Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mamaoddanas
    12. Rujan 2019. 09:08

Noemi1

mamaoddanas

Noemi1

Netko je pitao u cem spavaju bebe, ne mogu se sjetit tko, imala sam dosta stranica zaostatka. Moja spava u bodiju dugih rukava i onom frotirnom odjelcu i jos ga pokrijem s dekicom. Mislim da cu ovih dana umjesto dekice stavit jorgancic, posto je zahladilo. 🤔
    I netko je pitao jel ok da je stomacic manji, ok je. Mom je isto bio manji stomacic 2tj i veca glavica za 1tj. Na kraju normalna bebica. Nije imao onako napiren stomacic kad se rodio. Sve je to normalno. Ta njihova mjerenja opce nisu precizna, tako da se ne opterecujete s tim. Bitno da nisu odstupanja veca od 4tj.

Super, bas me to zanimalo, hvala ti! A jel mislis da trebam kupovati uopce bodi kratkih rukava ako je tako kako kazes da stavis bodi dugi rukavic pa odijelce? :)

Ne, evo ja imam par bodija kratkih rukava i nisam ih opce oblacila. Ako je toplo, obucem mu samo body dugi rukav. A ako je hladno body dugi rukav + ono odjelce frotir/plis. Tako da mislim da nema potrebe za kratkim rukavima. Male su to bebe, nemaju jos termoregulaciju, a sad ce jesen..😁

Odlicno onda, korisno je znati! Hvala ti! :) onda sam mirna sto se tice tih bodija hehe. Sad sam u pripremama i razmisljanjima sto bi jos moglo zatrebati haha pa mi stalno neka pitanja padaju na pamet :)
    Sretno svima danas! 

anemone
    12. Rujan 2019. 09:15

Breskvica, sretno! Sretno i ostalim curama s pregledima 😊

Frajla
    12. Rujan 2019. 09:18

Jutreko
    Evo ja uhvatila malo vremena za zaostatke...
    Angelina uzivaj sa svojom kiflicom, pa se tipkamo kad se malo uhodate. Drago mi je da ti je porod bio tako lijep i ekspresan.
    Julie, za budenje bebe ne postoji univerzalno odgovor....zute bebe se moraju svkako buditi, jer su jako uspavane i lijene jesti i padne im secer toliko da se nekad ni ne mogu same probuditi. Bebu koja dobro dobiva na tezini ne treba buditi. I kod budenja je to okvirno, treba vidit koliko beba spava, ako npr jede svakih 2 sata kroz dan, a po noci odspava 4 sata u komadu to nije strasno, ali ako je to 8 sati onda bi trebalo...ako dojis i grudi jako bole nakon tolko vremena. Naravno, ovo govorim za prve tjedne, ne stalno.
    Moj je stalno bio na granici s tom tezinom i u bolnici je puno izgubio, tako da je patronazna rekla da ga ne pustam duze od 4 sata. Meni je problem bio sto bi se on probudio i dok ga stavim na dojku zaspo (tek je s par mj "naucio" jesti u snu/polusnu). Vratim ga u krevet, kad evo se opet budi za pol sata. I tako u nedogled. I onda smo ga poceli razbudivati, znaci kad se probudi prvo presvlacenje pelene (to ih najbolje probudi) i tek onda jelo.
    Prijateljica je recimo malog manijakalno budila svaka 2 sata, a djete zdravo i normalne tezine, meni je to pretjerivanje.
    Btw. za one koji ne znaju, gleda se pocetak jela kad si gledate na sat i racunate razmake.

• ReginaP
    12. Rujan 2019. 09:23

Julie

Breskvica sretno ❤️
    Evo mi se vozimo prema bolnici, nije mi svejedno ali beba mora van kako god 😂🙈
    Dragi stavio kofer u autu a meni odmah knedla u grlo 🙈
    Regina ako si rano ujutro i snimiš me dođi da se upoznamo 😍 imam crvenu haljinu sa medekom ogromnim na prednjoj strani i crvene superstar 🤪🙈

Jao Julie, ja se maloprije probudila 😓 reci im da pricekaju jos par dana da i kod mene krene da barem zajedno tiskamo 😁 i sretno na pregledu 
    Breskvica, sretno i brz porod ti zelim 😍
    Sretno svim curama danas na pregledu 🥰

Frajla
    12. Rujan 2019. 09:26

mamaoddanas

I imam jedno pitanje…Ako bebi npr.obucem jednodijelnu pidžamu na onako zip, ispod toga ide bodi s kratkim rukavicima ili s dugim? Jer sam sad vidjela da uopce nisam kupila bodije s kratkim rukavima jer ce biti jesenska beba?

Ako ces zamotavati bebu ili ako je vreca s rukavima odma procjenis kako je prostoriji.
    Ako je vreca bez rukava ili dekica onda dugi rukavici, jer ipak su im rukice vani, a imaju i slabu cirkulaciju, pa bas znaju biti ledene

Venus
    12. Rujan 2019. 09:46

Jutro cure!

Breskvice i Julie Sretno!!! Javite nam se 🥰

Sto se tice tog curenja kolostruma, jel vam idu same kapljice van ili?

Meni se samo najednom promocila bila dosta majica ima 2mj, a od tada se pojave sitne tockice/kapljice samo kad stisnem bradavice nekad u danu. I bude tako malo skoreno tu i tamo, al da nesto bas kapa samo od sebe redovito il sl.ne. 

Frajla
    12. Rujan 2019. 09:48

Mona drzim fige da izdrzite sto duze u komadu, iako su sad vec sigurni tjedni. 😘

Frajla
    12. Rujan 2019. 09:54

Pikulica19

Lijepi moj hrvatski 🙈 da me dijete od 4 godine uci hrv. rijecima tome se nisam nadala…. Novo saznanje je rijec partikla 🤓📖…. Ma meni bilo i ostalo slincek i podbradak i amen 🤔

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Ovo ti je u slavoniji normalno. Ja pocela govoriti slincek, jer na partikli slomim jezik, a i u vrticu malom kazu slincek, pa da ga ne zbunjujem. Ugl, sad me moji sprdaju 🤪

PatyDi
    12. Rujan 2019. 10:07

Ja sam danas bila na upoznavanju sa novom dr opce prakse i odmah brzinski obavila pregled kod nove zubarke, posto sam trudna svugdje sam bila brzo na redu sto me pozitivno iznenadilo 😊 i usput upoznala patronaznu koja mi dolazi u srijedu doma..jedna od vas je bila pricala da ima dog isto prije poroda razgovor, ali nisam zapamtila tko je u pitanju, pa me zanima jel bila i u cem je stvar kad dodje tak prije?

Frajla
    12. Rujan 2019. 10:08

Breskvice sretno
    Vjerujem da se leona i samy vec maze sa svojim bebicama 🥰
    Meni je prosli put kapljucko kolstrum iz desne samo. Sad jos nema nista, nekad mozda mrvica skorenog na bradavici...ali to nista ne znaci za dojenje kasnijw
    I velicina grudi nist ne znaci, sisa nije tetrapak i ne moze biti "prazna", mlijeko se otpusta za vrijeme dojenja. Je, ako beba duze sisa jedno vrijeme ne ide, mora malo vuci u prazno, ali onda opet krene
    Kad smo kod velicine grudi, ja bas imam male. I jutros sam imala bas predivno iskustvo, uzela malog u krevet kad smo se probdili na malo mazenja i kako sam lezala na boku uspio mi je kleknuti na sisu 😱
    Sve zvjezde sam vidila, neznam sta bi bilo da imam vece 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.