Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    felicita28
    19. Rujan 2019. 16:07

DijMar

felicita28

DijMar

felicita28

DijMar

felicita28

Evo curke ja s pregleda. Nalaz kaze: cerviks je sakroponiran, tjesno za prst prohodan do ovoja i glavice. Sta bi to znacilo, ako netko zna?
    Na ctgu nisam bila, narucio me u nedjelju u radaonu na ctg

To znači da nećeš još tako skoroZezam, nemam pojma za cerviks, a meni je sa 38 tj bilo prohodno za prst do ovoja… sad me baš zanima pošto mi zadnji put nije bio pregled…al vidim da ti ideš više puta na tjedan…

Ajd i mene zanima sta ce ti rec. Kad ides?
    Pa mene bas sad cesto narucuju…nemoj se zezat s time hahaha, neka ide van 😂😂😂 al meni pise tijesno za prst prohodan pa me to buni. Sta to znaci da sam prst otvorena ili? I buni me taj cerviks sto je sakroponiran…kad njih tamo.nista ne stignes ni pitati jer je sve ko po traci

Koliko sam uspjela skužiti, to znači da ti cerviks nije centriran, ali da se to sve prije poroda sredi…a ovo si se počela otvarati, ali ovisi za čiji prst hahaha ne piše ti koliko cm? To bi bilo oko 1-2 ja mislim…
    Ja idem tek u utorak kad je termin, ako ne bude ranije…

Javi obavezno sta kazu…sad ces ti isto jos malo pripremaj se 😂😂

Nisi ni ti dalekoA gle, to s otvaranjem nema pravila. Možda kad krenu trudovi bude ekspresno

Daj Boze :) mozda ti i ja na isti dan budemo jer se od pocetka pratimo haha...aj bas me zanima sta ce ti rec

• Noemi1
    19. Rujan 2019. 16:11

ayla

Pisala sam na ljetnima, pa da i vama napisem bili smo na prvom pregledu dns curka je narasla 6cm i dobila 1150kg 😊 sve je super dobili smo d3 kapi koje se daju do godine dana i dobila rojazol za soor

Ayla ajd javi ak bude imala grceve od d3. Koju marku si uzela d3? 

felicita28
    19. Rujan 2019. 16:14

Jaivanpa

Pozdrav svima! Oprostite sto vam upadam ali sigurno imate vise iskustva od mene. Ja sam u 29 tjednu i danas sam bila na onom velikom uzv i ginekologica mi je rekla da imam plodne vode na granici toga da je visak plodne vode, u pitanju je 23cm…vidjela sam da je 25 normalno. Javila sam se svom ginekologu po njenom naputku i on kaze da on obicno obicno ne radi paniku dokle god su mjere bebe dobro i u skladu sa tjednom. Glavica je kao normalne veličine. Kao ajde puhat ce na hladno i poslati me na 4 dana u bolnicu da kontroliraju plodnu vodu. Ona tvrdi da moze biti da se upravo popiskio ili da kak se mice da je mozda krivo izmjerila … Jel ko imao slicnih poteškoća i jel imam razloga za brigu? Oni su to sve nekako rekli da im padne iz ruke eto. ☹️

Ja mislim da nemas razloga za brigu. Meni je moja ginekologica izmjerila na par pregleda 29 cm a to je daaaaleko od normalnog kao i onda me podlala vec sa 30 tjedana u trudnicku ambulantu i kad sam dosla tamo pitali su ne da sta sam ja dosla 😂😂😂 ja rekla radi viska plodne vode, oni izmjerili i bila 19 cm..i sad ti budi pametan...meni je to sada ist sve smijesno ali tada mi nine bilo jer su me nepotrebno zabrinuli.a zapravo sve ovisi od ultrazvuka do ultrazvuka zapravo i svaki mjeri drugacije...od 30. Tjedna pa evo do danas mi je kolicina plodne vode sasvim.normalna...mislim da nema potrebe da te radi toga salje 4 dana u bolnicu, al valjda oni bolje znaju. Ugl. Kolimo sam upucena, i da imas viska vide, to nista nije strasno jedino se moze dogoditi da ranijr rodis jer organizam misli da si u vecem stadiju trudnoce nego sto jesi. To je bilo mene strah pa evo sad sam 39. Tjedan i molim Boga da ide van 😂😂😂

Aristea
    19. Rujan 2019. 16:19

felicita28

Jaivanpa

Pozdrav svima! Oprostite sto vam upadam ali sigurno imate vise iskustva od mene. Ja sam u 29 tjednu i danas sam bila na onom velikom uzv i ginekologica mi je rekla da imam plodne vode na granici toga da je visak plodne vode, u pitanju je 23cm…vidjela sam da je 25 normalno. Javila sam se svom ginekologu po njenom naputku i on kaze da on obicno obicno ne radi paniku dokle god su mjere bebe dobro i u skladu sa tjednom. Glavica je kao normalne veličine. Kao ajde puhat ce na hladno i poslati me na 4 dana u bolnicu da kontroliraju plodnu vodu. Ona tvrdi da moze biti da se upravo popiskio ili da kak se mice da je mozda krivo izmjerila … Jel ko imao slicnih poteškoća i jel imam razloga za brigu? Oni su to sve nekako rekli da im padne iz ruke eto. ☹️

