Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    15. Rujan 2019. 21:24

Felicita u potpunosti se slažem, degutantno je gledat ičije sise i kad čujem da je to prirodno samo kažem i velika i mala nužda su prirodne pa radimo to iza zatvorenih vrata isto tako i spolni odnosi su najprirodnija stvar pa to nitko ne radi pred ikim. Da mi se desi takva situacija obratila bi se dotičnoj da se pokrije ili makne jer je moj zaručnik prisutan.

Venus
    15. Rujan 2019. 21:45

Meni to osobno ne smeta, mislim da svako ima pravo na izbor kako ce i sta, al i one sto izbace sisu postoji nacin za to, uvijek se mozes malo okrenuti na stranu ili se pognuti ili pokriti malo, slazem se da ima zena koje jedva cekaju sve na izvol’te da bi ispale kul i moderne. Ako zenske mogu hodati ko droce obucene okolo za izrezom do pupka i minjacima onda mi nije nista degutantno vidit bebu kako doji, ipak je dosla na rucak, ne da bjezi u auto na pola sata ili koliko. Sta kad beba pije svako dva sata, onda ne bi smjele nigdje mrdnut iz kuce vise, al eto ja planiram uvijek bar tetricu imat uz sebe za pokrit se, ma da ce mi sigurno u pocetku i na taj nacin biti neugodno

• irma123
    15. Rujan 2019. 21:46

Joj ja sam danas dobila puno savjeta od tatine zene pa sam bila i pukla. Svaki put mora prakticki vrijedat me jer im nikak nepasem sta god napravim  ne valja. Sta god da kazem da sam napravila ona uvijek mora JA sam to ovak ili JA sam to bolje, samo JA JA JA popizdim na to.. isto tak mi rekla ona je prije 20 i nes godina rodila bez iceg i imala je teski porod pa se nije zalila (jer sam rekla da cu rec da drip ne zelim da cu rade carski ak ce bit potrebno) i kak su se njoj svi divili sto je ona 45 minuta nakon poroda isla do svog djeteta a imala je kao najtezi porod od svih njih tamo. A sve ove sto kazu da ih boli il da nemogu hodat itd one izmisljalju to je sve u glavu jer eto svi imamo isti prag boli.. a tata nju odma branio cim sam ja rekla da me nije briga kak je ona i sta je ona da cu ja kak ja ocu. Pa sam dobila i sat pametovanja kak cu sebi nastetit sto ju ne slusam kak cu sebi otezat a reko neka cu bar cu znat da sam si sama kriva a ne da mi netko treci kriv. Bas su me raspizdili danas imam 7 dana do termina a oni nemogu ni jedan put presutit mj dana radi tog nisam isla do njih reko otic cu danas nisam dugo valjd nece nist srat i eto.. tih savjeta od drugim mi vec pun kufer jedva cekam da rodim i da prode tih prvih mj dva jer se eto nadam da cu prestat dobivat savjete il da ce ljudi napokon skuzit da cu ja opet po svom a ne po njihovom. Nikak svima udovoljit. eto mislim da sam sad sve napisala, morala sam se ispuhat negdje😂

Venus
    15. Rujan 2019. 21:52

Joj Irma najbolje su mi te pametnjakovicke, tako je i moja svekrva jednom pogrdno komentirala neku djevojku; kao tek je ostala trudna i vec je umorna. Pa sta jbt, ja u zivotu nisam iskusila takav umor ko u prvom tromjesjecju. Doslovno mi je tlak bio nepostojeci, em mucnine, nespavanje, i brdo pocetnih simptoma, iscrpi tijelo samo tako... al ocito smo mi sve mlade i razmazene, bolje ko nekad u stali radjat pa ugrozit i svoj i bebin zivot jer eto - moze se 🙄🙄

