Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luce35
    26. Ožujak 2019. 10:05

Renata nema panike ni ako u ponedjeljak ne vidis plod, rano je.
    Sad je bitno da uzimas terapiju i mirujes zbog hematoma. Moj se vec nakon 2 tjedna poceo smanjivati ali sam doista strogo mirovala. I dalje sam pod terapijom al mogu se malo kretati. Nemoj sjediti vec bas u horizontalu.

Nisam sigurna al mislim da su iza roditeljskog dovoljne 2 place pa ako imas godisnji od lani iskoristi prije otvaranja komplikacija. Moja kuma je istu situaciju, cut cu se s njom provjeriti

fairy_
    26. Ožujak 2019. 10:22

Renata nadam se da ce sve biti ok, misli pozitivno!😍

luce35
    26. Ožujak 2019. 10:30

Kumino iskustvo nije od pomoci jer je ona bila prijavljena na tadasnju minimalnu placu.
    Ovo sam nasla na stranicama hzzo:
    Da bi se satnica izračunala, potrebno je da u R1 obrascu u posljednih 6 mjeseci osoba ima minimalno dvije isplaćene plaće za rad.

 Dakle potvrda o plaći se uvijek ispisuje za 6 mjeseci unazad, ali ako je neka osoba u tih 6 mjeseci npr. 5 mjeseci bila na bolovanju, rodiljnom dopustu i slično gdje nije ostvarila plaću (već naknadu plaće) satnica se ne može utvrditi i osobi se računa po minimalnoj osnovici 

luce35
    26. Ožujak 2019. 10:31

Dakle ako imas samo jednu placu isao bi minimalac, probaj s godisnjim da uhvatis 2 place za ti mogu u hzzo izracunati satnicu

• Pikulica19
    26. Ožujak 2019. 10:37

renata.koscec

samy_lo

renata.koscec

Bila sam. Trenutno se vidi samo zumanjcana vrecica bez ploda, promjera 0,77 cm, te trudnoca po uzv odgovara 4+5 tj.
    Po zm bi trebala danas uci u 7 tt ali mi je rekao da to uopce nije bitno ako je doslo do kasnije ovulacije i da on gleda uzv.
    Uz to hematom, koji je vjerojatno uzrok sukrvice. Rekao mi je neka dodjem u ponedjeljak, kako sam bila i narucena, pa ce vidjeti da li ce se pojaviti plod ili ce biti ciscenje. Cini mi se nekako da ce i ovo biti corak. Otvorio mi komplikacije plus mirovanje i pojacani duphastone, 3×2 na dan.

Meni je na uzv sa 6+5 bila gestacijska vrecica sa pocetnim naznakama embriona,a ti ces biti 5+4 sljedeci ponedjeljak ako se ne varam,i ako se opet ne bude vidjelo a gestacisjka se bude razvijala svojim tokom,sacekajte bar jos jednu sedmicu.
    Tek sa 8+5 imala sam embrio sa srcanom radnjom koji je odgovarao 8+2

Jedino jos ta mala nada ostaje da ce se nesto pojaviti. U prosloj trudnoci, kao i u prvoj mi se vec sa 6tt vidjela srcana radnja. Dobro, poslije kiretaze su mi se ciklusi skroz pomrdali pa moguce da je kasnija ovulacija.

Sad mi je jedino zeznuto jer moram na komplikacije a do 20.2. sam koristila roditeljski dopust i necu imati prosjek. Zna li netko koliko je minimalac na komplikacijama?

Minimalac ti je 831.50kn... Tak ce meni biti.nazalost 🤷‍♀️

Frajla
    26. Ožujak 2019. 10:38

Julie

Jutro svima, Manich herpes hoce izbiti i od stresa, tipa ja ga uvijek dobijem dan prije ili na dan leta posto ne volim letjeti. Pokusaj se opustiti nekako, jer bas te je zajasio. Dva puta u tako kratkom periodu. Renata nadam se da ce sve biti uredu, javi se. Cure ja prekosutra idem vidjeti svoju bebusku i da ne lazem prpa me je skroz s obzirom da nikako mira u grupi. Ja se nadam da ce biti sve uredu, cak se nadam da cemo mozda saznati spol. Jel istina da su curice malo sramezljivije pa da se njih tek kasnije vidi dok se decki jako brzo pokazu?

