Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marija.Ika
    11. Rujan 2019. 17:28

I meni je takav tlak bio, i sad je. Rekla mi da vode pijem 🙄 kao to je sve ok, bolje nego da je visok. Ali sam se u zadnjih mjesec dana osjecala kao mrtva, nisam mogla ni imala snage za ista. Pa smo vadili krv, i zeljezo mi je skroz palo, pa sad pijem heferol 2xdnevno, pa sam ajmo rec bolje. Jesi vadila to opet? 

https://lbdf.lilypie.com/rMCkp2.png

Venus
    11. Rujan 2019. 17:32

Ja sam radila krvnu sliku prije 3mj i hemoglobin je bio u redu pa samim time i zeljezo valjda, uvijek mi je bilo zeljezo u gornjoj granici i nisam imala problema. Ne znam bih li trebala provjeravati, mislim da ga unosim dovoljno, plus ga ima u prenatalu... da ponovim krvnu sliku?

Ili je dovoljno da pijem recimo onaj sok vocni obogacen zeljezom, cisto preventivno

Marija.Ika
    11. Rujan 2019. 17:52

I meni je prije 3, 4 mjeseca bio u redu, a onda odjednom pao. Ja sam isla usput za glukozu, pa je tu vidjela da je zeljezo lose skroz, sad cu to do kraja piti. Prosli tjedan sam bila na pregledu pa mi je rekla da je to radi toga, beba raste pa nam treba vise zeljeza. Ja ne pijem nista drugo, mrzim tablete. 😩
     Prenatal sam pila skroz na pocetku i prestala kad je sve bilo ok. Mozda ne bi bilo lose da ju pitas da ponovite nalaze.
    Probaj i sa sokom, vocem i povrćem..
    A ja se tjeram da se pokrenem 🤣 preokrecem po kuci samo da ne sjedim, jer sad slabije izlazim van, pa sam se malo i opustila.. 

11. Rujan 2019. 17:52

Aurora87

MonaL, neka si ti njima pod nadzorom kad je vec tako…vjerujem da ti se nikako ne ostaje u bolnici, ali s obzirom na sve, lakse ce ti biti tamo nego kod kuce zabrinuta. Ne znam jesam li prozujala, ali kad bi ti inducirali onda porod?
    Nema nam julie ili ja to nesto opet zujim….? A i cekamo vijesti od Leone, ona je sigurno rodila🤗.
    A ja sam vam danas bila kod svog gin i sretna sam da sretnija ne mogu biti💃. To je tretman koji svaka trudnica treba imati….dakle, beba na ctgu bila super, nalaz ctga uredan i nema trudova. Cerviks 1/2 clanka, prst otvorena. Provjeravao mi plodnu vodu i to nije bilo ni malo ni strasno ni bolno, svako malo me ispitivao boli li me dok me rucno pregledavao. A bilo malcice nelagodno, ma nista…voda je mlijecna i rekao mi da je to ok. Bebo tezak 3380. Ma sve super🤗🥰. I u petak sam trebala ici u TA, ali ipak ne moram jer idem kod njega🤗💃🤗💃🤗💃💃💃💃💃. Da ne pricam da mi i tlak bio ok, 110/70. Kaze mi mm da zracim i da mi se i uši smiju😁. A u ponedjeljak sam bila nadrndana i na rubu suza koliko sam bila izivcirana i jadna.

Bss mi drago da si sretna i zadovoljna svojim doktorom. Ja sutra zovem moju da pitam za briseve i da mi kaze datum kada da dodjem na sljedeci pregled. Mona nam je sigurno rodila pa se ne stigne javiti jer se mazi sa svojom bebicom. A nema Julie da ali si nekak kontam da ili spavaaaa opet hihi 😊😂 ili je opet u nekom pokretu.. Javit ce se ona do navecer.. Mene opet zgaravica krenula zezat ali kratko traje ono peckanje u zelucu jer se pretvara u bol koja se siri od zeluca prema prsima i iza u ledja i bas me to zna nekad drzat po sat vremena i onda valjda umirem to mi je trenutno najgore sto me hvata. 

Venus
    11. Rujan 2019. 17:58

Vidim da u trudnickoj knjizici iz dma imam na Biotta sokove 30x vise bodova, znam da su neki oni tamni super za krv i zeljezo, znate koji? Mozda cikla, ribiz il sta je najbolje da si uzmem par komada?

I nastavit cu pit onaj Babylove Mama stillsaft, vocni sok obogacen vitaminima, zeljezom, cinkom i jodom, al se ne smije vise od 2dcl dnevno.

Marija.Ika
    11. Rujan 2019. 18:04

Cikla, jabuka, mrkva, naranča.. 
    😊

anemone
    11. Rujan 2019. 18:04

Angelina, divno iskustvo! I samo 3 dana u bolnici ako sam dobro skužila, super 😊
    Mona bolje da te oni kontroliraju kad si toliko udaljena već, držim fige da ti vrijeme brzo prođe 🙂

• MonaL.
    11. Rujan 2019. 18:11

Hvala cure 🤗
    Dobro smo mi,proći će i ovo. S obzirom na to što sam prošla prvi put drago mi je da su me ostavili,mirnija sam nekako. A ne znam kad će mi inducirat točno,ali pretpostavljam da ovisi o stanju posteljice.pa dok dur dur

ygritte
    11. Rujan 2019. 18:32

Venus bas sam ti ja htjela preporuciti da provjeris zeljezo. Tako je i meni bilo, al sam mislila da je i normalno da sam umorna pred kraj. Isla sam raditi krvnu sliku jer nisam od pocetka, pa da odnesem na prvi pregled u TA i ispalo je da mi je zeljezo dosta nisko. Nije strasno, 6.1 i mislila sam i ja to rijesiti sokovima, ali su mi ipak dali tablete bas zato jer mi je pocetku bilo super, 23, i rekli su da je to znacajan pad pa zato ipak tablete 🤷‍♀️

Venus
    11. Rujan 2019. 18:57

Ok Ygritte, hvala. Uzet cu uputnicu od obiteljske dokt, jer mi se neda ic do doktorice na zavod po to, jer me ona vodi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.