LollyBB
    15. Rujan 2019. 21:54

Cure, evo da napišem par riječi o cijelom doživljaju. :) Imala sam inducirani u ponoć. Prvi gel, uskoro kreću trudovi svakih par minuta, ali podnošljivi. To sve traje do 6 ujutro, ali se uopće nisam otvarala. Drugi gel u 6, počinju jači trudovi, opet slabo otvaranje. Najgore mi je bilo ležati u boksu na krevetu jer su trudovi bili sve jači. Muža nisu puštali. Tražila sam pilates loptu i tada sam lakše podnosila. I dalje se slabo otvaram, samo 2 cm, tj.jedan od početka cijele priče. Spominjali su dati mi treći gel tek u 6 ujutro sljedeći dan, a ja sam bila očajna jer su me trudovi svakih par min lovili. Ide klizma, povratak u boks i tada muža puštaju. Tu su me trudovi već izludili, mislim da je bilo blizu 11 ujutro. Nakon 11 sati, otvorena 4 cm i inzistiram na epiduralnoj. Kad sam ju dobila, dali su mi drip a ja sam se hvala Bogu, sljedeća dva sata malo odmorila. Opet sam išla na loptu, pukao vodenjak, pregledali me, skroz otvorena. Kažu, dat ćemo još jednu dozu epiduralne i u sljedećih 2-4h ćete roditi. Odjednom otkucaji bebe padaju, doktirica htjela uzeti krv iz glave, ali je naglo odlučila da se ide odmah na porod. Ja ne osjećam ništa jer sam pod epiduralnoj, moram tiskati, guraju mi bebu pritiskom na trbuh. Svi doktori i sestre su se skupili, pravi kaos. Morali su koristiti i vakum. Ispostavilo se da se bebi omotala pupčana oko vrata. Ja sam popucala, puna šavova, izgubila puno krvi. Jučer nisam mogla ustati, vrtilo mi se, krvarila sam strašno pa sam dobivala infuziju. Naravno, sad sve boli iako uspjevam dovući se do wc. Bebu jučer nisam mogla ni podići, a i danas samo malo pa mi pomažu sestre. Mali je dobro, napreduje. Nadam se da ćemo u utorak doma. Ukratko, bilo je bolno, iscrpljujuće, ali sam sretna da je brzom reakcijom doktora ipak sve dobro završilo. Ne mogu se požaliti na doktore u Merkuru i na sestre, trude se i više-manje su svi ljubazni. 
    Julie, znam da uskoro dolaziš tu. Sretno! Nadam se da će beba uskoro sama krenuti. :)

• irma123
    15. Rujan 2019. 22:03

Venus

Joj Irmanajbolje su mi te pametnjakovicke, tako je i moja svekrva jednom pogrdno komentirala neku djevojku; kao tek je ostala trudna i vec je umorna. Pa sta jbt, ja u zivotu nisam iskusila takav umor ko u prvom tromjesjecju. Doslovno mi je tlak bio nepostojeci, em mucnine, nespavanje, i brdo pocetnih simptoma, iscrpi tijelo samo tako… al ocito smo mi sve mlade i razmazene, bolje ko nekad u stali radjat pa ugrozit i svoj i bebin zivot jer eto - moze se 🙄🙄

Ma ni tad im nebi pasalo.. eto meni tata kaze da ce mene jace bolit jer ja nisam navikla na bol ja nikad u zivotu nist nisam radila itd. Oke nisam imala nez kakav poso niti imam puno radnog staza jer em sam mlada jako, em neko vrijeme nisam mogla radit jer sam imala ruku u gipsu radi teske operacije i sad eto ostala trudna i jos u sk idem.. al na sezoni dok sam bila 16 sati bez sjedenja sa jednim obrokom i natecenim zglobovima (noge su mi tolko naotekle bile da ni japanke ili bilo koju otvorenu obucu nisam mogla obut neg bosa bit).. na hitnu sam isla na inekcije sam da bi si nest uspjela zaradit al i tad je bilo nisi radila dok si u sk isla zato ti je tako. A imala sam svaki tj praksu 8 sati u polju i u kuhinji  po ljeti i po zimi sam radila i imala ruke pune zuljeva al eto u sk se radilo, nije mi placeno i nigdje nepise pa nije ni bitno. Po njemu sam ja princeza al ne kao tatina princeza kak vecina oceva svoje kcerke gledaju i postuju neg ko razmazeno dijete..