Ja mislim da nemas razloga za brigu. Meni je moja ginekologica izmjerila na par pregleda 29 cm a to je daaaaleko od normalnog kao i onda me podlala vec sa 30 tjedana u trudnicku ambulantu i kad sam dosla tamo pitali su ne da sta sam ja dosla 😂😂😂 ja rekla radi viska plodne vode, oni izmjerili i bila 19 cm..i sad ti budi pametan…meni je to sada ist sve smijesno ali tada mi nine bilo jer su me nepotrebno zabrinuli.a zapravo sve ovisi od ultrazvuka do ultrazvuka zapravo i svaki mjeri drugacije…od 30. Tjedna pa evo do danas mi je kolicina plodne vode sasvim.normalna…mislim da nema potrebe da te radi toga salje 4 dana u bolnicu, al valjda oni bolje znaju. Ugl. Kolimo sam upucena, i da imas viska vide, to nista nije strasno jedino se moze dogoditi da ranijr rodis jer organizam misli da si u vecem stadiju trudnoce nego sto jesi. To je bilo mene strah pa evo sad sam 39. Tjedan i molim Boga da ide van 😂😂😂

Meni se iskreno ova zenska koja je to obavljala nije svidjela. Toliko je prtljala za razliku od prošlog ginekologa.... Nekakva zbunjena, nezna jednu recenicu pošteno sastaviti..znam da moj ginekolog ima bolji uzv od njenog. Noviji...pa mislim da je i do toga.   Jel postoji kakva tablica prema kojoj se prati koliko bi trebalo biti u skladu sa tjednima? Hvala ti puno, umirila si me ❤️

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Aristea
    19. Rujan 2019. 16:23

Jel ima koja od vas problema sa visokim otkucajima srca? Ja sam imala prema holteru od 130  do164, a po noci dok spavam normalno, prosjek je kao bio 102...i osjecam kako se ovih dana lako uzlupa srce. Operem suđe, složim odjecu na štrik i odma se uzlupa i kao da mi fali zraka. Kardiologicama je to okej. A on ne moze nista na to. Napominjem kako prije trudnoce nikad nisam imala nikakve srcane tegobe. Uzv srca je bio skroz uredan...

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➕07.12.2021. 👶🏻

felicita28
    19. Rujan 2019. 16:30

Jaivanpa

felicita28

Jaivanpa

Ja mislim da nemas razloga za brigu. Meni je moja ginekologica izmjerila na par pregleda 29 cm a to je daaaaleko od normalnog kao i onda me podlala vec sa 30 tjedana u trudnicku ambulantu i kad sam dosla tamo pitali su ne da sta sam ja dosla 😂😂😂 ja rekla radi viska plodne vode, oni izmjerili i bila 19 cm..i sad ti budi pametan…meni je to sada ist sve smijesno ali tada mi nine bilo jer su me nepotrebno zabrinuli.a zapravo sve ovisi od ultrazvuka do ultrazvuka zapravo i svaki mjeri drugacije…od 30. Tjedna pa evo do danas mi je kolicina plodne vode sasvim.normalna…mislim da nema potrebe da te radi toga salje 4 dana u bolnicu, al valjda oni bolje znaju. Ugl. Kolimo sam upucena, i da imas viska vide, to nista nije strasno jedino se moze dogoditi da ranijr rodis jer organizam misli da si u vecem stadiju trudnoce nego sto jesi. To je bilo mene strah pa evo sad sam 39. Tjedan i molim Boga da ide van 😂😂😂

Meni se iskreno ova zenska koja je to obavljala nije svidjela. Toliko je prtljala za razliku od prošlog ginekologa…. Nekakva zbunjena, nezna jednu recenicu pošteno sastaviti..znam da moj ginekolog ima bolji uzv od njenog. Noviji…pa mislim da je i do toga. Jel postoji kakva tablica prema kojoj se prati koliko bi trebalo biti u skladu sa tjednima? Hvala ti puno, umirila si me ❤️

Nema na cemu :) nisam naisla na tu tablicu a mislim da sam trazila isto...ma ne brini sve je to dobro...dok su bebine mjere dobre nema potrebe za brigu

Aristea
    19. Rujan 2019. 16:33

felicita28

Jaivanpa

felicita28

Jaivanpa

Meni se iskreno ova zenska koja je to obavljala nije svidjela. Toliko je prtljala za razliku od prošlog ginekologa…. Nekakva zbunjena, nezna jednu recenicu pošteno sastaviti..znam da moj ginekolog ima bolji uzv od njenog. Noviji…pa mislim da je i do toga. Jel postoji kakva tablica prema kojoj se prati koliko bi trebalo biti u skladu sa tjednima? Hvala ti puno, umirila si me ❤️

Nema na cemu :) nisam naisla na tu tablicu a mislim da sam trazila isto…ma ne brini sve je to dobro…dok su bebine mjere dobre nema potrebe za brigu

Hvala jos jednom :)

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➕07.12.2021. 👶🏻

19. Rujan 2019. 16:45

Noemi1

ayla

Pisala sam na ljetnima, pa da i vama napisem bili smo na prvom pregledu dns curka je narasla 6cm i dobila 1150kg 😊 sve je super dobili smo d3 kapi koje se daju do godine dana i dobila rojazol za soor

Sto se od tih kapi dobivaju grcevi? Oleovit su, budem 

• Kengurica
    19. Rujan 2019. 16:54

Jaivanpa ja peirodno imam oko 60 otkucaja u minuti, a sad ne padam bas ispod 86, a svako nekoliko osjetim da mi nekak nike dobro i odmah znam da trebam izmjeriti puls i bude mi 115. Nekako mi bas bude tada tesko.

• Noemi1
    19. Rujan 2019. 16:54

ayla

Noemi1

ayla

Sto se od tih kapi dobivaju grcevi? Oleovit su, budem

Navodno da, od plive i babytola, a za oleovit ne znam 🤔 i patronazna mi je to potvrdila 😕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.