, pa da i vama napisem bili smo na prvom pregledu dns curka je narasla 6cm i dobila 1150kg 😊 sve je super dobili smo d3 kapi koje se daju do godine dana i dobila rojazol za soor 

Aristea
    19. Rujan 2019. 16:01

DijMar

Jaivanpa

Pozdrav svima! Oprostite sto vam upadam ali sigurno imate vise iskustva od mene. Ja sam u 29 tjednu i danas sam bila na onom velikom uzv i ginekologica mi je rekla da imam plodne vode na granici toga da je visak plodne vode, u pitanju je 23cm…vidjela sam da je 25 normalno. Javila sam se svom ginekologu po njenom naputku i on kaze da on obicno obicno ne radi paniku dokle god su mjere bebe dobro i u skladu sa tjednom. Glavica je kao normalne veličine. Kao ajde puhat ce na hladno i poslati me na 4 dana u bolnicu da kontroliraju plodnu vodu. Ona tvrdi da moze biti da se upravo popiskio ili da kak se mice da je mozda krivo izmjerila … Jel ko imao slicnih poteškoća i jel imam razloga za brigu? Oni su to sve nekako rekli da im padne iz ruke eto. ☹️

Mene je moja pilila da sam blizu granice, najviše je bilo 22cm s tim da je kod privatne uvijek bila uredna količina i sad kad sam se preselila kod druge isto kaže sve uredno, a gin u TA je pitala jel ovoj bivšoj išlo sunce u oči pa je krivo vidjelaSad mi je smiješno, ali bas svaki uzv je pokazao drugačije ili pak je ona krivo mjerila… s njima više stvarno ne znaš što misliti jer od 5 gin, baš svatko će reći drugačije… uglavnom, nije to niš strašno i ako ti prođe granicu, samo će te više kontrolirati, no količina se može smanjiti o čemu ti više može reći Felicitakoja je imala te kontrole…

Hvala ti!! Ja se nadam da se on jednostavno onda popiskio ili da je ona krivo izmjerila jer je toliko drljala po trbuhu, bas je dugo trajalo. Tako nije bilo na prvom velikom uzv-u .. a on kako se micao mozda me krivo izmjerila... Sto je i sama navela..

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

• Noemi1
    19. Rujan 2019. 16:05

Venus

Cure kad vec spominjete te kreme za bradavice, ima li neka opcija bez lanolina? Recimo bepanten je na bazi lanolina i uvijek sam od njega dobivala osip, pa bi probala nesto bez. Cula sam cak i da je kokos ulje dobro, samo sto se to za tren osusi.

I zna li tko gdje ima kod nas ima kupiti onih mekanih marama za nosati bebu po kuci, imamo ergobaby za po vani, al bi htjela nesto dok sam doma il dok nes radim da moze bit uz mene. A vec mi je preko glave internet shoppinga, al dobro je dok nema postarine i carine 🤪

Ja ne znam za kreme bez lanolina. Al u bolnici kazu da mazes svojim mlijekom i pustis da se susi na zraku. Meni opce nije pomoglo, al mozda nekom pomogne.

• Noemi1
    19. Rujan 2019. 16:07

Manich

Noemi1

Petite cestitam 😊
    Aurora cestitaam 😁 ocekujemo detaljan izvjestaj s poroda 😊
    Manich,ne moras prije, ali cim pocnes dojiti mazi. Bez obzira sto te nista ne pece ili boli. Nije ni mene. Onda je treci dan pocelo pec, valjda je bebac nepravilno uhvatio bradavicu i napravio mi ranu. Proslo je kroz 3 dana mazanja. Ja taj lanolin nisam brisala prije podoja. Mazala sam nakon svakog dojenja. Ta tubica je mala, ali kao sto je netko rekao, male su i bradavice 😂 i ako se stvore rane, pomaze i sesiric za dojenje. Onda ne pece, ovako kad das bebi sisat na ranu, to je grozno. Kad prodje rana, tj kad bradavice malo ocvrsnu, ne treba ni krema ni sesiric.

Hvala draga.. Onda ju pakiram sa sobom u bolnicu i mackam tamo.. Inace moje nisu nikad bile jako osjetljive ali nebi voljela da dobijem bas jako ranice pa da nemogu dat malcu da papa..

Svakako ponesi u bolnicu. Meni su inace osjetljive, jos kad malac visi na sisi pol dana, stvarno zna iziritirati, ali brzo prodje, kroz par dana 😃

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.