• irma123
    15. Rujan 2019. 22:08

LollyBB

Cure, evo da napišem par riječi o cijelom doživljaju. :) Imala sam inducirani u ponoć. Prvi gel, uskoro kreću trudovi svakih par minuta, ali podnošljivi. To sve traje do 6 ujutro, ali se uopće nisam otvarala. Drugi gel u 6, počinju jači trudovi, opet slabo otvaranje. Najgore mi je bilo ležati u boksu na krevetu jer su trudovi bili sve jači. Muža nisu puštali. Tražila sam pilates loptu i tada sam lakše podnosila. I dalje se slabo otvaram, samo 2 cm, tj.jedan od početka cijele priče. Spominjali su dati mi treći gel tek u 6 ujutro sljedeći dan, a ja sam bila očajna jer su me trudovi svakih par min lovili. Ide klizma, povratak u boks i tada muža puštaju. Tu su me trudovi već izludili, mislim da je bilo blizu 11 ujutro. Nakon 11 sati, otvorena 4 cm i inzistiram na epiduralnoj. Kad sam ju dobila, dali su mi drip a ja sam se hvala Bogu, sljedeća dva sata malo odmorila. Opet sam išla na loptu, pukao vodenjak, pregledali me, skroz otvorena. Kažu, dat ćemo još jednu dozu epiduralne i u sljedećih 2-4h ćete roditi. Odjednom otkucaji bebe padaju, doktirica htjela uzeti krv iz glave, ali je naglo odlučila da se ide odmah na porod. Ja ne osjećam ništa jer sam pod epiduralnoj, moram tiskati, guraju mi bebu pritiskom na trbuh. Svi doktori i sestre su se skupili, pravi kaos. Morali su koristiti i vakum. Ispostavilo se da se bebi omotala pupčana oko vrata. Ja sam popucala, puna šavova, izgubila puno krvi. Jučer nisam mogla ustati, vrtilo mi se, krvarila sam strašno pa sam dobivala infuziju. Naravno, sad sve boli iako uspjevam dovući se do wc. Bebu jučer nisam mogla ni podići, a i danas samo malo pa mi pomažu sestre. Mali je dobro, napreduje. Nadam se da ćemo u utorak doma. Ukratko, bilo je bolno, iscrpljujuće, ali sam sretna da je brzom reakcijom doktora ipak sve dobro završilo. Ne mogu se požaliti na doktore u Merkuru i na sestre, trude se i više-manje su svi ljubazni.
    Julie, znam da uskoro dolaziš tu. Sretno! Nadam se da će beba uskoro sama krenuti. :)

Ajme stvarno si kroz svasta presla.. bas mi zao sto si morala kroz sve to prolazot i jos tolko dugo al drago mi sto ne nakraju sve dobro ispalo.. brz oporavak ti zelim i tebi i bebacu😊

15. Rujan 2019. 22:13

Do krstenja mislim da nece biti puno ljudi tako da se nadam da cemo to preziviti nekako i muzevi su rjeseni samo moji ostaju dolaziti koji misle, sto manje to bolje 😁 ja jedino svojoj majki dopustim i nije mi problem da ona jer nju mogu opsovat ako nesto krivo napravi 😂 za mene je ovo sreca najveca tako da ljubav frca na sve strane 🥰

lala3
    15. Rujan 2019. 22:17

Sto se tice dojenja, ja sam sa prvom bebom godinu, a sa drugom dvije pune 🙈... Sad opet ne planiram preci godinu, jer je previse dojiti dvije godine, iz iskustva kazem.... To je svakako samo moje misljenje, a svako radi kako hoce. Meni je licno bilo zao da prekinem kad je mali napunio godinu, jer je to posebna veza i neopisivo nesto kad si svjestan da tvoje tijelo je sposobno da proizvodi hranu za to malo, divno stvorenje.. Uvijek cu biti zagovornik dojenja, jer je se ta veza između majke i djeteta dodatno produbljuje.. Naravno ko nema mlijeka, nema, mada sam slusala u bolnici predavanje sestre koja je pred penzijom tad bila i ona kaze svaka majka je stvorena da hrani svoje dijete, samo je pitanje koliko se neko potrudi da bude uspjesan u tome.. Ne osuđujem nikoga stvarno, svako ima pravo izbora, ali sad prave i veliku zbrku te sestre koje po odjeljenju hodaju sa flasicama 🙄.. Na pocetku treba puno truda. Moja mama je mene umalo zeznula sa prvom bebom, drugi dan mi dosli kuci ona njoj uvaljuje cuclu u usta, kao ne moze biti gladna, tek je jela... Moj instinkt je govorio drugacije, zato sam se i izborila da to sve krene kako treba. Sa drugom bebom uopste nije bilo problema, odmah smo to uspostavili. Bebe na pocetku traze to stalno dojenje zato sto su one te koje ga regulisu, moraju navuci dovoljno da nase tijelo shvati koliko je mlijeka dovoljno da se proizvede... Mozda ce neko naci nesto lose u ovome sto sam pisala, ali vjerujte ovo pisem jer sam vec dva puta prosla kroz sve to  a sad cu uskoro jos jednom 😍.. I na kraju samo da dodam da ta ista moja mama "nije imala" dovoljno mlijeka za mene, tako da sam ja uskracena bila za dojenje, a i nazalost, mozda to nema veze, ali je istina, nikad nismo imale tu neku posebnu vezu mame i djeteta koju ja danas osjecam sa svojom djecom... To je vec neka druga tema, ali ona je tako taj neki hladni tip osobe, kojoj je svejedno za mnoge osobe u njenom okruzenju.... Ma da ne pricam vise... 

Julie
    15. Rujan 2019. 22:20

Venus ja sam za dojenje svakako ali da se pokrije s maramom isto su mi degutantne sise i guzice na sto si se ti osvrnula. 
    Lolly hvala ti na podršci, zao mi je da si prošla sve ovo, sad se samo odmaraj i bit će svakim danom sve bolje ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.