Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Venus
    11. Rujan 2019. 16:15

ivana0907

Venus

Isto je kod nas bilo, glavica veca 5dana, a stomak manji 10ak, a jucer sve u mjerama za tjedne… ma upitno koliko je i to precizno, isto ko sto ni kilazu ne pogode uvijek. A imas na netu kad guglas BPD hadlock i ac, pa udjes u slike ili neki link i prikaze ti kao prosjecne mjere za odredjeni tjedan trudnoce pa mozes upratiti

Znam…. i tjesim se s time da nisu te mjere precizne… bas citam po forumima milijun takvih prica nakraju sve bude ok… al nemogu si pomoc ne razmisljat kad ti tako nesta kazu… jesi imala onda cesce kontrole zbog toga ili?

Opusti se, te mjere uopce nisu relevantne, jos je sve unutar 1-2 tt razlike, nista alarmantno. 

Meni doktorica nije uopce obracala paznju na to, samo je jednom spomenula dok je mjerila bebu, al je zavrsila time da je to normalno, da je manje vise kod svake bebe stomak manji u odnosu na glavicu, a i ocito se to mijenja stalno, pa se nemoj uopce oko toga uznemirivati, mozda drugi put bude drugacije, a opet i da ostane manji nije nista opasno ni nenormalno...

Ja imam redovite kontrole iskljucivo znog cerviksa

Venus
    11. Rujan 2019. 16:17

MonaL.

Bolnica je udaljena od mog mjesta 100km pa me najviše zato ostavio. Mislim da sam tu do kraja i da će mi ranije inducirati porod. Ne prijeti mi prijevremeni zbog otvorenosti nego zbog posteljice koliko sam shvatila. Inače sam na clexanu i aspirinu i iza sebe imam gubitak bebe u 23 tt. Previše toga pa me ostavio. Doktor Bačić mi je igrom slučaja vodio trudnoću i on me ostavio u bolnici. I cerviks mi se skratio sa 30mm na 23mm. Inače sam mirovala,ne strogo ali jesam. Zadnje dane imam bolove u donjem dijelu leđa. Mislila sam da je to od moje skolioze al evo možda je i to otvaranje. Od pregleda jutros imam i smeđi iscjedak. Pretpostavljam da je to samo od pregleda 🤷 ostalo ništa ne znam,sutra možda budem znala više

Mona, sretno, koliko god da ostanes, a ako ti vec bolnica nije blizu kuci bolje da te oni tu uprate i da si mirne glave, ne znaci da ces biti do kraja. A zar se ide inace na idukciju radi toga i kada bi morala? Kako otkriju to s posteljicom? Uzv ili sta?

I kakav ti je Bacic, cula sam svasta za njega 😬😬?

Venus
    11. Rujan 2019. 16:20

I od kada se krece na CTG i koliko redovito? Ja sam jucer bila sa 33+5 na pregledu i uzvu i nije mi doktorica nijednom spominjala ctg, iduca kontrola za 2 tjedna.

I ako mi neko moze reci jel bas obavezno ponavaljati krvnu grupu u 34.tt? Ja sam prije 6tjedana vadila i pozitivna je, a kazu da svakako treba ponoviti u 34.
    Neznam zasto opet...

• MonaL.
    11. Rujan 2019. 16:30

Venus

I od kada se krece na CTG i koliko redovito? Ja sam jucer bila sa 33+5 na pregledu i uzvu i nije mi doktorica nijednom spominjala ctg, iduca kontrola za 2 tjedna.

I ako mi neko moze reci jel bas obavezno ponavaljati krvnu grupu u 34.tt? Ja sam prije 6tjedana vadila i pozitivna je, a kazu da svakako treba ponoviti u 34.
    Neznam zasto opet…

Posteljica se vidi preko uzv. Inače zadnjih mjesec dana sam tjedno dolazila na uzv,pratili mi protoke. Bila mi je 1.stupanj,sad nezz koji je,nisam pitala. Ugl bitno je da beba dobiva na kilaži. Moja ima 2600gr. A CTG su meni danas radili. Mada je on reka da je rano ali evo valjda zbog cijele situacije je urađen. Krvnu grupu sam ponovo vadila ali samo iz razloga što je inače ode nisam vadila nego u DbK a oni ne priznaju njihove nalaze.

• Noemi1
    11. Rujan 2019. 16:32

Venus

Neznam zasto opet…

Ja sam samo na pocetku vadila krvnu grupu i rh faktor. Ako si pozitivan rh faktor, nema potrebe opet vadit. 

• ReginaP
    11. Rujan 2019. 16:38

Venus

Neznam zasto opet…

Mislim da ti ctg rade od 37. tjedna tek ako nema neke indicije prije i onda svaki tjedan ili koliko vec cesto budes isla na preglede u TA do termina. Nakon termina cesce. Ja sam krvnu grupu jednom samo vadila, isto sam pozitivna i nitko me vise nije pitao 

• mamaoddanas
    11. Rujan 2019. 16:45

Noemi1

Netko je pitao u cem spavaju bebe, ne mogu se sjetit tko, imala sam dosta stranica zaostatka. Moja spava u bodiju dugih rukava i onom frotirnom odjelcu i jos ga pokrijem s dekicom. Mislim da cu ovih dana umjesto dekice stavit jorgancic, posto je zahladilo. 🤔
    I netko je pitao jel ok da je stomacic manji, ok je. Mom je isto bio manji stomacic 2tj i veca glavica za 1tj. Na kraju normalna bebica. Nije imao onako napiren stomacic kad se rodio. Sve je to normalno. Ta njihova mjerenja opce nisu precizna, tako da se ne opterecujete s tim. Bitno da nisu odstupanja veca od 4tj.

Super, bas me to zanimalo, hvala ti! A jel mislis da trebam kupovati uopce bodi kratkih rukava ako je tako kako kazes da stavis bodi dugi rukavic pa odijelce? :)

Jules55
    11. Rujan 2019. 16:50

Venus

Meni su rekli CTG od 30t i tako mi je bilo, prvi put u 30t,pa 32,34,36 i danas u 38 i opet u ponedjeljak. Temeljiti su

luce35
    11. Rujan 2019. 17:03

Mona obzirom si zbilja daleko od bolnice bolje da su te ostavili i obave sto imaju od pretraga. Ne mora znacit da ces biti do kraja 😉, drzi se 🤗

Venus
    11. Rujan 2019. 17:21

Ima neka od vas problema s niskim tlakom, meni je u pocetku trudnoce bilo strava, oko 90-60/50 i ko zombie sam bila. Onda sam se osjecala bolje kako sam bila aktivnija vecinu drugog tromjesjecja, a sad opet stalno umorna i pospana ili smantana pola dana - navecer me prodje i mogla bi sta hocu. Iako mi je sad kao malo narastao pa bude 110-100/70-60, ali zna mi se desit da nekad vec sat nakon budjenja i dorucka bi mogla opet zaspat. I popodne isto. A navecer imam bas navalu energije i tad me uhvati nesting potreba i sve bi u kuci mogla preokrenut da hocu. Neznam cime si pomoci, nije pomoglo ni puno vode, soli, kava... nista
    Kava me privremeno razbudi al onda dobijem crash poslije i jos mi stomak bude osjetljiv ostatak dana

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.