Meni je u 13 tjednu dr rekla da misli da je musko, ali da kod malih curica klitors bude na pocetku velik i natecen, pa se treba vidjeti sta ce se poceti razvijati oko tog visuljka kojeg vidi. I onda se kasnije nikako nije vidilo, beba stalno skupljala nogice. Ne kraju su mi potvrdili da je decko tek u 7 mjesecu trudnoce. Tako da eto, i decki znaju biti sramezljivi

• marta07
    26. Ožujak 2019. 10:58

renata.koscec

Bila sam. Trenutno se vidi samo zumanjcana vrecica bez ploda, promjera 0,77 cm, te trudnoca po uzv odgovara 4+5 tj.
    Po zm bi trebala danas uci u 7 tt ali mi je rekao da to uopce nije bitno ako je doslo do kasnije ovulacije i da on gleda uzv.
    Uz to hematom, koji je vjerojatno uzrok sukrvice. Rekao mi je neka dodjem u ponedjeljak, kako sam bila i narucena, pa ce vidjeti da li ce se pojaviti plod ili ce biti ciscenje. Cini mi se nekako da ce i ovo biti corak. Otvorio mi komplikacije plus mirovanje i pojacani duphastone, 3×2 na dan.

Renata miruj strogo i koristi terapiju, misli pozitivno, još ništa nije gotovo nemora nista značiti koliki je plod, još malo srčeko se moze vidjeti, samo pozitivno. Od kume moje sestra plod se nije vidio 2 dana uzastopno je išla na različita mišljenja znači u 2privatne klinike i   došla u bolnicu treći dan na ultrazvuk i kiretazu srce se pojavilo. Tako da glavu gore i misli pozitivno. 
    Drzim ti fige 😍😍😍 da bude sve super

Frajla
    26. Ožujak 2019. 11:27

renata.koscec

Slazem se s curama, samo odmaraj i misli pozitivno. Nemoj se obeshrabriti ako i dalje ne bude srcane akcije, bitno je da raste, jos ako je bila kasnija ovulacija moze se srceko i kasnije pojaviti, nije kod svih isto

• samy_lo
    26. Ožujak 2019. 12:14

Neko je pisao za intuiciju,ja sam je imala sa sinom od prvog dana i doktor je potvrdio u 13 sedmici da je djecak

• Lady33
    26. Ožujak 2019. 12:20

Aurora87

Jutro curke, bas ste se raspisale, pansam i ja i onda pritisnula krivu tipku i sve nestalo🙄. Malo sam mraknula😂.
    Da sad skratim…
    Nove curke dobrodosle i imale uredne trudnoce🍀🤗.
    Lady, ne znam ti bas reci za nalaze, ali cini mi se da ti je secer malo nizi…kad ides kod gin da ti ocita nalaze?
    Lauea, ovisi boli li te stalno i intenzivno ili prestane kad odmoris, ai ovisi bole li te crijeva ili maternica…kako si sad? Ugl, mislim da svaka bol koja dugo traje i jaka je, nije normalna.
    Samy, idem na uzv 3.4. i nadam se da cu i ja uspjeti vidjeti spol😊.
    Renata, znas li kad ti je bila ovulacija? Ako imas inace povjerenja u tog gin, onda je vjerojatno kasna ovulacija, slusaj ga pa miruj i probaj se ne sekirati previse…a sto kaze Samy, svakako si daj vise vremena od tog ponedjeljka da vidis hoce li se plod razviti…moja kuma je isto cula otkucaje tek 8.tjednu a dobro se nasekirala kad ranije nije…eno bebica prekrasna i zdrava.😊
    Felicita, sta ti kaze intuicija?🙂 meni je rođakinja pricala kako je imala intuiciju da ce roditi curicu (u to vrijeme nisu zene bas isle na uzv) i toliko je bila uvjerena da se svađala s nekom babom na trznici koja joj je po izgledu trbuha rekla da je djecak. Kad je rodila, rekli joj da je djecak a ona nakon toga u sebi kaze sta pricaju gluposti, ona nosi curicu😂. Kaze kako ne moze vjerovati da je bila toliko uvjerena da nije vjerovala ni nakon poroda🤣. Tako da mi ona rekla da ne vjerujem intuiciji😂😂😂😂. Ali meni su te bapske price i intuicije bas zabavne…moja "intuicija" (ili vođenje bapskim pricama) kaze da nosim curicu. Vidjet cemo uskoro, nadam se. Iako stalno govorim u muskom rodu, ne znam zasto (mozda zbog zadnjeg uzv kad.mi je gin rekao da bi mozda mogao biti deckic)

Idem u subotu provjeriti nalaze al sam mislila da ne ka zna do tada kakvi su otprilike ... danas sam 7+3

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.